Letecká akrobacie

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: Letecká akrobacie

#76 Příspěvek od Hoki »

HonzaS píše:No, on ten FreeAirácký Blast není žádný zázrak. Asi jako byl Predator od Potenských. s Prototypem to má společný trošku tvary, a ani ty úplně ne :( A název. Ten Superzoom pro začátek bude asi ok, ale až si zkusíš něco metrového od RCF, tak poznáš rozdíl :-)

Teď je jedno, co budeš mít (pokud to nebude nějaká extra jebka), hlavně lítat, lítat, lítat :)

Díky za názor. Já chci více lítat klasickou akrobačku, ale potřebuju něco, co mne naučí používat a správně řídit směrovku. Fakt toto mi nejde. Jinak chtěl jsem stavět klasického balsového akrobátka R-1300mm na AXI-2820/12, ale asi nejdříve postavím houbolet a budu se učit lítat. Akrobata si mohu stavět pak v klidu. A čím začít? Asi obraty RC-A a přidávat F-3A a to vše na malých průměrech a výšce.
HonzaS

#77 Příspěvek od HonzaS »

Určitě, a taky halové obraty z RCEA

RCEA-A (lehká):
video: http://www.youtube.com/watch?v=vpT2QBLKYPg

Vzletový postup 1
Souvrat 2
Střídavé 1/2výkruty 3
Normální přemet 2
Vodorovný kruh na zádech 3
1/4výkrut, nožový let, 1/4výkrut 2
Osmička ve vodorovném letu 3
Polovina obrácené kubánské osmy 2
Přistávací postup 1

RCEA-B (težší):
video: http://www.youtube.com/watch?v=TKkfIvsWCSI

Vzletový postup 1
Osmička ve vodorovném letu 3
1/2výkrut, tlačený přemet, 1/2výkrut 4
Souvrat s 1/2 výkrutem nahoru, 1/2 výkrut při výletu 4
Jeden výkrut do kruhu 4
Obrácená kubánská osma 3
Cylindr se čtvrtvýkruty 3
Výkrut ve visu 4
Přistávací postup 1
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Hoki »

Děkuju Honzo, to je to co jsem potřeboval. Nyní po operaci budu 2-3týdny uvázanej doma, tak to budu trénovatna simu. A teda souhlas, že na tento tréning stačí ten Soper Zoom? Že bych si ho objednal u Hackera. :)
HonzaS

#79 Příspěvek od HonzaS »

Pokud ho ještě nemáš, tak jsou rozhodně lepší modely. Pokud ho už máš, tak, nebude to žádná sláva, ale půjde to.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Hoki »

HonzaS píše:Pokud ho ještě nemáš, tak jsou rozhodně lepší modely. Pokud ho už máš, tak, nebude to žádná sláva, ale půjde to.

Čekal jsem den na nějakou reakci a protože nebyla, tak jsem si Zooma objednal. Bral jsem to jako souhlas. Myslím si že na začátek mi bude úplně stačit a umí více než já (taky i cena 1300Kč mi bodla), dále se uvidí kam pokročím. Lítal jsem s Sbachem od RC-F a moc mne nenadchnul, to i půjčený Blast od FreeAiru mi seděl víc.
HonzaS

#81 Příspěvek od HonzaS »

njn, já byl od pátku na mistrovství Německa v halové akrobacii a na RCManii jsem si po pravdě ani nevzpomněl. :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Hoki »

HonzaS píše:njn, já byl od pátku na mistrovství Německa v halové akrobacii a na RCManii jsem si po pravdě ani nevzpomněl. :lol:

To vůbec nevadí a i tak moc děkuju za rady a typy. Jak říkám, Zoom toho umí dost a má mě co naučit. A taky jsem říkal, že nechci lítat čistou 3D akrobacii, jen chci umět model řídit všemi prvky, což u mne není 100%. Jo a jak jsi tam dopadl???
HonzaS

#83 Příspěvek od HonzaS »

Docela dobře, 16. v F3P, 4. v F6B a Aneta Boušková byla 7. v F3P-C, a vyhrála 3tí kolo.

V tombole jsem si vylosoval tričko graupner - skvělá památka na zanikající firmu :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Hoki »

Tak to je vše príma :wink:
Já se teď budu po operaci válet 16dní doma, tak budu trénovat na simu a koncem tejdne mi přijde ten Zoom, tak začnu stavět. Jinak zkouším to "vaše" lítání, ale stále někde dělám chybu a nejde mi to lítání ocasem dolů. Možná špatna volba modelu na simu, ale spíše to bude rukama. Třeba v reálu venku mi to půjde líp. Tam jsem některé obraty zvládal dříve než na simulátorech. Nyní se učím dávat do pomalého výkrutu směrovku a lítat ploché osmičky na zádech.Takové to lítání, kdy křídla jsou vodorovně se zemí. V normální poloze mi to docela jde. :)
HonzaS

#85 Příspěvek od HonzaS »

S operací přeju ať to vyjde :-)

úplně ploché ty 8 nelítej, víc se naučíš když to poletíš jako normální zatáčku - křidélkama i směrovkou. Jaký používáš simulátor?
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Hoki »

HonzaS píše:S operací přeju ať to vyjde :-)
úplně ploché ty 8 nelítej, víc se naučíš když to poletíš jako normální zatáčku - křidélkama i směrovkou. Jaký používáš simulátor?

Dobře, nechám si poradit. Používám AFPD a model je pomalej dvouplošník 3D o R.1200mm.
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od ludicek »

Chlapi a čo je to za obrat ,,blender´´?
Občas sa to spomína ako test pevnosti modelu.
HonzaS

#88 Příspěvek od HonzaS »

Honza.V

#89 Příspěvek od Honza.V »

Hoki: na AFPD bych spíš používal něco většího než je toto, třeba 3m Extra je moc dobrá na trénink :wink:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Hoki »

Honza.V píše:Hoki: na AFPD bych spíš používal něco většího než je toto, třeba 3m Extra je moc dobrá na trénink :wink:

Díky za radu, ale kterou Extru? Ony jsou tam dvě. Taková dost tmavá (s tou lítám nejraděj) a pak ta s žlutá plameny, ale tu mám někde na CD.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“