To je však převod pouze v převodovce
převodovka na spalovák
mnov píše:"Auta mívají pátý stupeň kolem 0.8 - 0.9"
To je však převod pouze v převodovce. Pak je tam ještě diferák se stálým převodem.
Samozřejmě, že je tam ještě diferák. Ale i přes další převod v diferáku do pomala se auto na pátý stupeň nijak zvlášť nerozbíhá, je to jen "udržovací" kvalt. Autor tohoto vlákna chce převod 1 : 5 jako koncový, se 100.000 točkami, a na něm dmychadlo. Tak z toho nebuď tak překvapený
- mik.plechacek
mik.plechacek píše:takže frajere jdi do pici je mi 25 a je ti hovno po mě já se pokouším získat info,
které mi zde podali. Velice si vážím borcu co mi poradili s těmi dmychadli atd a tobě je kolik? že si troufáš nejsem jen montééér ale i
SLUŠNY člověk pokavaď se semnou diskutuje slušně mě nejde o odsuzování ale o rady!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_____________pokud mohu tak pomužu pokud ne nevysmívám se---
ale zřejmě si novodobí frajer z městečka viĎ
Promiň,ale být sprostý nasekat tolik chyb v tvrdým a měkkým,naprosto ignorovat fyzikální zákonya tvrdit že ti je 25 ? Copak tě nenapadlo že kdyby to bylo tak jednoduché tak už s tím někdo dávno vyrukoval? S dmychadly na spalovák se laboruje již od padesátých let a jedinou převodovku jsem viděl u gumáčka co postavil nějakej japonec někdy v 70tých letech.Jinak máš přístup na net a tam je plno informací,chce to jen trochu vlast.iniciativy.
Ps: češtinu neberu zas až tak vážně,neb sám mám s ní velké problémy,ale ignorovat fyzik.zákony - co třeba jen tak z hecu spočítat jakou obvodovou rychlostí se bude pohybovat většina délky ty lopatky,znáš aerodynamiku při nadzvukových rychlostech? Nehledě k těm silám které budou působit na lopatky a ložiska ? není lépe koupit rovnou turbínu ? Pak se nediv že vyvoláš takový rozruch
já jsem si už dmychadlem prošel,zkoušel sjem i různé úpravy,zkoušel jsem i domací výrobu podle plánů,když už to vyrobíš tak je to problém vyladit tak aby to chodilo,co se týká vibrací a otáček,dmychadlo jako každá rotující součást má své tz. kritycké otáčky,ty se musí překonávat rychle,nejsem si jistý jestli ybs to na tom dmychadle stihl dostatečnš rychle než by se to roztrhalo,zde by nebyla připuštěna ani sebemenší rozváženost,zeptej se Radima Stejska co si doma dělal turbínu(snad jsem to jméno nepoplet) mám uhlíkové dmychadlo od Alfy,vím je to starší ale na ukázku těch krityckých otáček to stačí,u mně leží asi na 2/5 plynu,jinak to chodí úplně klidně ale v této poloze,která je velmi malá,jsou vibrace více než dostačujíci. Nechci si to představit při velkém dmychadle. Továrně vyrobené turbíny jsou úplně někde jinde. Prostuduj si prvně materiály,pak teprve něco dělej. Ještě jedna otázka,jak tu už kdosi namítl,jak dlouho modelaříš? lítáš? jen abych si udělal představu o tvojí zdatnosti. Dmychadlové letadla jsou úplně něco jiného než klasická,to jak letadlo a vrtulník....
Mysli si o mně co chceš,ale dej si bacha...
Mysli si o mně co chceš,ale dej si bacha...
Hej šéfe - teď mně tak napadá - povídíš stíhačka - to bude asi nějaký deltoid takže by se tam teoreticky mohl vměstnat radiaální vetylátor na plocho sání mu uděláš někde ze předu a výfuk nasměruješ do zadu - učínnost bude asi veolmi mizerná ale přijde mi to mnohem lepší než buhvíjaké stacisíce otáček a převodovky...
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Promiňte vy ostatní za vměšování, ale tohle je něco co jsem ještě neviděl. Toto téma pasivně sleduji od začátku a nějak mi nejde do hlavy, že někdo poté co se dozví že by na to potřeboval daleko pevnější materiály než se vyskytují na Zemi, znalost aerodynamiky nadzvukových rychlostí a dokonale přesné stroje, začne všechny informace ignorovat a když začíná být pro smích tak začne být sprostý, navíc stylem třináctiletého kluka co se snaží machrovat. Patas_ to sice trochu přehnal, ale tohle je něco co se jen tak nevidí. Komu není rady, tomu není pomoci - když někdo trvá na něčem, co je vyloženě šílenost, i přes rady zkušenějších, kteří o tom něco vědí, opravu už nejde radit, jen odsuzovat takovýto přístup. Co se týče výroku "takže frajere jdi do pici je mi 25 a je ti hovno po mě", tomu jsem se opravdu musel smát. Ono totiž pak může být všem hovno po člověku který tohle prohlásí... Sorry za OT, ale tohle je vážně pecka...mik.plechacek píše:takže frajere jdi do pici je mi 25 a je ti hovno po mě já se pokouším získat info,
které mi zde podali. Velice si vážím borcu co mi poradili s těmi dmychadli atd a tobě je kolik? že si troufáš nejsem jen montééér ale i
SLUŠNY člověk pokavaď se semnou diskutuje slušně mě nejde o odsuzování ale o rady!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_____________pokud mohu tak pomužu pokud ne nevysmívám se---
ale zřejmě si novodobí frajer z městečka viĎ
A proč myslíš, že se létá s turbínami, když by tohle teoreticky mělo vyjít levněji? Kvůli zvuku?
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
- georg
- Kontaktovat uživatele:
Ten rotor by měl bejt perfektě vyvážen, pokud nebude si v čudu, souhlas s dafem, taky tu diskuzi pozoruju a nejsem si jistej výsledkem, Ta váha bude velká pokud to budeš chtít véct pře ozubené kola, tak musíš udělat ložiska,další je, jak to upevnit. Podle mě ti to ten materiál něvydrží na lopatkách, němci když začínali za druhý světový války tak museli vyvinout špičkové materiály, aby to vůbec vydrželo ta turbína, ty sice nebudeš mít okolo plyny o teplotě 1200 stupnů, ale ta obvodová rychlost bude asi problém, jelikož tomu taky tolik nerozumi, nechci dělat chytrýho, ale stojí ti to za to?? Bych rači zůstal nohama na zemi. To rači kup postarší turbínu.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
Materiály, vyvážení atd. je samozřejmě nutné. To nepůjde udělat na koleně. Hlavní problém bude, že žádný rozumný motor to neutáhne. Každý z Vás měl (předpokládám) autíčko na setrvačník. Zde má být motor napojen na pojezdové kolo a výstup má být ten setrvačník. Je třeba obrovský krouťák na roztočení setrváku. Změna otáček tohoto předpokládaného šouststrojí bude v řádech sekund, možná i nějaká desítka sekund, nikoliv v destinách (jak je to u běžných motorů), tím pádem bude problém s akcelerací a decelerací. Nebude potřebný výkon v požadovaný moment. Domnívám se, že motor s potřebným kroutícím momentem by vydal samostatně s dmychadlem větší tah, než po zpřevodování, kde bude muset být zase menší dmychadlo vzhledem k setrvačným hmotám. Prostě ten motor se neroztočí na pracovní otáčky, nejde to vzít jako trojčlenku a myslet si, že to bude fungovat. Nebo bude muset být zase velký motor, který zvedne celkovou hmotnost nad únosnou mez, takže začarovaný kruh.
Prostě jak už tady někdo napsal, kdyby to bylo tak jednoduché, už by to někdo vyráběl.
Mimochodem k vyjadřovacím schopnostem a způsobům, vyjel jsem si příspěvky, no comment.
Pokud se do toho mik.plechacek skutečně pustil, velmi rád bych se dověděl na čem skončil, snad nám to řekne.
Prostě jak už tady někdo napsal, kdyby to bylo tak jednoduché, už by to někdo vyráběl.
Mimochodem k vyjadřovacím schopnostem a způsobům, vyjel jsem si příspěvky, no comment.
Pokud se do toho mik.plechacek skutečně pustil, velmi rád bych se dověděl na čem skončil, snad nám to řekne.
- mik.plechacek