Společné polétání Ostrava - Poruba
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Společné polétání Ostrava - Poruba
UPOZORNĚNÍ!
Ahojte všeci. Solidárně informuju všechny s PayPal účtem, že jsem zaznamenal neautorizovanou transakci z bankovního účtu ve výši cca 20 USD.
Následně mi sami napsali, že ji zaznamenali jako podezřelou a na jejich doporučení jsem změnil heslo, kontrolní otázky a pro jistotu jsem vymazal číslo platební karty z profilu až do vyřešení. Slíbili krok za krokem informovat do vyřešení, tj. do 10 dní.
Možná by bylo dobře si změny provést preventivně a neriskovat. Nikde není psáno, že to nemůže být příště více. Ať se vám to vyhne. Mějte se. Lojza M.
Ahojte všeci. Solidárně informuju všechny s PayPal účtem, že jsem zaznamenal neautorizovanou transakci z bankovního účtu ve výši cca 20 USD.
Následně mi sami napsali, že ji zaznamenali jako podezřelou a na jejich doporučení jsem změnil heslo, kontrolní otázky a pro jistotu jsem vymazal číslo platební karty z profilu až do vyřešení. Slíbili krok za krokem informovat do vyřešení, tj. do 10 dní.
Možná by bylo dobře si změny provést preventivně a neriskovat. Nikde není psáno, že to nemůže být příště více. Ať se vám to vyhne. Mějte se. Lojza M.
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
To jsou špatné novinky teda.
Zdravím všechny z Ov a okolí. Kapku se sem vetřu
Nezkoušeli jste někdo lítat tady? Ta krásná asfaltová plocha k tomu vyloženě vybízí a mám to co by kamenem dohodil:
http://mapy.cz/s/6xMK
Plánuju koupit mustanga s podvozkem a hledám vhodné místo k lítání, co není hodinu autem daleko.
Zdravím všechny z Ov a okolí. Kapku se sem vetřu
Nezkoušeli jste někdo lítat tady? Ta krásná asfaltová plocha k tomu vyloženě vybízí a mám to co by kamenem dohodil:
http://mapy.cz/s/6xMK
Plánuju koupit mustanga s podvozkem a hledám vhodné místo k lítání, co není hodinu autem daleko.
vlkoun píše:Nezkoušeli jste někdo lítat tady?
Pěkná ploch to je, ale na můj vkus příliš drobných překážek, v podstatě u hlavní cesty a je to na vrcholu kopce takže tam často fouká více než jinde.
Souhlasím. Na jednu stranu to je proti památníku a na druhou kříží silnici na Opavu. Navíc tam chodí návštěvníci a výletníci, psi jsou tam myslím zakázaní. Jezdívám tam autem okolo. Lojza M.
Když jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem. H.Ford.
Jasně....
No zkusím to tam líp obejít. Už jsem tam nebyl ani nepamatuju. Plocha je cca 150*40 metrů asfaltu a po zvlítnutí jde ujít pár kroků za památník a tam je velké pole.
Ale s tím větrem to asi těžko ukecám
Tak jedině letiště Dolní Benešov. Tam je prý volný vstup.
No zkusím to tam líp obejít. Už jsem tam nebyl ani nepamatuju. Plocha je cca 150*40 metrů asfaltu a po zvlítnutí jde ujít pár kroků za památník a tam je velké pole.
Ale s tím větrem to asi těžko ukecám
Tak jedině letiště Dolní Benešov. Tam je prý volný vstup.
- Paris Ivan
Ahoj chlapci,
No plocha je to krásná.
Z technického hlediska téměř ideální. Mnohokrát už jsem jel kolem znám ji.
Zatím mě však nikdy nenapadlo tam jít lítat, důvod je spíše pieta k tomu místu. Nerad bych aby mě někdo vyzýval z tohoto důvodu k odchodu.
Ivan
No plocha je to krásná.
Z technického hlediska téměř ideální. Mnohokrát už jsem jel kolem znám ji.
Zatím mě však nikdy nenapadlo tam jít lítat, důvod je spíše pieta k tomu místu. Nerad bych aby mě někdo vyzýval z tohoto důvodu k odchodu.
Ivan
Možná, kdybys tam lítal warbirdem, dalo by se to považovat za součást expozice
Ale vážně... jezdím kolem 2x denně do Ostravy a tohle jsem si nějak neuvědomil. To je taková ta součást okolí, kterou v podstatě člověk už ani nevnímá.
Zase na druhou stranu to lidi používají na kde co, od kolečkových bruslí přes skejty až po blbnutí se psama. Jako pietní místo to asi ani místní neberou. To spíš fakt lidi co dojedou z větší dálky.
Ale vážně... jezdím kolem 2x denně do Ostravy a tohle jsem si nějak neuvědomil. To je taková ta součást okolí, kterou v podstatě člověk už ani nevnímá.
Zase na druhou stranu to lidi používají na kde co, od kolečkových bruslí přes skejty až po blbnutí se psama. Jako pietní místo to asi ani místní neberou. To spíš fakt lidi co dojedou z větší dálky.
AKCE PayPal:
Hojte dnes. Transakci vyšetřili jako neautorizovanou a peníze vrátili na účet. Je toho po světě víc. Od 16. května automaticky vstupují v platnost přísnější podmínky s nakládáním osobními údaji. PayPal sídlí v Lucemburku a tam se dosud řídí volnějším nakládáním s personáliemi, než EU. Není třeba nic dělat (kromě doporučovaných změn přístupového hesla a kontrolních otázek), nové přísnější podmínky se berou automaticky jako odsouhlasené, pokud si do 16. května sami nezrušíte účet na PayPal.
Hojte dnes. Transakci vyšetřili jako neautorizovanou a peníze vrátili na účet. Je toho po světě víc. Od 16. května automaticky vstupují v platnost přísnější podmínky s nakládáním osobními údaji. PayPal sídlí v Lucemburku a tam se dosud řídí volnějším nakládáním s personáliemi, než EU. Není třeba nic dělat (kromě doporučovaných změn přístupového hesla a kontrolních otázek), nové přísnější podmínky se berou automaticky jako odsouhlasené, pokud si do 16. května sami nezrušíte účet na PayPal.
No na můj vkus je na Hrabyni moc lidí a hlavně moc blízko silnice a možnost kolize při neopatrné pilotáži. A blíže je teda Polanka
Dareba
90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová
No ale v Polance neni pevna vzletova plocha a jak tak koukam do mapy tak nikde v okoli neni nic aktualniho.
alonzo píše:...v Polance neni pevna vzletova plocha ...
Ale je, jenže když je počasí na létání tak je zabraná, je tam lidí jak much.
http://www.mapy.cz/#x=18.203113&y=49.776991&z=14&l=15&t=r&u=w&rp=m&m=9pn3bxW4wX4chEQgplC1fWieuZ
- Paris Ivan
Ahoj,Za mě bych to viděl asi takhle:
elektry bez podvozku,
1, za sklady Hruška
2, pole mezi Padělkama (cykloztezka)
3, za Globusem (větrná hůrka)
4, za Prologisem (velká plocha) u všech záleží co tam bude růst za plodiny.
Motoráky s podvozkem, elekry i spalováky.
1, letiště Zábřeh zadní konec dráhy asi 22 km (beton)
2, letiště pro práškaře u obce Chvalíkovice směr Opava asi 26 km (asfalt)
Zná li někdo další místa, svěřte se.
Ivan
elektry bez podvozku,
1, za sklady Hruška
2, pole mezi Padělkama (cykloztezka)
3, za Globusem (větrná hůrka)
4, za Prologisem (velká plocha) u všech záleží co tam bude růst za plodiny.
Motoráky s podvozkem, elekry i spalováky.
1, letiště Zábřeh zadní konec dráhy asi 22 km (beton)
2, letiště pro práškaře u obce Chvalíkovice směr Opava asi 26 km (asfalt)
Zná li někdo další místa, svěřte se.
Ivan
Před lety byla asfaltová dráha pro práškovací letadla ve Staré bělé za vepřínem to je kousek před střelnicí. Nevím jak to tam vypadá dnes
Dareba
Ahoj kluci dneska to vypadalo slibne , myslim pocasi . Jestli bude taky i zitra tak bych mozna sel za Hrusku nebo na Padelky kolem poledne.