F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
shimanista

Re: F45 - motorky

#796 Příspěvek od shimanista »

tlavelza píše:Zkoušej a testuj.Každá věc má své mouchy a když se s ní naučíš,tak je to sranda.Kdyby jsi vrťase vyhodil,to by jsi byl nasranej,co? Člověk se furt učí a je to taky o stálém bádání a učení se s něčím novým.Tak ať ti to lítá.Dnes v 8:30 jsem ho byl taky prolítnout,nefoukalo a paráda,prostě ten stříďák nemá chybu,když se přidá tak má motor stále chuť letět,to se nedá říci o plechovce.Poznal jsem to hned,když jsem motor půjčil kámošoj a já nasadil plechovku,je znát o jaký výkon člověk u vrťase přijde.

Tak bol som teraz v sklepe a zapojil som konektor do heliny od batérie,a spároval a funguje.Ale prvé pridani plynu po spárovaní ide motor na polovičný výkon.Ale znova keď pridám tak už ide na plný výkon.Ale proste sa to musí urobiť.Takže ak budem vonku,tak spravím následne.Zapnem heli,spárujem .Potom chytím do ruky a pridám plyn na plno.Motor pojde na polovičný výkon.Uberiem na nulu a následne pridám na plné.Motor pojde na plný výkon.Položím na zem a pojde v pohode.Zaujímavé že sa musí na dvakrát plyn dávať.

Inak asi napíšem do toho Tops Toysu nech k tomu dávajú zákazníkom ako postupovať pri spárovaní.A keď vypne batéria helinu že musí zákazník znova kalibrovať.Tak toto keby prikladali n An jazyku tak by zákazníci mali o dosť problémov menej.Nie je tak Tlavelzo?Čo ty na to?
shimanista

#797 Příspěvek od shimanista »

tlavelza píše:Zkoušej a testuj.Každá věc má své mouchy a když se s ní naučíš,tak je to sranda.Kdyby jsi vrťase vyhodil,to by jsi byl nasranej,co? Člověk se furt učí a je to taky o stálém bádání a učení se s něčím novým.Tak ať ti to lítá.Dnes v 8:30 jsem ho byl taky prolítnout,nefoukalo a paráda,prostě ten stříďák nemá chybu,když se přidá tak má motor stále chuť letět,to se nedá říci o plechovce.Poznal jsem to hned,když jsem motor půjčil kámošoj a já nasadil plechovku,je znát o jaký výkon člověk u vrťase přijde.

Nebol by som ani nasraný keby som ju vyhodil.Skôr by som bol nasraný keby boli problémy ďalej.Ale aj tak nič nemení na tom že chcem helinu neakú krásne pomalú čo lieta možno si pametáš ten odkaz čo som dával.Predsa F-45 je dosť nevyspytatelná.Uvidím ešte či bude dosť času a atď.
Naposledy upravil(a) shimanista dne ned 10.02.2013 14:23, celkem upraveno 2 x.
shimanista

#798 Příspěvek od shimanista »

Inak ak sa naseriem,tak keď budem na rybách tak tam budem mať dosť času na lietanie.Nahodím udice,mám príposluch do 400 metrov.Polietam z helinou po poli a batérie ľahko nabijem.Mám na rybársky elektromotor 100 amph batériu.Takže keď mám nabíjačku Equalibrium 3,5 z nabíjaním z batérie,tak mám problém vyriešený.A zoberiem notebook a budem podávať čerstvé info z terénu :lol: :lol: :lol:

A z číny mám takýto tréningový kríž objednaný.Takže môžem pristávať aj na vode.Video dodám neskôr po vyskúšaní. :lol: :lol: :lol:
Pri štarte z vody pridám náklon na ciklike trocha doprava a letí sa :lol: :lol:

Kua to bude srandaááááá :D :D :D
Přílohy
F45-3.jpg
tlavelza

#799 Příspěvek od tlavelza »

shimanista píše:

Tak bol som teraz v sklepe a zapojil som konektor do heliny od batérie,a spároval a funguje.Ale prvé pridani plynu po spárovaní ide motor na polovičný výkon.Ale znova keď pridám tak už ide na plný výkon.Ale proste sa to musí urobiť.Takže ak budem vonku,tak spravím následne.Zapnem heli,spárujem .Potom chytím do ruky a pridám plyn na plno.Motor pojde na polovičný výkon.Uberiem na nulu a následne pridám na plné.Motor pojde na plný výkon.Položím na zem a pojde v pohode.Zaujímavé že sa musí na dvakrát plyn dávať.

Inak asi napíšem do toho Tops Toysu nech k tomu dávajú zákazníkom ako postupovať pri spárovaní.A keď vypne batéria helinu že musí zákazník znova kalibrovať.Tak toto keby prikladali n An jazyku tak by zákazníci mali o dosť problémov menej.Nie je tak Tlavelzo?Čo ty na to?

No vždyť jsem ti to takhle psal ať to vyzkoušíš.
tlavelza

#800 Příspěvek od tlavelza »

shimanista píše:Inak ak sa naseriem,tak keď budem na rybách tak tam budem mať dosť času na lietanie.Nahodím udice,mám príposluch do 400 metrov.Polietam z helinou po poli a batérie ľahko nabijem.Mám na rybársky elektromotor 100 amph batériu.Takže keď mám nabíjačku Equalibrium 3,5 z nabíjaním z batérie,tak mám problém vyriešený.A zoberiem notebook a budem podávať čerstvé info z terénu :lol: :lol: :lol:

A z číny mám takýto tréningový kríž objednaný.Takže môžem pristávať aj na vode.Video dodám neskôr po vyskúšaní. :lol: :lol: :lol:

Prosím tě,už nic nekupuj,Tops Toys ti k tomu nedá návod jak přistávat a vzlítat z hladiny a akorát to utopíš a zas budeš mít problémy.Buď rád,že ti to lítá.Není to náhodou jen tréninkový kříž?
Marex300
Kontaktovat uživatele:

#801 Příspěvek od Marex300 »

tlavelza píše:
shimanista píše:Inak ak sa naseriem,tak keď budem na rybách tak tam budem mať dosť času na lietanie.Nahodím udice,mám príposluch do 400 metrov.Polietam z helinou po poli a batérie ľahko nabijem.Mám na rybársky elektromotor 100 amph batériu.Takže keď mám nabíjačku Equalibrium 3,5 z nabíjaním z batérie,tak mám problém vyriešený.A zoberiem notebook a budem podávať čerstvé info z terénu :lol: :lol: :lol:

Prosím tě,už nic nekupuj,Tops Toys ti k tomu nedá návod jak přistávat a vzlítat z hladiny a akorát to utopíš a zas budeš mít problémy.Buď rád,že ti to lítá.Není to náhodou jen tréninkový kříž?

Vypadá to tak. Když by se místo míčků na koncích dalo něco s menší hustotou než voda (např. korek) , tak by to fungovat mohlo.
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
shimanista

#802 Příspěvek od shimanista »

tlavelza píše:

Ja už ten kríž mám dávno objednaný.Už ho ani nevyužijem.Ale to som dal len zo srandy.Také niečo by som určite nespravil
Vidlák

#803 Příspěvek od Vidlák »

Pro shimanistu

.Zmeral som batériu a každý článok mal 3,35v.Možno že by to bolo tým

Tak, jak jsi měřil baterii, tak jsi naměřil ,,hluboce" vybitou baterku a při takovém zacházení ji budeš moct brzy vyhodit.
Správné napětí bateri se musí měřit při zatížení, proto ti doporučuji namontovat do vrťasu jiný testr, protože testr tě musí cca 40 sekund před odpojením motoru regulátorem upozornit akustickým a optickým signálem na malé napětí baterie (3,3V) a musíš přistát. Pokud ti baterie vydrží točit motorkem do odpojení regulátorem například 15 minut, tak přistaň po deseti minutách. Proto ti doporučuju ubrat z časových nároků na délku letu a ušetříš si problémy.
Už jsem se tě ptal, proč po spárování (prohlížel jsem video) se ti na chvilku roztočí hlavní motor. Dost mě to zajímá.

Vidlák
shimanista

#804 Příspěvek od shimanista »

Vidlák píše:Pro shimanistu

.Zmeral som batériu a každý článok mal 3,35v.Možno že by to bolo tým

Tak, jak jsi měřil baterii, tak jsi naměřil ,,hluboce" vybitou baterku a při takovém zacházení ji budeš moct brzy vyhodit.
Správné napětí bateri se musí měřit při zatížení, proto ti doporučuji namontovat do vrťasu jiný testr, protože testr tě musí cca 40 sekund před odpojením motoru regulátorem upozornit akustickým a optickým signálem na malé napětí baterie (3,3V) a musíš přistát. Pokud ti baterie vydrží točit motorkem do odpojení regulátorem například 15 minut, tak přistaň po deseti minutách. Proto ti doporučuju ubrat z časových nároků na délku letu a ušetříš si problémy.
Už jsem se tě ptal, proč po spárování (prohlížel jsem video) se ti na chvilku roztočí hlavní motor. Dost mě to zajímá.

Vidlák

Tento testert čo mám jesuper.Takže tester má dve diódy.Jednu modrú a jednu červenú.Modrá svieti stále,ale až napetie klesá tak prestane svietiť modrá a bliká červená robí to občas píp píp píp.A pochvílke keď nepristanem tak to robí v kuse píp,píp,píp a keď ani potom nepristanem tak sa vypne.Ale to už má 3,35v.Proč sa mi roztočí a vypne hlavní motor?No jednoduchá odpoveď.Chcel som z inakšieho uhla natočiť video,tak som po roztočení vypol motor. :o
pavlos12

#805 Příspěvek od pavlos12 »

Čauvec,tak už mám vrtulnik 4 den,a za ty 4 dny už jsem stihl Rozlámat skoro na kaši kastli,zlomená ližina,vertikalní a horizontalní stabilizér,a výstupek u rotorové hlavy.
Taky jste měly hodně polamaních věcí,když jste začínaly,nebo jen já jsem takový střevo :(
Pak bych měl 2 dotazy:
1.Je lepší lítat s křížem nebo bez?
2.Jdou koupit lepší/odolnější díly než origoš(například ližiny)
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz
shimanista

#806 Příspěvek od shimanista »

pavlos12 píše:Čauvec,tak už mám vrtulnik 4 den,a za ty 4 dny už jsem stihl Rozlámat skoro na kaši kastli,zlomená ližina,vertikalní a horizontalní stabilizér,a výstupek u rotorové hlavy.
Taky jste měly hodně polamaních věcí,když jste začínaly,nebo jen já jsem takový střevo :(
Pak bych měl 2 dotazy:
1.Je lepší lítat s křížem nebo bez?

Aj ja som toho hodne dolámal.Ale skus lietať kde je od +5c a uvidíš koľko toho znesie helina.Teraz vonku je zima a plasty sú krehké.Je pravda že teraz nehavarujem,resp.úplne minimum a je pokoj.Najlepšie je lietať na futbalovom ihrisku.Tam máš aspoň čas spraviť neaký manéver keď spravíš chybu.
Naposledy upravil(a) shimanista dne ned 10.02.2013 19:12, celkem upraveno 1 x.
pavlos12

#807 Příspěvek od pavlos12 »

shimanista> Jojo o těch plastech vím,a s fotbalovím hřištem souhlasím,lítávám tam totiž taky :)
corona

#808 Příspěvek od corona »

pavlos12 píše:1.Je lepší lítat s křížem nebo bez?

Kříž je pomocný zařízení, který zhoršuje letový vlastnosti. Nikdy jsem ho na podobný hračce nepoužil.
Pokud se chceš naučit základní ovládání a sám vidíš, že máš příliš vysokou spotřebu dílů, pak si ho tam dej.

Takový lyže na Griffin 450 byly za 109,- a jejich rozchod je celkem vhodnej pro začátečníka.
A třeba tady je větší podvozek za opravdu lacino:

http://www.ebay.com/itm/B-450-Sport-Lan ... 1c167df049
pavlos12

#809 Příspěvek od pavlos12 »

corona> No co se tíče spotřeby díly tak do dnešního dne všechno opravilo sekundový lepidlo+páska,jenže dneska se to ulomilo už aji na dalším místě,a kus zůstal někde v trávě na hřišti.
Jinak díky za tip na ližiny,hned objednávám :)
shimanista

#810 Příspěvek od shimanista »

pavlos12 píše:corona> No co se tíče spotřeby díly tak do dnešního dne všechno opravilo sekundový lepidlo+páska,jenže dneska se to ulomilo už aji na dalším místě,a kus zůstal někde v trávě na hřišti.
Jinak díky za tip na ližiny,hned objednávám :)

Odtialto objednaj.Zadarmo poštovné a bezkonkurenčná cena.
Inak objednával som diely odtialto za babku a dorazilo všetko v pohode.
Tak napr.lyžiny za 47,-kč.No nekupto a zadná vrtulka za 22,-kč a v čechách za 199,-kč :lol: :lol: :lol:

http://www.banggood.com/buy/Mjx-f-45/in ... rrency=EUR

a moje zásoby

1 of :MJX F45 RC Helicopter Whole Tail Set Spare Parts F45-030 (SKU035599)
Color: Red Warehouse CN €7.74
2 of :MJX F45 RC Helicopter Undercarriage Landing Skid Gear Spare Parts F45-024 (SKU035586) Warehouse CN €3.81
1 of :MJX F45 RC Helicopter Main Shaft Head Spare Parts F45-026 (SKU035589) Warehouse CN €2.05
1 of :MJX F45 RC Helicopter Main Gearwheel Gear Cog Spare Parts F45-035 (SKU035606) Warehouse CN €1.82
1 of :MJX F45 Canopy RC Helicopter Spare Part F45-020 (SKU035581)
Color: Red Warehouse CN €2.59
1 of :MJX F45 RC Helicopter Base plate Chassis Spare Parts F45-023 (SKU035585) Warehouse CN €0.99
1 of :MJX F45 RC Helicopter Flybar Connect Shoulder Spare Parts F45-025 (SKU035587) Warehouse CN €1.54
1 of :MJX F45 RC Helicopter Bearing(10*6*3) Spare Parts F45-012 (SKU035571) Warehouse CN €1.04
1 of :MJX F45 RC Helicopter Tail supporting rod pipe Spare Parts F45-032 (SKU035602) Warehouse CN €1.23
1 of :MJX F45 Aluminium Ball Helicopter Part F45-001 (SKU035547)
Color: Red Warehouse CN €0.97
1 of :MJX F45 Blades Grips Helicopter Spare Part F45-005 (SKU035564) Warehouse CN €1.54
1 of :MJX F45 Blades upper holder Helicopter Part F45-004 (SKU035563) Warehouse CN €1.54
1 of :MJX F45 RC Helicopter Tail Supporting Rod Pipe Cover Spare Part F45-031 (SKU035601) Warehouse CN €0.93
1 of :MJX F45 buckle of the stabilizer bar Helicopter Part F45-003 (SKU035562) Warehouse CN €0.80
1 of :MJX F45 Swashplate Helicopter Spare Part F45-008 (SKU035567) Warehouse CN €1.54
1 of :MJX F45 RC Helicopter Receiving PCB Circuit Board Spare Parts F45-019 (SKU035580) Warehouse CN €9.72
1 of :MJX F45 RC Helicopter Tail beam pipe fixing Spare Parts F45-029 (SKU035598) Warehouse CN €0.81
1 of :MJX F45 RC Helicopter Fastener of Canopy Fixed Spare Parts F45-010 (SKU035569) Warehouse CN €0.81
Order Totals:
Sub-Total: €41.46
Air Parcel Register: €0.00
Total: €41.46

Tu sú malé šrobováčky

1 of :10-in-1 Mini Stainelss Screw Driver Set In Aluminum Case For RC Helicopter (SKU038182) Warehouse CN €8.89
Order Totals:
Sub-Total: €8.89
Air Parcel Register: €0.00
Total: €8.89

a tu neké dalšie veci

of :Training Kit Gear For Blade 400 450 Trex 450 RC Helicopter And Other-TGMM1 (SKU030260) Warehouse CN €2.59
2 of :MJX F45 Main Blades Helicopter Spare Part F45-006 (SKU035565) Warehouse CN €3.09
4 of :MJX F45 RC Helicopter Spare Parts Tail blade (SKU035615)
Color: Red Warehouse CN €2.82
2 of :MJX F45 RC Helicopter Undercarriage Landing Skid Gear Spare Parts F45-024 (SKU035586) Warehouse CN €3.77
1 of :MJX F45 RC Helicopter Whole Tail Set Spare Parts F45-030 (SKU035599)
Color: Red Warehouse CN

a prestavba na striedavý motor(túčakám každú chvíľu)

http://www.topstoys.com/new-free-shippi ... 4a00c64d1d

A neaké dalšie veci

1 ea. RC helicopter undercarriage Anti-crash shock protecting ball €2.24
1 ea. Esky heat sink of tail motor (000208 ) €1.16
1 ea. MJX F645 F-45 F45 Tail Motor €4.64
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“