Letecká akrobacie

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaS

Re: Letecká akrobacie

#46 Příspěvek od HonzaS »

Dobře, pokud je vás tu víc, co chcete poradit s 3D, v rámci toho, co umím, nabízím nějaký camp. Už jsme byli s klukama Pastejříkama, Andym1pl, badanem, ... Ideálně až bude teplo, ale raději bych někde, kde to mám blízko já (Bechyně, okolí Tábora, ..., plochu někde domluvíme). Kolik by vás bylo? Chce to tak nějak, max 5lidí.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od ludicek »

TomasC píše:Mě vždycky při trénování pomohlo, když jsem obrat zjednodušil. Třeba výkrut do kruhu jsem začal tak, že jsem dával "bodový výkrut" do kruhu. Postupně se přidalo prokládání.

Konečne rozumná reč, nie iba ako sa to nedá a aké to je jednoduché a čo sa vlastne pýtam. Zjednodušiť obraty a potom pridávať ma sakra nenapadlo.
Honza.V

#48 Příspěvek od Honza.V »

HonzaS: Nechceš udělat ten kurz u nás ? :lol: já bych se taky rád přidal
HonzaS

#49 Příspěvek od HonzaS »

Honza.V píše:HonzaS: Nechceš udělat ten kurz u nás ? :lol: já bych se taky rád přidal

Jako instruktor samozřejmě...? :lol: Když to je daleko... a uvás je pořád moc lidí, ne? To chce volnou plochu a točit baterky...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Hoki »

HonzaS píše:Nemá cenu létat 3D pokud se chce pilot věnovat přesné akrobacii. Je v podstatě nevyhnutelné trénovat přesnou (nebo spíš začít přesnou) pokud se chce pilot dobře naučit 3D.

Dá se to občas něco přeskočit stylem "sometimes you have to run before you can walk" ale z dlouhodobého hlediska to zcela jistě nefunguje. Jako třeba učit se výkruty do přemetu dokud je pilot neumí do kruhu prořízené i směrovkou.

Když už v mým věku a když jsem tu sám, těžko se to učím líp. Prostě to lítám pro sebe tak jak jsem to lítal před 7-8roky a zatvrdnul jsem. Vylepšování mi nejde, i když chyby vidím..... A je mi jasné, že s tímto mezi piloty akrobatů nemůžu. Takže si lítám spíše jen RC-A a sem tam něco kopnu navíc. Četl jsem už něco o práci se směrovkou atd., ale teorii převést v praxi mi moc nejde. :(
Screwball671

#51 Příspěvek od Screwball671 »

Já už jsem se předběžně přihlásil se synkem, jsem rád, že se někdo chce takto angažovat. Bylo by sympatické nějáké takovéto campy pořádat pravidelněji a získávat zlušenosti od těch nejlepších.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Honza.V

#52 Příspěvek od Honza.V »

U Nás není problém, že by bylo plno na letišti, malé soustředění by nebyl problém, třeba by se zúčastnil i J. Havel :)
HonzaS

#53 Příspěvek od HonzaS »

Honza.V: Ale my nechcem trénovat F3A :wink: :lol:

A pokud to chceš véct, tak klidně!!! :-) Ale já k vám nejedu, mám to dost z ruky :-)
HonzaS

#54 Příspěvek od HonzaS »

Hoki píše:Když už v mým věku a když jsem tu sám, těžko se to učím líp. Prostě to lítám pro sebe tak jak jsem to lítal před 7-8roky a zatvrdnul jsem. Vylepšování mi nejde, i když chyby vidím..... A je mi jasné, že s tímto mezi piloty akrobatů nemůžu. Takže si lítám spíše jen RC-A a sem tam něco kopnu navíc. Četl jsem už něco o práci se směrovkou atd., ale teorii převést v praxi mi moc nejde. :(

chce to epp (Crack Yak atd) a lítat si sněhuláky (3 kolečka vedle sebe). To tě naučí :-) No a nebo lítat v hale, nebo s vrtulníkem :lol:
honzis

#55 Příspěvek od honzis »

No v Příbrami máme taky letiště. A modelářské a veliké. :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Hoki »

HonzaS píše:
Hoki píše:Když už v mým věku a když jsem tu sám, těžko se to učím líp. Prostě to lítám pro sebe tak jak jsem to lítal před 7-8roky a zatvrdnul jsem. Vylepšování mi nejde, i když chyby vidím..... A je mi jasné, že s tímto mezi piloty akrobatů nemůžu. Takže si lítám spíše jen RC-A a sem tam něco kopnu navíc. Četl jsem už něco o práci se směrovkou atd., ale teorii převést v praxi mi moc nejde. :(

chce to epp (Crack Yak atd) a lítat si sněhuláky (3 kolečka vedle sebe). To tě naučí :-) No a nebo lítat v hale, nebo s vrtulníkem :lol:

Seš dobrej, ale mě to ruce nepobírají už. Nejlíp se mi takto lítalo s Sharkem-1000 či Blastem. Pomalý a čitelný letadla. Vrtulník jsem zkoušel, ale při rychlý potřebě reaguju jak jsem zvyklej a místo abych vrtulníkem zatočil, tak ho sklouznu bokem. Lítám mode-1 s érama. Na simulátoru mi to jde líp, ale skutečnost je jinší. Sněhuláky znám jen klasický a těším se, až sníh zmizne. :D
HonzaS

#57 Příspěvek od HonzaS »

K vám to někdy přijedu prozkoumat s Anet. Asi nám Příbram (ehm, ty s Vencou a Pastejříci) zase bude chybět, tak se přijedeme podívat, jak lítáte venku. Osobně by se mi na camp nejvíc líbila bechyně, protože to prostě mám hodně blízko. Už jsme to tu jednou zkoušeli, to byl dobrej den :-)

Hoki: Je možné, že se ti to fakt hodně špatně učí, ale moje zkušenost je taková, že půl roku něco zkouším a nejde mi to, a pak se to zlomí. Ono je to i dost o tom, jestli tu směrovku trénuješ správně. To máš jak tenis, taky na to sám nikdy nepřijdeš, pak ti trenér řekne 3 rady a za měsíc poznáš rozdíl, co jsi předtím neudělal za rok :wink: Zkusím něco napsat nebo natočit :) třeba to někomu pomůže.
Přílohy
IMG_0827.JPG
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Hoki »

Díky Honzo za ochotu, takových modelářů více by to chtělo. Je mi přes 47 a celej život lítám (snažím se) tzv. čistou akrobačku, byť v nesoutěžních kvalitách. Prostě mně to baví. A když pak koukám na taková videa, jsem mimo mísu s vědomostma a představou.
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... Ecn9cz8De0
http://www.youtube.com/watch?v=plbBPrgZT5g
Dokážu být i sebekritický, když to má pomoci a klidně tady na sebe plácnu, že se směrovkou moc kamarád nejsem. I na rovnej čtyřboďák ji moc nepotřebuju. Mám hodný modely. Tady nikdo akrobačku nelítá. Takže mám problémy se tu něco učit nového a lepšího. Takže směrovku lítám blbě a minimálně a trenéra na rady tady nemám. To co se tady lítá, je tomu vzdálené. Nechci se dotknout místních pilotů, co lítaj pro potěchu a max. visení či kniple do krajů. Pokud něco zpytlíkujete za lítání, přijedu se rád juknout, ale bez modelu.
von boberov

#59 Příspěvek od von boberov »

Ten Crack Yak je na trénování fakt dobrej. Dá se s tím létat doma na zahrádce, tím pádem dáš třeba vím já 10 startů týdně dle počasí, docela hodně ran vydrží a co navíc- bez řízené směrovky se s tím nedá létat-tím pádem tě to nutí ji používat. Taky jsem rekreační letec, ale co jsem toto pořídil-myslím že má jistota šla kousek na horu. :wink:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Hoki »

von boberov píše:Ten Crack Yak je na trénování fakt dobrej. Dá se s tím létat doma na zahrádce, tím pádem dáš třeba vím já 10 startů týdně dle počasí, docela hodně ran vydrží a co navíc- bez řízené směrovky se s tím nedá létat-tím pádem tě to nutí ji používat. Taky jsem rekreační letec, ale co jsem toto pořídil-myslím že má jistota šla kousek na horu. :wink:

Děkuju za radu a typ. A není těch 32" hříčka při větru na 3ms? Vono poslední roky docela pofukuje. Na poletování za barákem jsem si na rozlítání pořídil Magnuma. Ale to je jen fakt na zabití volnýho času, třeba před prací.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“