Letecká akrobacie

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaS

Re: Letecká akrobacie

#136 Příspěvek od HonzaS »

Byl jsem to zkusit ven. Možná tu vop ne uplně přitáhnout na plno, omlouvám se za klamnou informaci.

k tomu visení, to chce upravenou AFPD Extru. ta originál má těžiště hodně vepředu a malé výchylky.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od pikus 1 »

Hoki píše:Nojo, ale halové modely nemaj snad profil. Lítam v AFPD s jedním halákem a je dost obratne a dobře lítá. Ale jak spustím ocasní plochy, tak ze rozkejve na strany. Buď hu ustálím převedením do visu a nebo sklouzne po některém z křídel. Tak stejně blbě lítám i s velkými 3D modely. Žádné vodorovné lety s modelem ve 45°.
Další má neschopnost je v tom, že když model je ve visu a rotuje, je to v pohodě. Ale jak začne při té rotaci někam stranově utíkat, nemám šanci podchytit čím to srovnat a většinou musím dát plnej a vylítnout z toho. Budu to zkoušet, ale asi své nároky na pilotáž zmenším.

Chceš to moc rychle... a jde to bohužel pomalu.... tedy mě :lol: . Výkruty v harrieru
jsem se učil v podstatě rok a to je umím jen na jednu stranu -druhou ted piluju. Nejdřív trénuj jen obyč. harriery.
Nejdřív je dobrý učit se plochý zatáčky a to i na zádech tzn. směrovku kontrovat křidélka, trochu výškovky...
Další co je třeba procvičit dle mého před výkruty v harr. je nožák na malé rychlosti
(velký ýhel náběhu)
Ten vis to samí.
Nemá cenu zkoušet vis hned s rotací.
Učil jsem se ho nejdřív jen kabinou k sobě a potom podvozkem. Teprve potom jsem to zkoušel spojit.
Hlavně vydržet :wink: ale taky (když to nejde) se na to vysr... :lol:
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od Hoki »

TO HonzaS: Jojo, už je to lepší, jen poskakuju jak žabkana hladině. Zub na kniplu dolů a model klesá, zub nahoru a stoupá. Jinak ta Extra má dost jedovaté výchylky, dělá v nožáku přemety a normální přemety na pětníku. Jen mé ruce nestíhají. Proto jsem už posledně psal, že zvolním a budu postupovat pomalejš.
TO Pikus: Asi máš pravdu. Nejdříve mě doma držela 14dní viroza, pak 8dní odpočinek v práci a nyní budu 3týdny doma kvůli operaci. Do dílničky nemůžu, doma toho nadělání moc nemám, ven nesmím a už mě to tu neba. Už se těším až si 20.3. půjdu do práce dobít baterky. Myslím v sobě. Někdy jsem v práci raději než doma. Jinak lítat z nožáku do nožáku v malých rychlostech docela zvládám. Křídla zastavuju dobře, jen ta směrovka mi ujíždí vejškově. Ale je to vo lítání. Já i na akrobačku neměl talent, já to vše měl vydřené. Jojo, vis mi jde, ale jak u kterého modelu. Tak jsem chtěl zkusit rotaci ve visu.
Pro všechny - Je to věc pudová, buď to pude nebo nepude. :lol:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od AR1 »

To doma slyším pořád :lol: :lol:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Hoki »

AR1 píše:To doma slyším pořád :lol: :lol:

Že by jaro ???? 8O
LukeKluke

#141 Příspěvek od LukeKluke »

Vysku v nozaku bys mel ridit spise plynem.. smerovku muzes mit temer konstantne v uhlu temer maximalni vychylky.. dle modelu samo..
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
HonzaS

#142 Příspěvek od HonzaS »

ale neééé...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Hoki »

LukeKluke píše:Vysku v nozaku bys mel ridit spise plynem.. smerovku muzes mit temer konstantne v uhlu temer maximalni vychylky.. dle modelu samo..

Já myslím, že korigovat to směrovkou je přesnější a jednodušší. Ale nevím, učím se ......
LukeKluke

#144 Příspěvek od LukeKluke »

HonzaS píše:ale neééé...

Jakto ze neee? Ja to videl na nejakem instruktaznim videu, jak to tam typek popisoval.. ze je to lepsi a spravne.. ridit v nozaku vysku plynem.
Samotnemu mi to tak prijde lepsi.. smerovkou ridis jen uhel letadla, ne?
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
AR1
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od AR1 »

Tak to jo - já to viděl na videu. :roll:
http://ar1.rajce.idnes.cz/
HonzaS

#146 Příspěvek od HonzaS »

Není žádná věc jako jen úhel náběhu. úhel náběhu nějakým způsobem ovlivňuje vztlak, vektor tahu motoru taky, je to propojený. To je jako kdyby jsi na letadlo udělal naplno přitaženou vop a řekl jsi, že budeš řídit let nahoru a dolu jen plynem. To asi taky nebude fungovat, co? :lol:
honzis

#147 Příspěvek od honzis »

Vůbec to tím plynem nezkoušej. Napřed by to odneslo křídlo a pak by se to ve hvězdě smotalo na zemi.
Jen směrovkou!!!
Honza.V

#148 Příspěvek od Honza.V »

Přídání plynu v noži je jen důkaz toho, že letadlo padá víc než jsi chtěl :lol:
mac

#149 Příspěvek od mac »

honzis píše:Jen směrovkou!!!
:) Myslim, ze c) je spravne..
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od pikus 1 »

To je počteníčko... :roll:
debata vo h...
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“