E-shop ,,model-rozumne,,

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zpráva
Autor
qq
Kontaktovat uživatele:

Re: E-shop ,,model-rozumne,,

#31 Příspěvek od qq »

czpredseda píše:Nenazýval bych je překupníci

Nakupují za běžnou maloobchodní cenu jako koncový spotřebitel, kterému to za vyšší cenu přeprodávají. Ano, jsou to překupníci.

czpredseda píše:A už vůbec si spousta lidí neuvědomuje, jak strašně moc práce je s vedením e-shopu, psaním popisek a podobně. Sám tam mám jen pár desítek položek a zabralo mi fest času to připravit, něco vymyslet a vyrobit, rozdělit kategorie do shopu, vyfotit, upravit, napsat popisy a podobně. Hodně taky stojí provoz a licence shopu.

Zkušenost s tím mám jak osobní, tak v rodině a zas taková práce to není, pokud umí člověk průměrně s počítačem a náklady na vedení e-shopu se taky dají limitně přiblížit nule! Popisy a fotky, to tě ani nebolí, ani nic (krom času) nestojí.

czpredseda píše:Až se Kalousek nasere, zruší 25 eurový limit a napaří clo pro všechny balíky z číny, budete za ty "překupníky" ještě rádi :)
Z čeho tak usuzuješ? Myslíš, že bude někdo nadšený z toho, že se mu cena z 1000 zvedla na 1210, ale řekne si - "Ne, to si sám za 1210 nekoupím. To radši za 1600 od překupníka, přece nejsem blbec!" ?????!!!
czpredseda

#32 Příspěvek od czpredseda »

qq píše:Nakupují za běžnou maloobchodní cenu jako koncový spotřebitel, kterému to za vyšší cenu přeprodávají. Ano, jsou to překupníci.

Hobbyking jen tak někomu velkoobchodní cenu nedá. Přes našeho obchodního partnera v Hongkongu jsem zkusmo sondoval možnosti dovozu přímo u Hextronik a neklaplo to, vyžadují tak velký odběry, že na našem písečku v tomhle formátu bez šance. U elektroniky, reklamních předmětů a jiných věcí to jde mnohem líp. Ať si každý dělá co chce, jestli ti to vadí, tak tam nekupuj, je to forma služby - objednání v Čr pro lidi, co nemají možnosti si to objednat napřímo, nechápu, co je za problém, za služby se prostě platí.

qq píše:Popisy a fotky, to tě ani nebolí, ani nic (krom času) nestojí.

Ten čas, je to nejdůležitější, co máš, i kdybych si cenil osobní čas na blbou stovku za hodinu, tak je to sakra hodně peněz, samozřejmě pokud fotky netaham z googlu a popisy nepíšu přes schránku z jiných webů, jak je místním zvykem.

qq píše:Z čeho tak usuzuješ? Myslíš, že bude někdo nadšený z toho, že se mu cena z 1000 zvedla na 1210, ale řekne si - "Ne, to si sám za 1210 nekoupím. To radši za 1600 od překupníka, přece nejsem blbec!" ?????!!!

1210 + poplatek poště za celní řízení, nejen 21% DPH a rázem ten rozdíl není takovej + reálná možnost reklamace.
Drondys

#33 Příspěvek od Drondys »

Pokud si někdo z kritizujících myslí, že to jde v ČR realizovat mnohem levněji, a to v rámci podnikání s vlastním eshopem a ne nějaké přátelské výpomoci mezi modeláři apod. což je s podnikáním naprosto nesrovnatelné, tak ať si nechá kecy na koledu a ať to dokáže v reálu a začne provozovat takový eshop se sortimentem zboží z Hobbykingu a ať v něm dlouhodobě drží ceny co nejblíže cenám Hobbykingu a uvidíme jak dlouho to zvládne provozovat. Pokud to někdo zvládne jistě mu spousta lidí bude za to tleskat a řada z nich bude nakupovat u něj. Jenže skutek utek tj. někteří mají akorát plno keců jak je to jednoduché, ale v reálu to zatím v ČR nikdo nezvládl zrealizovat tak, aby ve svém eshopu se sortimentem zboží z Hobbykingu opravdu dlouhodobě dokázal držet ceny co nejblíže cenám Hobbykingu. Ono totiž když se do toho někdo pustí tak brzy zjistí jak už zmínil czpredseda, že k tomu, aby dokázal získat velkoobchodní ceny, které by mu daly prostor k tomu přiblížit se dlouhodobě cenám Hobbykingu, tak by musel pokrýt prodej tak zhruba pro půlku Evropy, protože jinak s odběrem zboží, které bude mít jen z Česka nemá vůbec šanci dosáhnout na velkoobchodní ceny poskytované Hextronikem.

Pokud jde o nákupy v zahraničí tak platí to co už jsem psal tj. pořád existuje řada lidí, kteří k tomu mají obecně averzi a nechtějí ani se u nikoho doprošovat, aby to či ono nakupoval za ně a tak stále existuje dost lidí, kteří prostě dávají přednost nákupu v eshopech po ČR než v zahraničí.

Mimochodem ani ten poplatek pošty za celní odbavení nebude věčně stejný a dříve či později i jeho cena půjde nahoru.
qq
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od qq »

czpredseda píše:
qq píše:Nakupují za běžnou maloobchodní cenu jako koncový spotřebitel, kterému to za vyšší cenu přeprodávají. Ano, jsou to překupníci.

Hobbyking jen tak někomu velkoobchodní cenu nedá. Přes našeho obchodního partnera v Hongkongu jsem zkusmo sondoval možnosti dovozu přímo u Hextronik a neklaplo to, vyžadují tak velký odběry, že na našem písečku v tomhle formátu bez šance. U elektroniky, reklamních předmětů a jiných věcí to jde mnohem líp. Ať si každý dělá co chce, jestli ti to vadí, tak tam nekupuj, je to forma služby - objednání v Čr pro lidi, co nemají možnosti si to objednat napřímo, nechápu, co je za problém, za služby se prostě platí.
Já tady neřeším to, jestli tam nakoupit, nebo ne, ale to, že se tady dohaduješ o pojmenování překupník. Jak bys ty sám definoval překupníka? To mě upřímně zajímá.

czpredseda píše:
qq píše:Popisy a fotky, to tě ani nebolí, ani nic (krom času) nestojí.

Ten čas, je to nejdůležitější, co máš, i kdybych si cenil osobní čas na blbou stovku za hodinu, tak je to sakra hodně peněz, samozřejmě pokud fotky netaham z googlu a popisy nepíšu přes schránku z jiných webů, jak je místním zvykem.
Blbou stovku za hodinu :D Lidé pracují i za daleko míň a nebrečí, že se musí ohánět. Pokud chceš plat 100 000 měsíčně a nehnout prstem, tak musíš něco doopravdy umět a vyšvihnout se tím a ne brečet, že je celý svět proti tobě a ty chudák - překupníček - nemáš to, co ředitel ČEZu ano...

czpredseda píše:
qq píše:Z čeho tak usuzuješ? Myslíš, že bude někdo nadšený z toho, že se mu cena z 1000 zvedla na 1210, ale řekne si - "Ne, to si sám za 1210 nekoupím. To radši za 1600 od překupníka, přece nejsem blbec!" ?????!!!

1210 + poplatek poště za celní řízení, nejen 21% DPH a rázem ten rozdíl není takovej + reálná možnost reklamace.
Ale nikdo tě nenutí, nevyclít si to sám... Pokud to chceš brát a né se jenom snažit ojebat stát. Navíc pokud se bavíš o poplatku poště, tak ho zaplatí i obyčejný zákazník, ne jenom překupník.

Mě rozhodně nešlo o to dotknout se teba a dlaších překupníků. Ti tu byli, jsou a budou, ale vidím, že tě pravda hodně točí a tak tě nechám v klidu žít si svůj americký sen...
Drondys

#35 Příspěvek od Drondys »

qq píše:Jak bys ty sám definoval překupníka? To mě upřímně zajímá...

Myslím, že už to zmínil.

Zjednodušeně řečeno lze za překupníka považovat toho kdo kupuje a následně prodává aniž by sám vytvářel novou hodnotu ve smyslu nového výrobku apod. a je jedno jestli nakupuje za maloobchodní nebo velkoobchodní ceny i komu prodává.

Překupníky lze rozdělit na maloobchodníky a velkoobchodníky a někdy se používají i cizí přenesené termíny jako distributor případně dealer apod. nicméně všichni to jsou z výše zmíněného pohledu jen překupníci.
Mirek J.

#36 Příspěvek od Mirek J. »

Pro dokreslení jen tak zhruba statisticky:
zde na fóru je 13.000 modelářů, dejme tomu, že v celé ČR je to asi dvojnásobek, 25.000 aktivních lidí. Kdyby každý z nich objednal něco u jediného překupníka 6x do roka (každý druhý měsíc objednávka) v hodnotě do 25Euro, tak by to tomu e-shopu hodilo obrat cca 3,750.000,- Euro ročně (cca 90 milionů CZK ročně). To by ten jeden e shop byl na tom docela dobře... Ale ta úvaha je asi značně optimistická, protože si myslím, že pravidelně objednává tak ani ne desetina z těch odhadem pětadvaceti tisíc aktivních modelářů (2500 lidí), překupnických CZ e-shopů jsou tu desítky a spousta lidí si objednává napřímo z HK a jiných asijských modelshopů... Čili reálně je to asi takto: 2500(objednávajících) x 25Eur x 4(do roka) = 250.000,-Euro / 10(eshopů) = 25.000,- Euro na eshop za rok, t.j. 600.000,- CZK obratu. A to kdoví jestli... :)
czpredseda

#37 Příspěvek od czpredseda »

qq píše:Já tady neřeším to, jestli tam nakoupit, nebo ne, ale to, že se tady dohaduješ o pojmenování překupník. Jak bys ty sám definoval překupníka? To mě upřímně zajímá.

To je snad jasný: jako překupníka si představím nějakýho šmelináře, který někde něco nakoupí a pak to prodává bez přidaný hodnoty v průjezdu. Jenže tady je ta přidaná hodnota v českým e-shopu, českých popiscích, zasílání z ČR a možnosti reklamace. Stejně tak můžeš za překupníky označit malý prodejny, kde prodávají na krámě věci z HK - třeba v Plzni jsem viděl ten modrej servotester za 4 dolary prodávat za 300,-, 9g turnigy servo za 159,- - to je normální? Ano je, když ti to přijde drahý, tak to nekupuj. Oni třeba musí platit nájem, sociální a zdravotní a takový ty jiný věci, o kterých lidi co nepodnikaj nemaj ani páru - třeba daně, aby bylo na sociální dávky. Zde je přidaná hodnota v tom, že si pro to dojdeš, osaháš si to a máš to hned s dvouletou zárukou.
qq píše:Mě rozhodně nešlo o to dotknout se teba a dlaších překupníků. Ti tu byli, jsou a budou, ale vidím, že tě pravda hodně točí a tak tě nechám v klidu žít si svůj americký sen...

To je absurdní, mě nic netočí není to můj byznys, ale evidentně to točí vás, co to kritizujete.
Drondys

#38 Příspěvek od Drondys »

Mirek J. píše:překupnických CZ e-shopů jsou tu desítky...

Tak to přidej a pořádně! Zhruba před rokem se tady dělal součet nalezených eshopů s modelářským zbožím v Česku viz tento odkaz. Prodejci na Aukru ani hračkářství v tom seznamu nejsou a i přesto se našlo přes 300 eshopů s modelářským zbožím. Teď už ten seznam nebude aktuální tj. řada eshopů možná skončila, ale zase by se jistě našlo spousta nových. Takže počítej ne s několika desítkami, ale s několika stovkami modelářských eshopů v Česku.

Mirek J. píše:...asi takto: 2500(objednávajících) x 25Eur x 4(do roka) = 250 000,-Euro / 10(eshopů) = 25 000,- Euro na eshop za rok, t.j. 600 000,- CZK obratu. A to kdoví jestli...

Nebo spíš takto:

2500 (objednávajících) x 25 Eur x 4 (do roka) = 250 000,- Euro / 300 (eshopů) = 833,- Euro v průměru na eshop za rok, t.j. cca 21 000,- CZK obratu.

A hned to vypadá úplně jinak :wink:
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Argo22 »

byl jsem spatne pochjopen to co sem napsal se tykalo pouze me osoby... jinak i kdybych mel delat tech radii 100 mesicne vubec by me to nevadilo :) delam to proto ze rad pomaham modelarum, ze me pajeni bavi, a ze mam rad hrabani se v elektronice... vim v tomdle sem asi podle nekterejch divnej... ale vzhledem k tomu ze mi i spousta modelaru poskytla spoustu veci zadarmo napr. material. Njn sem v tomdle dost optimisticky naladen a proste tak nejak doufam ze se mi to treba jednou zase vrati. :)
nema to kridla a prece to leti :D
Drondys

#40 Příspěvek od Drondys »

Argo22 píše:byl jsem spatne pochjopen to co sem napsal se tykalo pouze me osoby... jinak i kdybych mel delat tech radii 100 mesicne vubec by me to nevadilo :) delam to proto ze rad pomaham modelarum, ze me pajeni bavi, a ze mam rad hrabani se v elektronice...

Dost těžko se dá chápat tvůj jediný předchozí příspěvek, který jsi v tomto tématu napsal před tímto vysvětlením tak, že se týká pouze tvé osoby když zní takto viz jeho přesná citace.

Argo22 píše:za 300 flash je zlodejina... material je natom akorad za 60 kc kdyz max... ja to delam pro spoustu lidi jen za matros a postu... jinak ten borec ma nektere veci taky skladem ale ma u vetsiny znich az nechutnou prirazku proti HK.

V tom příspěvku totiž kritizuješ jiné aniž znáš důvody proč třeba někdo účtuje těch 300 nebo proč má ceny vyšší než na HK, a že k tomu důvody skutečně být mohou a rozhodně ne v tom smyslu někoho okrádat to zde již bylo vysvětleno.

Něco úplně jiného by bylo pokud bys formuloval svůj dřívější příspěvek v tomto tématu tak jak je uveden v následujícím teoretickém textu.

Argo22 teoreticky píše:Dělám flashování firmware Turnigy 9x jen za materiál a poštovné, ale nedělám to jako podnikaní nýbrž jen jako přátelskou výpomoc a nevadí mi jak moc toho dělám ani to když to případně někdo z těch, pro které to dělám obratem bude přeprodávat za daleko vyšší cenu.

Nakupuji pro ostatní jen za cenu z HK + poštovné z HK. Při platbě předem bude balík z HK odeslán přímo na adresu příjemce nebo si to můžete vyzvednou osobně. Nedělám to jako podnikaní nýbrž jen jako přátelskou výpomoc. Nevadí mi to, kolik toho budu objednávat pro ostatní ani to, zda někdo z těch, pro které to nakupuji bude zboží obratem přeprodávat za daleko vyšší cenu.

Nic z toho mi nevadí a nebude mi vadit ani to až toho bude tak moc, že nebudu dělat nic jiného než jen flashovat a nakupovat pro ostatní, vyřizovat reklamace atd. a obětuji tomu klidně i veškerý svůj volný čas a stále to budu všechno dělat bez přirážek.

Pokud bys takto formuloval svůj dřívější příspěvek v tomto tématu pak by to bylo opravdu jen o tvé osobě a možná by sis za to vysloužil i nominaci na cenu matky Terezy, ale tak jak jsi to formuloval ve skutečnosti to tak rozhodně nebylo.

Ono je jedna věc udělat to či ono pro nějaké známé ze svého bezprostředního okolí a úplně jiná věc může být dělat to obecně pro úplně cizí lidi, kteří se ti začnou ozývat ve větším a větším množství když se to o tobě rozkřikne. Nakonec dojde i na to, že se o tobě dříve či později dozvědí různí překupníci z Aukra apod., jako se to stalo třeba Rimrovi. Postupem času to nabude úplně jiných rozměrů a nebudeš se ani stačit divit.

Pokud jsi ochoten poznat na vlastní kůži "zač je toho loket" být takto známý tak to můžeš urychlit tím, že ten teoretický text uvedený výše dáš na Aukro jako nabídku svých služeb zdarma jen za materiál a poštovné bez přirážek a uvidíme jak dlouho to pak ještě budeš zvládat takto dělat. :wink:

PS: Nic ve zlém. Neber to osobně. Mimochodem zrovna máš jednoho potenciálního zájemce (Neronis) o případný servisní zásah v Brně na anténě přijímače Turnigy v tématu viz tento odkaz.
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Argo22 »

ja na tom eshopu osobne nakupoval proto sem to tak napsal. Vzhledem ktomu jake mam moznosti tak sem opravnene napsal ten komentar predtim. Ano rozumim tomu ze jsou tam nejake ti serepeticky okolo.. A to ze delam neco jen za matros natom neni prece nic spatnyho...
nema to kridla a prece to leti :D
Drondys

#42 Příspěvek od Drondys »

Argo22 píše:ja na tom eshopu osobne nakupoval proto sem to tak napsal. Vzhledem ktomu jake mam moznosti tak sem opravnene napsal ten komentar predtim. Ano rozumim tomu ze jsou tam nejake ti serepeticky okolo.. A to ze delam neco jen za matros natom neni prece nic spatnyho...

To, že něco děláš jen za materiál na tom opravdu není nic špatného. Je to tvoje osobní rozhodnutí, které ti ovšem nedává oprávnění považovat ostatní automaticky za zloděje jen proto, že to nedělají jako ty jen za materiál.
prikrylm

#43 Příspěvek od prikrylm »

...nejvíc vždycky remcají teoretici... on vlastně spalovací motor je principiálně děsně jednoduchý. A spalovací turbína ještě jednodušší. Proto se vyrábí v podstatě na každém rohu..

Chtěl jsem 4 baterky nacvakal jsem to na HK s poštovným cca 1800 Kč.
To samé jsem našel na "model-rozumne" celé za 1900 Kč. Vzhledem ke zkušenostem s celní správou beru tu stovku navíc jako velmi výhodné pojištění. A čas je mi u zadečku...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
PetrD

#44 Příspěvek od PetrD »

...nejvíc vždycky remcají teoretici... :lol: :lol: :lol:

Vzal jsem náhodně 3 baterky, z HK včetně dopravy za 1900, z model-rozumne za 2776, tzn. 46% navíc. Baterky jsou z NL skladu (pro teoretiky - to je v EU), takže celní správa je mi u zadečku!
vylizplech

#45 Příspěvek od vylizplech »

Ahoj, nevíte někdo co se stalo s tímto e-shopem, model rozumně?
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“