Toro 900 přidélání baterek do trupu

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
jakas
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od jakas »

Vrtuli nasadis popiskama ven a smer toceni poznas podle tahu vrtule kdyz bude motor tahat na misto tlacit tak prehodis libovolne dva vodice mezi sebou.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Jirak »

jakas píše:Vrtuli nasadis popiskama ven

nasazeni vrtule je stale stejne jak u tlacne i tazne vrtule

smer toceni poznas podle tahu vrtule

tady bude potreba proti tazne vrtuli prehodit kabliky.

Diky.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Hoki »

jakas píše:Vrtuli nasadis popiskama ven a smer toceni poznas podle tahu vrtule kdyz bude motor tahat na misto tlacit tak prehodis libovolne dva vodice mezi sebou.

Vrtuli u Tora dát popiskama dovnitř k trupu. Ať je vrtule vepředu či vzadu, musí být dána stejně vůdči směru letu. Aby náběžka byla vždy vpředu ve směru letu. Když dáš vrtuli špatně, tak to taky poletí, ale bude mít slabší tah. S prohozením káblíků souhlasím.
jakas
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jakas »

Aha hups :oops: kdyz jsem daval toro do kupy tak jsem nejak nevim jak usoudil ze vrtule se dava popiskama ve smeru tahu a kdyz to ve vysledku litalo tak jsem usoudil ze ma uvaha byla správná tak děkuji za opravu hoki.Za chvili odjizdim za praci tak si pribalim toro abych zkusil let s vrtuli nasezenou spravne. :-)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Hoki »

Však jo, popiskama ve směru letu. Ale Tys psal popiskama ven, z toho jsem usoudil, že popisky u Tvého Tora koukají dozadu. Tak jak to máš?
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Johnny »

doporučuji se vykašlat na popisky ale kouknout se jak je klenuty profil.l.. proste tím vybouleným (jako u křídla horní strana) ve směru letu.. pak je to jasné
Don't drink and drive, smoke and fly.
jakas
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od jakas »

Hoki píše:Však jo, popiskama ve směru letu. Ale Tys psal popiskama ven, z toho jsem usoudil, že popisky u Tvého Tora koukají dozadu. Tak jak to máš?

JJ pochopils dobre mel jsem to blbe, uz jsem obratil spravne a leta to o poznani lepe daleko toro ma daleko lepsi stoupavost. Dekuji uz se konecne mohu honit s tvejma albikama :-) A to ze mi litaj nad hlavou porad :-) viz foto z pondeli a predem se omlouvam za odboceni od diskuze.

Obrázek
rudavatra

tlacna vrtule

#38 Příspěvek od rudavatra »

Jirak píše:tak jsem se stal majitelem dalsiho era, Tora 900. Zatim cekam, az mi z HiModel dorazi serva a motor a tak mam cas premyslet nad stavbou.

Dotaz, jak spravne nasadit a jakym smerem tocit vrtuli ?
U Tora je vrtule tlacna, ja mel zatim pouze Minimaga klasicky umistenou vpredu. U minimaga ma vrtule nabeznou a odtokovou hranu, toci se proti smeru hodinovych rucicek tak, ze nabezna hrana jde prvni a nasleduje odtokovou. Jak je to u tlačné vrtule ?

tlacny pohon je jednoduchy,je to same jako pohon vepredu, vrtule je namontovana opet tak jak jsi napsal (nabezka vepredu) , a motor se toci taky doleva , pokud se divas na letadlo zepredu (pri pohledu primo ze strany motoru je vse opacne). Ci-li z tazneho udelas tlacny otocenim vrtule+ zmena smyslu otacek+ montaz tlacne :wink:

no nevim jestli jsem to napsal jasne :x
RUDAVATRA
Jirak
Kontaktovat uživatele:

Re: tlacna vrtule

#39 Příspěvek od Jirak »

no nevim jestli jsem to napsal jasne :x

naprosto přesně. V patek mi dorazil motor, provedl jsem par testu a doopravdy je nejlepsi prehodit stranu vrtule a otocit kabely mezi reg a motorem, to ma vrtule viditelne nejslepsi tah. Diky vsem za pomoc.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Jirak »

Toro sestaveno, motor a regulator, jen to pocasi mi nepreje a nepreje ... V navodu je uvedeno provest nastaveni neutralu elevonu 5 mm na hranu kridla. Pokud to takto nastavim, je elevon mirne zvednuty proti vrchni plose kridla. Mate to taky tak ?
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Hoki »

jakas píše:
Hoki píše:Však jo, popiskama ve směru letu. Ale Tys psal popiskama ven, z toho jsem usoudil, že popisky u Tvého Tora koukají dozadu. Tak jak to máš?

JJ pochopils dobre mel jsem to blbe, uz jsem obratil spravne a leta to o poznani lepe daleko toro ma daleko lepsi stoupavost. Dekuji uz se konecne mohu honit s tvejma albikama :-) A to ze mi litaj nad hlavou porad :-)

Jo a Zlínci lítaj občas ještě níž. Už se mi stalo, že jsem s modelem byl nad nima. Oni to tam maj pár stovek metrů do přistání.
rudavatra

#42 Příspěvek od rudavatra »

Jirak píše:Toro sestaveno, motor a regulator, jen to pocasi mi nepreje a nepreje ... V navodu je uvedeno provest nastaveni neutralu elevonu 5 mm na hranu kridla. Pokud to takto nastavim, je elevon mirne zvednuty proti vrchni plose kridla. Mate to taky tak ?

Ano to tak musi byt , presne to doladis pri zaletani.
RUDAVATRA
Odpovědět

Zpět na „Dílna“