DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
alexik46

Re: DJI NAZA

#571 Příspěvek od alexik46 »

Homer.Simpson píše:
silcom píše:...pripájam kamošove video, ako šla koptéra k zemi po ožiarení jednotky priamym slnkom...

8O coo?
V nedelu rano som zalietaval F450+N+G...na prvu baterku som skalibroval, chvilu zavisel a nastupal asi do 5-6m a zopol GPS...Copter pekne zostal na mieste....jediny problem bol v tom ze copter osciloval, lebo trochu fukalo a mal som defaultne nastavenia...Druhu baterku som isiel lietat az okolo obeda, ked svietilo slnko jasno a copter vkuse behal hore dole...za celu baterku neostal v klude...
Som si myslel, ze to bolo kvoli a zlemu nastaveniu hodnot a vetru, lebo bol silnejsi ako rano...moze to byt slnkom?Uz pri starte na druhu baterku copter startoval tak, ze tri ramena isli hore a jedno ostalo na zemi...copter to vyrovnal az pol metra nad zemou...Ale letel pekne az ze nedrzal vysku v GPS...
Ako by som ju mal zatienit?

ten odkaz píše silcom 5 příspěvku nad tebou :-)
silcom

#572 Příspěvek od silcom »

Homer.Simpson píše:
silcom píše:...pripájam kamošove video, ako šla koptéra k zemi po ožiarení jednotky priamym slnkom...

8O coo?
V nedelu rano som zalietaval F450+N+G...na prvu baterku som skalibroval, chvilu zavisel a nastupal asi do 5-6m a zopol GPS...Copter pekne zostal na mieste....jediny problem bol v tom ze copter osciloval, lebo trochu fukalo a mal som defaultne nastavenia...Druhu baterku som isiel lietat az okolo obeda, ked svietilo slnko jasno a copter vkuse behal hore dole...za celu baterku neostal v klude...
Som si myslel, ze to bolo kvoli a zlemu nastaveniu hodnot a vetru, lebo bol silnejsi ako rano...moze to byt slnkom?Uz pri starte na druhu baterku copter startoval tak, ze tri ramena isli hore a jedno ostalo na zemi...copter to vyrovnal az pol metra nad zemou...Ale letel pekne az ze nedrzal vysku v GPS...
Ako by som ju mal zatienit?

Ja to mám takto:

IMG_0173.JPG
alexik46

#573 Příspěvek od alexik46 »

fajn zitra pokud bude slunicko to vyskousim vezmu bez toho a na tu samou baterku to pak zaclonim a jsem zvedavy :-) dam vedet
IMG_0173.JPG
[/quote]
Homer.Simpson

#574 Příspěvek od Homer.Simpson »

silcom píše:Ja to mám takto:...

Dik za foto...
Presne z tej strany na nazu svietilo :| tak zeby?zalepim izolackou....a uvidim...

Nastavujete niekto hodnoty pomocou potenciometra vo vysielacke?Ake hodnoty menite?Vsetky naraz na jednom kanaly?
Coptera mi vo vetre osciluje a neviem presne, ktoru hodnotu ubrat...a nemam notebook, ktory by som mohol brat zo sebou von a skusat :( ...
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
zskal
Kontaktovat uživatele:

#575 Příspěvek od zskal »

Tady je hezky vidět ten problém s barometrem: http://www.youtube.com/watch?v=-dbLm7XM1Nw
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
pedy
Kontaktovat uživatele:

#576 Příspěvek od pedy »

Tak teť mi dochází, že jak mi t v neděli blblo, tak jsem prvé točil goprem 3 black... a bez obalu... fakt je, že jsem měl plný ruce aby to neřachlo. :oops:
Xaircraft V8, Hexa DJI, Spektrum 8, Gopro 2,3 Black...
Trinom

#577 Příspěvek od Trinom »

ananas píše:prosím vás, fail save u turnigy 9x jde pouze s Frsky? s origo RF 9xV2 ne?.. aha tak asik ne :-D no objednám Frsky...
Origo přijímač failsafe nepodporuje. FrSky jo.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od JirkaA »

pedy píše:Tak teť mi dochází, že jak mi t v neděli blblo, tak jsem prvé točil goprem 3 black... a bez obalu... fakt je, že jsem měl plný ruce aby to neřachlo. :oops:

Nemel jsi v gopro zaplou wifi?
OK2WY
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od koulinek »

pedy píše:Tak teť mi dochází, že jak mi t v neděli blblo, tak jsem prvé točil goprem 3 black... a bez obalu... fakt je, že jsem měl plný ruce aby to neřachlo. :oops:

S Hero 3 létám naprosto bez problémů, leda by si měl nějak extrémně zmršenou instalaci.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
zskal
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od zskal »

Já teda s GoPro+GPS pozoruju stejný problém jako na tomto videu. Stejně tak je to dopbře patrné tady. Teď mám GPS přesunutou od GoPro dál a jsem v pohodě, no ale dobrý pocit z toho teda nemám...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
pedy
Kontaktovat uživatele:

#581 Příspěvek od pedy »

Já právě zjistil, že jak zapnu kameru (samo že bez wifi...) a pak zapínám copter (bez pohnutí páček a momodelu) tak po butovacím problikání začne rychle blikat žlutá. Někdy to za chvilku přejde, někdy musím několikrát restartovat. Při vyplý kameře to neudělá...
martinenecek

#582 Příspěvek od martinenecek »

Ahoj do fora,

pisu zde, poprvé jsem to napsal do blbeho fora

vlastnim konkretne tuto sestavu a potreboval bych poradit s dotazy viz nize.

Sestava:
1. F450 Frame
2. DJI motors x 4
3. DJI ESC X 4
4. Props 10x4,5 (zkalibrovany)
5. Naza-M
6. Futaba T8J 2.4 Transmiiter + R2008SB Receiver
7. APLUS 3S1P 2200mAh 11.1v 65C LiPo Battery (docasne reseni)
8. GPS Control System

1. při pouziti APLUS 3S1P 2200mAh 11.1v 65C LiPo
stroj se zda byt OK, vyvazeny, ale kdyz se snazim vzletnou v jakemkoliv modu Manual, Atti, GPS Atti, helikoptera se naklani dopredu a ve vzduchu neumi vyset, popojizdi do smeru forward a let je velice nebezpecny. Vrtule na cervenych ramenech urcujici smer forward jdou tocit pri vypnutem stroji lehceji, nez ty zadni na bilych ramenech, muze to byt problem? Kdesi jsem cetl o kalibraci ECS motorech, ale tyto originalni DJI by mely byt zkalibrovany uz ve fabrice bez moznosti rekalibrace ? Zkousel jsem take v NAZA-M zkalibrovat Futaba 8J, ale chova se to uplne stejne.
Vychylky na Futaba vysilaci nastaveny na 0.

2. při pouziti Zippy 5000mAh 11.1V 30-40C LiPo
U této sestavy je to pruser, quad strasne osciluje a udrzet ji ve stejne vyssce je nemozne, porad lita nahoru, dolu.... zda se mi však stabilnejsi ve vzduchu a tolik nepopojizdi dopredu

3. Neumim nastavit a vyladit Autopilota který by toto mel vyresit ?! Muze mi prosim někdo presne popsat kazdou hodnotu v Autopilot na NAZA-M ? Nasel jsem doporucene hodnoty, ale netusim, jake pouzit a nacem zalezi.. na hmotnosti ?!

4. Lita nekdo s podobnou sestavou a nevadilo by mu se sejit a zalitat si, prohodit par info a vysvetlit par malickosti ? Pozvani na obed zajistim ! :)))

Dekuji za rady!
pedy
Kontaktovat uživatele:

#583 Příspěvek od pedy »

martinenecek píše:Ahoj do fora,

pisu zde, poprvé jsem to napsal do blbeho fora

vlastnim konkretne tuto sestavu a potreboval bych poradit s dotazy viz nize.

Sestava:
1. F450 Frame
2. DJI motors x 4
3. DJI ESC X 4
4. Props 10x4,5 (zkalibrovany)
5. Naza-M
6. Futaba T8J 2.4 Transmiiter + R2008SB Receiver
7. APLUS 3S1P 2200mAh 11.1v 65C LiPo Battery (docasne reseni)
8. GPS Control System

1. při pouziti APLUS 3S1P 2200mAh 11.1v 65C LiPo
stroj se zda byt OK, vyvazeny, ale kdyz se snazim vzletnou v jakemkoliv modu Manual, Atti, GPS Atti, helikoptera se naklani dopredu a ve vzduchu neumi vyset, popojizdi do smeru forward a let je velice nebezpecny. Vrtule na cervenych ramenech urcujici smer forward jdou tocit pri vypnutem stroji lehceji, nez ty zadni na bilych ramenech, muze to byt problem? Kdesi jsem cetl o kalibraci ECS motorech, ale tyto originalni DJI by mely byt zkalibrovany uz ve fabrice bez moznosti rekalibrace ? Zkousel jsem take v NAZA-M zkalibrovat Futaba 8J, ale chova se to uplne stejne.
Vychylky na Futaba vysilaci nastaveny na 0.

2. při pouziti Zippy 5000mAh 11.1V 30-40C LiPo
U této sestavy je to pruser, quad strasne osciluje a udrzet ji ve stejne vyssce je nemozne, porad lita nahoru, dolu.... zda se mi však stabilnejsi ve vzduchu a tolik nepopojizdi dopredu

3. Neumim nastavit a vyladit Autopilota který by toto mel vyresit ?! Muze mi prosim někdo presne popsat kazdou hodnotu v Autopilot na NAZA-M ? Nasel jsem doporucene hodnoty, ale netusim, jake pouzit a nacem zalezi.. na hmotnosti ?!

4. Lita nekdo s podobnou sestavou a nevadilo by mu se sejit a zalitat si, prohodit par info a vysvetlit par malickosti ? Pozvani na obed zajistim ! :)))

Dekuji za rady!

Máš k naze český manuál? zadal jsi vzdálenosti GPS od těžiště? S těma baterkama to je divný, nehraje roli váha? Jak se můžou vyplé motory točit s různým odporem? Co se týče nastavení zisku, tak to mám hozený na vysílači a i kdybych s ním točil od max do min, tak to nezačne dělat co popisuješ... buď osciluje (klepe se) nebo je tupej...
martinenecek

#584 Příspěvek od martinenecek »

Máš k naze český manuál? zadal jsi vzdálenosti GPS od těžiště? S těma baterkama to je divný, nehraje roli váha? Jak se můžou vyplé motory točit s různým odporem? Co se týče nastavení zisku, tak to mám hozený na vysílači a i kdybych s ním točil od max do min, tak to nezačne dělat co popisuješ... buď osciluje (klepe se) nebo je tupej...

1. bohuzem CZ manual nemam, v ANG jsem to prelouskal, ale nechapu to v praxi, pripadne nasdilel by mi ho někdo v CZ ?
2. Ano GPS mam nastaveno v poradku, stejne tak kalibraci Futaba 8j s NAZA-M jsem udelal a zda se byt OK
3. quad dnes nafotim, baterku mam uplne navrchu na stredu
4. to toceni je hodne subjektivni, proste roztocim predni dve vrtule a otaci se třeba 1,2 vteriny, otocim zadni dve vrtule a otaci se 1 vteřinu.... u prednich citim jen malinky odpor a fazovy krok u tech zadnich citim zmenu faze citelneji
5. APLUSS vazi cca 170g a ZIPPY 420g

Tu oscilaci bych také rad vyresil, je na to nejaky univerzalni navod _ Predpokladam, ze nastaveni bude individualni podle rozmisteni prvku, hmotnosti na quad

Dekuji
martinenecek

#585 Příspěvek od martinenecek »

Cetl jsem také problém se sluníčkem a jednotkou NAZA-M viz. par prispevku vyse, muze to byt kamen urazu ?
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“