Začátek

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mad_Box »

No zezačátku když sem se učil tak jsem dával i 6-7 startů denně, teď trochu polevuji takže teď je to tak 6 startů týdně.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pkotatko »

Hmm, tak to já dám tak 4-5 letů týdně, ale bohužel ne každý víkend jsem v republice. Bééé.
Karel01
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Karel01 »

Koukám, že diskuze se silně odklání od tématu.
Mad Box: Můžeš napsat, jaký příjímač používáš s vysílačem Eclipse 7?
JM

#19 Příspěvek od JM »

Díky za názory chlapi, jen tak dál!! Tak to vypadá, že budu přemýšlet nejspíš o Rexovi 450 S. Přesto ještě jednou: co říkáte na toho Belta, jak jsem se ptal na začátku, podle toho videa to vypadá na docela dobrou kvalitu, nebo je to taky nějakej číňan?(teda ne že by včechno z číny bylo špatný... :) )
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pkotatko »

Když nemůžeš použít PCM tak vím, že se používá docela s úspěchem Schulze Alfa 8. Sám jsem ho neměl, ale kolega s ním byl spokojen.
Karel01
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Karel01 »

pkotatko píše:Když nemůžeš použít PCM tak vím, že se používá docela s úspěchem Schulze Alfa 8. Sám jsem ho neměl, ale kolega s ním byl spokojen.

Ano, Schulze Alfa 8 jsem už zaznamenal v diskuzi na Helimanii, ptal jsem se proto, že mám taky Eclipse 7 a zatím nechci investovat do jiného vysílače.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pkotatko »

JM- Čína to bude určitě a tomu videu bych taky moc nevěřil. Mám dojem že tyto reklamní videa točí tak 10 lidí na světě a ti zalítaj 3D i s helinou na gumu. Nás smrtelníků se to netýká.
Trex a MT mají výhodu v tom, že jsou poměrně rozšířené v ČR takže:
1. dost lidí ti poradí z vlastních zkušeností a dost se o nich dočteš.
2. dostupnost ND a v případě nouze ti potřebný díl může někdo půjčit.
3. chová se opravdově a dá se lítat venku i za větru.
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

JM píše:Díky za názory chlapi, jen tak dál!! Tak to vypadá, že budu přemýšlet nejspíš o Rexovi 450 S. Přesto ještě jednou: co říkáte na toho Belta, jak jsem se ptal na začátku, podle toho videa to vypadá na docela dobrou kvalitu, nebo je to taky nějakej číňan?(teda ne že by včechno z číny bylo špatný... :) )

Podle videa nepoznáš absolutně vůbec nic. Jedno je ale jasné - s letem začátečníka a heliny přímo z krabice to má pramálo společného.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Mad_Box »

S Eclipse 7 používám MZK Sexta profi. Nemám jediný problém. Servá mám GWS naro
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
JM

#25 Příspěvek od JM »

pkotatko píše:pkotatko:Čína to bude určitě a tomu videu bych taky moc nevěřil....zdzd: Podle videa nepoznáš absolutně vůbec nic. Jedno je ale jasné - s letem začátečníka a heliny přímo z krabice to má pramálo společného.

Přesně to jsem si myslel, já ty videa beru s rezervou, jen jsem to potřeboval slyšet i od někoho zkušenějšího :wink:
Karel01
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Karel01 »

Mad_Box píše:S Eclipse 7 používám MZK Sexta profi. Nemám jediný problém. Servá mám GWS naro

Ten přijímač je 6. kanálový, jak nastavuješ zisk gyra, ten se zapojuje u Eclipse 7 na 7. kanál?Můžeš napsat jak to máš zapojené a jaké hodnoty u NOR, ST1, ST2, ST3?
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od petrcorrado »

mam osobni zkusenost s tou Walkerou60 a ted litam (ucim se) s T- rexem 450 cely v kovu a musim trosku sebekriticky uznat, ze jak jsem si myslel ze Walkera je docela good tak s tim T rexem se to neda srovnat. Zni to asi blbe, ale dospel jsem k nazoru, ze levny vrtulnik proste neni pro zacatecniky. tot ma zkusenost. (prosim nechytat za slovo, vim, ze jsou i drazsi...)
therccustomjets.cz
customwings.cz
JM

#28 Příspěvek od JM »

petrcorrado píše:mam osobni zkusenost s tou Walkerou60 a ted litam (ucim se) s T- rexem 450 ...

Opravdu díky za názor konkrétně k té Walkeře60. Já o ní dost přemýšlel, zdá se mi docela kvalitně provedená, díly na ní taky není problém sehnat, a po shlédnutí této ukázky od jednoho začátečníka: http://www.rcserver.cz/index.php?option ... &Itemid=40 to video je uplně dole, mi připadala jako docela poslušná a stabilní(ale je otázka, jak dlouho tenhle stav vydrží-jaká je opravdu kvalita-jak brzy vzniknou vůle atd..) Nojo, holt osobní zkušenost ničím nenahradíš..Můžeš prosím ještě trošku přesněji popsat, v čem je ta walkera horší? ( jako např. celkově její ovládání apod.) Díky
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od petrcorrado »

tak predne tuhost ramu, neni uzavrene konstrukce a po case se deformuje, me se odtahoval motor od hl. ozub. kola. regulator neni az tak spolehlivy a obcas cuka zadni vrtulka. Ale abych jen nekritizoval, v tehle cenove kategorii nic lepsiho neni na vyzkouseni zda te to vubec bude bavit. me se taky zdal celkem stabilni a ovladatelny, ale ted co litam s rexem tak vidim rozdil a ten je fakt velikej. Ta setova souprava je proste setova souprava.. :-( a to ma taky vliv, pouzivam ted plne programovatelny 9ti kanal a to je lepsi. jinak jsem si jeste vzpomnel, ze jsem porad kontroloval a upravoval nastaveni listu, obcas vibrace hlavy, kdyz jsem to nekam poslal tak vzdy volnobezka KO, mechanika drzela, ohnuta padla a spoj. hridel listu. ten nenarovnas. Je to subjektivni nazor, kdo treba umi dobre litat, nebude tohle resit. Fakt je, ze te prvni stroj muze timhle odradit a znechutit od vrtulniku a pritom to ani nebude tak tvoje chyba, ja k tomu musel dojit sam.. :-)
therccustomjets.cz
customwings.cz
zdzd

#30 Příspěvek od zdzd »

JM píše:
pkotatko píše:pkotatko:Čína to bude určitě a tomu videu bych taky moc nevěřil....zdzd: Podle videa nepoznáš absolutně vůbec nic. Jedno je ale jasné - s letem začátečníka a heliny přímo z krabice to má pramálo společného.

Přesně to jsem si myslel, já ty videa beru s rezervou, jen jsem to potřeboval slyšet i od někoho zkušenějšího :wink:

Propagační videa mají obecně chybu v tom, že na nich létá velmi dobrý pilot tu nejdivočejší akrobacii jakou s mašinou zvládne. A to je o ničem, protože:

- Akrobacie je až to úplně poslední co začátečník od mašiny potřebuje a je přímo v rozporu s jeho potřebami.
- Absolutně netušíš, čím je mašina osazena (accu, motor, serva...), jak je otuningována (díly a seřízením) a kolik takových letů snese než se rozpadne.
- A hlavně: Zkušený pilot slušně zalétá i s plečkou, kterou začátečník vůbec nezvládne. On už to totiž umí a dokáže korigovat všechny nectnosti nepovedeného stroje.

Bohužel u heli opravdu platí úsloví nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci. Fungující a spolehlivá helina je kus vyšlechtěného materiálu a elektroniky, které chtějí svoje a nejsou zadarmo. Co se ošidí, to se pravidelně vymstí, mnohdy několikanásobně. Začátečník obzvlášť potřebuje stroj, který je osvědčený a spolehlivě funguje, první start jako padesátý. Bude mít dost problémlů zvládnout pilotáž a potíže s mašinou jsou nežádoucí a můžou celé úsilí zhatit. Proto je také nutné mít typ, kde jsou náhradní díly rychle dostupné a za rozumnou cenu. Bourat totiž bude a to zcela jistě. Jako každý druhý...

Vím, cca. patnáct tisíc za naloženou mikro helinu není málo. Taky bych raději, kdyby stála čtvrtinu. Je tu ovšem k úvaze jedno velké ALE: Žijeme v tržním hospodářství. Proč už by výrobci takových strojů dávno nezkrachovali, kdyby taková věc nestála za ty peníze? Poměr cena/výkon asi bude výhodný, ne?
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“