F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
corona

Re: F45 - motorky

#811 Příspěvek od corona »

shimanista píše:Tak napr.lyžiny za 47,-kč.No nekupto ...

To je cena dost dobrá, ale ty T-Rexový za 3,40 USD freeship mají větší rozchod a on až začně lítat bez kříže, bude mít snažší přistávání.

Esky HB V2 má rozchod 100 mm, Griffin 450 má 130 mm.
Já je tam nemám, ale třeba kolegovi pomohly v začátku hodně.

Kolik má rozchod F-45...?
zacatecnik

#812 Příspěvek od zacatecnik »

necelejch 10cm
zacatecnik

#813 Příspěvek od zacatecnik »

Jinak ja tam kriz mam, neprijde mi spatnej. Ale nemam zkusenosti bez neho... Kazdopadne musim mit vychylky nastaveny na 80%, aby se s tim dalo nejak rozumne litat (tj. aby to aspon trochu reagovalo na nakej zasah do rizeni), muze to byt tim krizem? Je asi trochu tezsi nez ten kupovanej, delal jsem ho doma z bambusovych tycek a ping-pongovych micku...
pavlos12

#814 Příspěvek od pavlos12 »

corona> Ješte jsem se chtěl zeptat pásnou tam bez jakýhokoliv upravovaní ty lyžiny co jsi mě posílal?
Jinak vypadaj i masivnějc než origoš,tak snad i víc vydrží.
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz
corona

#815 Příspěvek od corona »

pavlos12 píše:corona> Ješte jsem se chtěl zeptat pásnou tam bez jakýhokoliv upravovaní ty lyžiny co jsi mě posílal?
Jinak vypadaj i masivnějc než origoš,tak snad i víc vydrží.

Pokud v takovým případě nesedí díry na šroubky, uděláš nový díry vedle. Kdyby vycházely moc těsně vedle starých, vezmeš z trosek zničených platových dílů trocha materiálu a pomocí pájky roztavíš tak, abys ty starý díry zadělal. S trochou šikovnosti to jde, xx-krát jsem takto třeba opravoval na HB V2 plastový rám i samotné držáky lyží.
thoroid

#816 Příspěvek od thoroid »

tlavelza píše:Tady máš pár fotek úpravy rotorové hlavy. http://imgur.com/a/pexEx

díky skvělá práce
Don

#817 Příspěvek od Don »

Tak jsem se stal taky majitelem F45. Chtěl jsem jednorotorový a nějaký větší vrtulník. Přiznám se, že k výběru mi dost pomohlo tohle video. Mám nalétáno asi 25 vzletů. Z vylepšení jsem zatím vyřízl jen otvor v kabině pro chlazení hlavního motoru a na zadní motor udělal chladič z hliníkového plechu. Větší karambol jsem měl zatím jen jeden, kdy jsem si v tělocvičně spletl strany a narazil do žbrlení. Odnesla to zadní vrtulka. Už se těším, až si budu moci zalétat venku. F45 bude můj vrchol u vrtulníku. Proto si chci koupit set přestavby na střídavé motory. Je to takové odreagování po práci. V budoucnu se chci věnovat spíše letadlům. Ale zatím mě vrtulník dost baví
Hansen

#818 Příspěvek od Hansen »

Don píše:Tak jsem se stal taky majitelem F45. Chtěl jsem jednorotorový a nějaký větší vrtulník. Přiznám se, že k výběru mi dost pomohlo tohle video. Mám nalétáno asi 25 vzletů. Z vylepšení jsem zatím vyřízl jen otvor v kabině pro chlazení hlavního motoru a na zadní motor udělal chladič z hliníkového plechu. Větší karambol jsem měl zatím jen jeden, kdy jsem si v tělocvičně spletl strany a narazil do žbrlení. Odnesla to zadní vrtulka. Už se těším, až si budu moci zalétat venku. F45 bude můj vrchol u vrtulníku. Proto si chci koupit set přestavby na střídavé motory. Je to takové odreagování po práci. V budoucnu se chci věnovat spíše letadlům. Ale zatím mě vrtulník dost baví

Pokud chceš koupit set na stříďák, tak radši ne ten s Číny. Moje vlastní zkušenost a rozhodně nejenom moje.
shimanista

#819 Příspěvek od shimanista »

Hansen píše:
Don píše:Tak jsem se stal taky majitelem F45. Chtěl jsem jednorotorový a nějaký větší vrtulník. Přiznám se, že k výběru mi dost pomohlo tohle video. Mám nalétáno asi 25 vzletů. Z vylepšení jsem zatím vyřízl jen otvor v kabině pro chlazení hlavního motoru a na zadní motor udělal chladič z hliníkového plechu. Větší karambol jsem měl zatím jen jeden, kdy jsem si v tělocvičně spletl strany a narazil do žbrlení. Odnesla to zadní vrtulka. Už se těším, až si budu moci zalétat venku. F45 bude můj vrchol u vrtulníku. Proto si chci koupit set přestavby na střídavé motory. Je to takové odreagování po práci. V budoucnu se chci věnovat spíše letadlům. Ale zatím mě vrtulník dost baví

Pokud chceš koupit set na stříďák, tak radši ne ten s Číny. Moje vlastní zkušenost a rozhodně nejenom moje.

A napíš reálny dôvod prečo nie ten kit z TopsToysu?
Aj ja som mal s ním problém.Ale problém bo l po tom ,že keď mi ten régl vypol helinu,tak som musel kalibrovať plyn.Nepametal si ho.Bol som z toho na nervy.Ale vyskúšal som postup od Dáva a je po probléme.
Hansen

#820 Příspěvek od Hansen »

Pokud chceš koupit set na stříďák, tak radši ne ten s Číny. Moje vlastní zkušenost a rozhodně nejenom moje.[/quote]
A napíš reálny dôvod prečo nie ten kit z TopsToysu?
Aj ja som mal s ním problém.Ale problém bo l po tom ,že keď mi ten régl vypol helinu,tak som musel kalibrovať plyn.Nepametal si ho.Bol som z toho na nervy.Ale vyskúšal som postup od Dáva a je po probléme.[/quote]

Původně, když jsem objednával kit, tak byl s klasickým réglem, tzn.,že se připojoval na piny na základní desku vedle pinů pro gyra. Poslali až ten regl co máš ty . Myslím že s klasickým réglem by to chodilo od jiné firmy by to chodilo líp. Můj názor. Nevím co nám tento régl ještě připraví za překvapení.
Don

#821 Příspěvek od Don »

Tak mi tedy poraďte, co si mám koupit, ale hlavně, abych to dokázal zapojit.
Hlavní motor bych podle Dávy zapojit dokázal, ale na zadek si netroufám.
Nejsem elektrikář a to co dělá Tadík nezvládnu. Proto se mi zdá jako nejlepší řešení koupit ten kit z TopsToysu. Ať si koupíš co chceš, stejně je to z Číny.
Je tu někdo z okolí Jablonce?
jc45x

#822 Příspěvek od jc45x »

Don píše:Tak mi tedy poraďte, co si mám koupit, ale hlavně, abych to dokázal zapojit.
Nejsem elektrikář a to co dělá Tadík nezvládnu. Proto se mi zdá jako nejlepší řešení koupit ten kit z TopsToysu. Ať si koupíš co chceš, stejně je to z Číny.

No já mám kit TOPSTOYS a naprostá spokojenost mám cca. 15 letu a vše zatím v pohode....
otass

#823 Příspěvek od otass »

Don píše:Tak mi tedy poraďte, co si mám koupit, ale hlavně, abych to dokázal zapojit.

Dáva je Jabloneckej. Já sem kousek od Jablonce. Na hlavní stříďák se těď chystám (čekám na pastorek) a zadní motor budu řešit až sleze to bílý venku.
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
shimanista

#824 Příspěvek od shimanista »

otass píše:

Dáva je Jabloneckej. Já sem kousek od Jablonce. Na hlavní stříďák se těď chystám (čekám na pastorek) a zadní motor budu řešit až sleze to bílý venku.

Daj vedieť keď budeš riešiť zadný motor.Lebo aj ja chcem namontovať buď neaký jednosmer z vrtulou bez prevodovky alebo striedák.Alebo už máš neaký vyhliadnutý?Dík
Dáva

#825 Příspěvek od Dáva »

otass píše:Dáva je Jabloneckej. Já sem kousek od Jablonce. Na hlavní stříďák se těď chystám (čekám na pastorek) a zadní motor budu řešit až sleze to bílý venku.

Už jsem s Donem komunikoval přes sz je to cca 14 dní zpátky.A ví kde a kdy jsem k zastižení,takže o mě ví :wink: .
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“