Omlouvam se predem za svuj jasot
Leteckym modelarem po "tricitce"
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- blacklight
Až teď jsem si přečetl celý tento trhead a musím říct , že na to čumím
.Konečně se našel nějaký člověk co nechce vše jen koupit , vytáhnout z krabice a letět , nebo třeba sníst prášek který ho naučí létat.
Toho si fakt vážím že je tu vůbec ještě někdo , kdo chce ty věci vědět a rozumět jim.
KAPLIK: kdybys potřeboval s něčím pomoct , nebo poradit , tak se klině ozvi , kdyžtak SZ ,email , icq....
Olomouc je sice trochu daleko , ale někdy jezdím nakupovat k Bidovi , tak když bys chtěl třeba pomoct něco zalétnout tak není problém
Toho si fakt vážím že je tu vůbec ještě někdo , kdo chce ty věci vědět a rozumět jim.
KAPLIK: kdybys potřeboval s něčím pomoct , nebo poradit , tak se klině ozvi , kdyžtak SZ ,email , icq....
Olomouc je sice trochu daleko , ale někdy jezdím nakupovat k Bidovi , tak když bys chtěl třeba pomoct něco zalétnout tak není problém
Katana 3m ZDZ160 a další 3m v přípravě
Vzduchoplavec píše:Kaplik: Ja taky neprosel (a taky to podle toho vypada). Nicmene jsi me inspiroval a k Vanocum jsem si objednal malou Bellancu v rozsypu od Hackera.
Pokud se mi to zase nepodari dat do kupy, tak uz se picnu!
Jestli myslíš toto : http://www.hacker-model.com/shop/images/m_decco2.jpg
tak jsi udělal dobře. Je to krásný stroj. Kromě dvouplošníka Tiger Motha jsem postavil všechny ty CO2. Ale na vánoce si ho taky pořídím. Teď mám dodělaného toho Piperka, ale lítat bude až na jaře. Pořád uvažuju, že bych z toho zkusil udělat RC, ale nevím co tam dát...
Naposledy upravil(a) Vladan dne pát 09.11.2007 19:07, celkem upraveno 1 x.
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Diky za reakce a podporu. Tak nejak se zacinam snazit, uvidime jak to dopadne. Ted mi kamos (kolega z byvale prace) nasadil brouka do hlavy:
http://www.vinklarek.cz/Sig.htm
Nabizi mi stavebnici Risera, ze ji ma doma na skrini a ze mi udela cenu. Jinak mam nachystany rozpis materialu na tu TRACYnu.
Kaplik
http://www.vinklarek.cz/Sig.htm
Nabizi mi stavebnici Risera, ze ji ma doma na skrini a ze mi udela cenu. Jinak mam nachystany rozpis materialu na tu TRACYnu.
Kaplik
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Vzduchoplavec píše:Vladan: Jojo je to ono. Ta mala Bellanca puvodne na CO2 - takze rikas, ze jsou to pekna letadelka? A co stavba - je to komplikovane?
Klaplik: Tak to je take zajimava volba. Pokud by cena stala za to, stalo by to za uvahu. A ma i ten elektro konverzni kit k tomu?
Uvidime co za nej bude chtit. O tom kitu vim, ze existuje. Nevim, zda ho ma, ale popr. 260.- neni zadna hruza. Ten SIG me docela laka ... jsou to kvalitni stavebnice?
Já Tracy měl a myslím si, že tohle bude mít lepší letový vlastnosti. Vždyť je to mladší stavebnice. Záleží jak je to zpracované. Ale jak jsem tu psal už dříve. Na Tvém místě bych bral stavebnici, ta Tě naučí základům stavění a až s ním budeš lítat, můžeš další model stavět od špejle a vyhrát si s tím měsíce. I v zimě se dá lítat.
Vzduchoplavec píše:Vladan: Jojo je to ono. Ta mala Bellanca puvodne na CO2 - takze rikas, ze jsou to pekna letadelka? A co stavba - je to komplikovane?
Vypadají skvěle všechny. Opravdu. Tu Bellancu jsem měl postavenou jako první z té série. Po měsíci popraskaly obtisky, jinak v pohodě.
Stavba je bezproblémová, vše jsem lepil kanagomem.Jsou dvě věci, které stojí trošku více úsilí: lepení "prosklení" z fólie. Než z ní kousek odstřihneš, tak to před tím několikrát přilož a poměř. A nelep to vteřiňákem, ale nějakým kontaktním lepidlem. A musíš dávat pozor, ať to neušpiníš, už to nedáš úplně dolů. Potom motorový kryt, neodstřihni ho podle těch naznačených vylisovaných čar, ale dej si tam více rezervu a pak to přesně dostřihneš a dobrousíš po slepení obou polovin. Měl jsem tam pohon CO2 od Gašparína. Moc jsem s ní ale nepolítal, neboť synovec byl vzhledem toho letadýlka tak očarovaný, že jsem mu ho nakonec dal. Ovšem DHC-2 Beaver vypadal skvěle i lítal skvěle. Toho jsem ulítal k smrti...
Naposledy upravil(a) Vladan dne pát 09.11.2007 19:29, celkem upraveno 1 x.
MX 16S - 35 MHz
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Hoki píše:Já Tracy měl a myslím si, že tohle bude mít lepší letový vlastnosti. Vždyť je to mladší stavebnice. Záleží jak je to zpracované. Ale jak jsem tu psal už dříve. Na Tvém místě bych bral stavebnici, ta Tě naučí základům stavění a až s ním budeš lítat, můžeš další model stavět od špejle a vyhrát si s tím měsíce. I v zimě se dá lítat.
Na zimu uvazuju o nejakym EPP na pole ... na blbnuti
Toho Risera mám tady postaveného, motor v něm mám Phasor 15-4 a stoupalo to krásně (resp. na danou konstrukci a profil křídla to bylo až moc), klouže to super pomalu, proti větru to skoro stálo na místě. Ale už jsem ho odstrojil, nebylo to - nemělo to křidélka
Ale myslím že když se to postaví rovné
(což se nám právě úplně nepovedlo) tak bys byl spokojený.
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
tks píše:Toho Risera mám tady postaveného, motor v něm mám Phasor 15-4 a stoupalo to krásně (resp. na danou konstrukci a profil křídla to bylo až moc), klouže to super pomalu, proti větru to skoro stálo na místě. Ale už jsem ho odstrojil, nebylo to - nemělo to křidélkaAle myslím že když se to postaví rovné
(což se nám právě úplně nepovedlo) tak bys byl spokojený.
Diky za info, nemas nejaky fotky?
kaplik píše:Hoki píše:Já Tracy měl a myslím si, že tohle bude mít lepší letový vlastnosti. Vždyť je to mladší stavebnice. Záleží jak je to zpracované. Ale jak jsem tu psal už dříve. Na Tvém místě bych bral stavebnici, ta Tě naučí základům stavění a až s ním budeš lítat, můžeš další model stavět od špejle a vyhrát si s tím měsíce. I v zimě se dá lítat.
To jsem chtěl kdysi taky, ale krevní oběh mi to nedovoluje. Strašně rychle mi prochladnou prsty a v rukavicích nemám cit. Proto v zimě honím spíše el.větroně. Nebo hodného el.motoráčka. Ale divochy a spalováky nachávám, když je venku víc jak +7-8°C.
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Hoki píše:kaplik píše:Hoki píše:Já Tracy měl a myslím si, že tohle bude mít lepší letový vlastnosti. Vždyť je to mladší stavebnice. Záleží jak je to zpracované. Ale jak jsem tu psal už dříve. Na Tvém místě bych bral stavebnici, ta Tě naučí základům stavění a až s ním budeš lítat, můžeš další model stavět od špejle a vyhrát si s tím měsíce. I v zimě se dá lítat.
To jsem chtěl kdysi taky, ale krevní oběh mi to nedovoluje. Strašně rychle mi prochladnou prsty a v rukavicích nemám cit. Proto v zimě honím spíše el.větroně. Nebo hodného el.motoráčka. Ale divochy a spalováky nachávám, když je venku víc jak +7-8°C.
V zacatcich se hrnu spise do elektro, ale na spalovacka doufam taky dojde