Protos 500 pokračování

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

Re: Protos 500 pokračování

#361 Příspěvek od ZeXx86 »

gasolin píše:Zdravim, premyslim o koupi Protose 500 fbl. Chtel jsem ho osadit elektronikou z TRex500 Esp...ale original motor z Rexe ma 1600kv...co jsem se dival na doporuceny "skorpik" tak ma 800 - 1000kv...takze asi nic moc...na Hobbykingu ale je motor stejnych parametru a doporucuji ho pro Protose...tak nevim...

Nevim jak porovnavas ty motory, ale jestli podle kV tak to nic nerika o tom jak je motor vykonny ale jenom o jeho otackach na volt. Setova elektronika je urcite velmi dobra, jak motor tak regulator. Z hobbyking urcite nic takoveho nebrat.
Spirit System
gasolin

#362 Příspěvek od gasolin »

Preformuluji svuj dotaz ;-)Je mozne letat motor Align M500 v Protosovi a v pripade ze ano, tak s jakym pastorkem?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od OPR »

Počítal jsi si někdy převodový poměry v transmisy, pro konkrétní model vrtulníku? Pokud to nezvládneš sám tady máš malý popostrčení.

http://www.readyheli.com/headspeed-calculator.html
gasolin

#364 Příspěvek od gasolin »

OPR píše:Počítal jsi si někdy převodový poměry v transmisy, pro konkrétní model vrtulníku? Pokud to nezvládneš sám tady máš malý popostrčení.

Ano, pokoušel jsem se o to :roll: vyšel mi pinion 8t, což je buď nesmysl a někde mezi židlí a klávesnicí se stala chyba a nebo je to správně, ale tím pádem je motor nepoužitelný, jelikož 8t MSH nemá (což je logické).

Musím se přiznat, že tohle je pro mne španělská vesnice...a nejhorší je, že člověk slyší a nebo se dočítá spoustu nesmyslných blábolů od lidí, kteří sice na fórum přispívají, ale prd tomu rozumí. Mrknu na ten odkaz co si mi poslal, díky.
shake13

#365 Příspěvek od shake13 »

gasolin píše:vyšel mi pinion 8t, což je buď nesmysl a někde mezi židlí a klávesnicí se stala chyba a nebo je to správně, ale tím pádem je motor nepoužitelný, jelikož 8t MSH nemá (což je logické).

Tvoja uvaha aj vypocet je spravny. Motor je nepouzitelny. Najmensi pastorok ma 13t.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Drop

#366 Příspěvek od Drop »

gasolin píše:Preformuluji svuj dotaz ;-)Je mozne letat motor Align M500 v Protosovi a v pripade ze ano, tak s jakym pastorkem?

Předevšim netušim, co člověka vede k takovéto úvaze dobrovolně osadit Protose tímto motorem...mnoho lidí je ze setu vyhazuje, včetně mě... asi víme proč.Tento motor má pověst nevalnou.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
OPR
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od OPR »

gasolin píše:
OPR píše:Počítal jsi si někdy převodový poměry v transmisy, pro konkrétní model vrtulníku? Pokud to nezvládneš sám tady máš malý popostrčení.

Ano, pokoušel jsem se o to :roll: vyšel mi pinion 8t, což je buď nesmysl a někde mezi židlí a klávesnicí se stala chyba a nebo je to správně, ale tím pádem je motor nepoužitelný, jelikož 8t MSH nemá (což je logické).

Musím se přiznat, že tohle je pro mne španělská vesnice...a nejhorší je, že člověk slyší a nebo se dočítá spoustu nesmyslných blábolů od lidí, kteří sice na fórum přispívají, ale prd tomu rozumí. Mrknu na ten odkaz co si mi poslal, díky.

Mám dobrou zprávu. Tvůj výpočet je správný, :D a bohužel to znamená, že motor má moc vysoké KV a je tedy nepoužitelný. :(

Mimochodem, z toho si nic nedělej, je to tak trošku dobře. Do pjofouse patří motor úplně jiný.
Btw, pokud moc neakrobatíš, tak tento motor by do protose s patřičně velkým pastorkem ( což není ničemu na škodu) by byl asi nejoptimálnější a nejúčinnější varianta.

http://www.kontronik.com/index.php?page ... 49&lang=en

Sám jej létám ve Sniper II 2011 a umí tedy i 470mm listy bez větších problémů. ( snajpr s pjofousem maji podobné transmise)

Mimochodem, proč vymýšlíš slepé varianty v podobě motoru s 1600KV do protose a nedáš tam, co tam dává výrobce? Něco co je odzkoušená a funkční. Než Ti začne jakkoliv vadit, slibuju že už budeš vědět který motor tam dát.
gasolin

#368 Příspěvek od gasolin »

Dik za rady...letam s Trex500esp. Chtel jsem prodat kit vrtulniku a vyzkouset Protose osazeneho elektrem z Rexe. Rex leta super...ale je to desny autobus...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od OPR »

A to je bezpádlo? Tak to víc roztoč, a přidej na patřičných osách šťávu na jednotce FBL systému. ( postupně - nepřehánět :D ) No s těma otáčkama je to rada na přeshubu, ale ono se skutečně o moc víc dělat nedá. Do 2800 ot/min by ses měl vejít pro jakoukoliv akro.

Pro pádlo existuje taky pár možností jak model odautobusovat ale to jsou úpravy na které si troufnu já u svého vrrrr - ne to radit někomi cizímu.
Ale v zásadě platí to samé, roztočit, a přidat na swash mixu pro klonění a klopení max to co snese hlava, než se začne hryzat v rozích kniplů.

Mimo jiné, to že trex je trošku těžkopádnější, ber jako vlastnost.
gasolin

#370 Příspěvek od gasolin »

OPR píše:
Mimo jiné, to že trex je trošku těžkopádnější, ber jako vlastnost.

Mam padlo a Rexe jsem koupil prave z toho duvodu, ze to je "autobus". Do zacatku je to uzasna vlastnost...on s sikovnyma rukama zalitne vse...to je bez diskuze... ale Protos to da s takovou lehkosti a vydrzi ve vzduchu s nulovym kolektivem asi pet minut :grin: nekdy mam pocit ze se musi piloti Protose strasne snazit aby ho dostali smerem k zemi :grin: Rexik oproti tomu pada jak cihla...a pak je to o padech kde proste funguje fyzika nevyhnutelne...mam za sebou jedno tvrdsi pristani kvuli selhani techniky ale kdyz jsem ted videl v temer stejne situaci Protose...tak se to neda srovnat...bylo to jak kdyby mel kridla ;-) a to se pilot nemusel ani moc snazit...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od OPR »

Hmm, posuzovat heli podle toho co vydrží při ráně není asi to úplně nejlepší. Ale budiž. Btw, když už řešíš rány, koukni na cenu dílů. Ale i tak to ve finále nesnese porovnaní.

Varianta pjofous, pokud se cítíš na "těsnou" akrobacii, bude schůdnější. S trexem to bude vždy točit otáčky co to dá, a pořád to bude mít tu svoji ladnost .... i když natočená rachejtle.

Já naopak byl z protose "nešťastnej". Akrobacii neumím a zaletět s ním něco přesnějšího ..... no a pak já blb si pořídim Snipera II :lol:
Lada1

#372 Příspěvek od Lada1 »

OPR píše:no a pak já blb si pořídim Snipera II :lol:

muzes porovnat Sniper II a Protose ?
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#373 Příspěvek od OPR »

eee protose jsem měl jen párkrát půjčeného a jednoho pádlového jsem zalétával. Takže nic. A hlavně žádnou akrobacii ani nelétám. Baví mne nízké otáčky a občas na to i doplatím. :mrgreen:

Zatím, co si pamatuju a co jsem vypozoroval, tak Sniper je s tou lehkostí ve změně směru letu a reakcích na knipl je před protosem. ( je tam jakoby dřív) A na kolektiv je ochotnější. Klonění a klopení je o FBL - to se mi moc hodnotit nechce.

Ale zda i LA Sniper zkousne těžkou namáhavou "těsnou" akrobacii jako pjofous ... to netuším.

... nicméně to ani porovnat nejde ...

Protos 430mm listy
LA Sniper II 2011 470mm listy

Transmise obou vrtulníků v koniguraci pro 6S jsou dost podobné.
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od Colin1000 »

Tak jsem na podzim prodloužil P430 na P470, chtěl jsem přidal i na vrtulce z 68mm na 75mm, ale při snížené hlavě (dle mých propočtů) se 2cm nad ocasní trubkou listy potkají. Max. pro vrtulku tedy bude 72mm listí, pokud bych nechtěl jít do extrému a posunout mot. lože co nejblíže k dorazu a pak posunout ocasní trubku. Na řemenu to vychází tak o 1 zoubek. Tak to jen pro zajímavost, kdyby měl někdo stejné úmysly.

Se zvětšením vrtulky přemýšlím nad změnou serva. Nyní mám MKS DS 8910A+ a jsem s ním v celku spokojen a věřím tomu, že by sloužilo dobře dál kdyby se mi nenaskytla možnost DOBRÉ koupě: FUTABA BLS251MG. Jenže jeho provozní napětí je 3-5V a pracovní 4.8V a já mám Roxxy ze které mi leze 5.5V. A tak ne/koupit? Případně lze provozovat na 5.5V, nebo je třeba ponížit? Jak a čím?

Jinak jsem uvažoval o MKS DS 760, které je nejrychlejší a nejsilnější, ale má Coreless motor, nebo o MKS BLS 990 s Brushless motorem.

Nebo nějaký jiný návrh? Díky.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
papaya

#375 Příspěvek od papaya »

ak si spokojny ako pises preco to chces menit?
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“