Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
on se blbec hlavně hned po vzletu začne točit
a to mám kolektiv v cca 0
na to kolik má nalítáno tak mě to celkem štve!!!
Podle nejnovějších vědeckých studii lítají i tučňaci!
Hk 450gt v2 T-rex 450 se hk 250 gt blade mcpx
Hk 450gt v2 T-rex 450 se hk 250 gt blade mcpx
Nemáte někdo náhradní mosfet na ocasní motor na desce. Vyhořel mi a nikde nemohu sehnat náhradu, kdyby se někomu válel doma, tak koupím.
Zdravim ve spolek zase po nejake dobe 
Mel bych jeden dotaz. Pokazde kdyz slehnu se svym mcpx V1 o zem tak mi odleti spodni ozubene kolecko u serva. Je to dusledek toho, ze ta tycinka se zavitem projde pres lozisko ktere tam je. Uz jsem to 2x daval dohromady a stava se to porad. Nemate nekdo nejake rady? Tim myslim, jestli bude stacit sehnat pouze nove lozisko. Nebo problem je v tycince ktera urcite nepujde jen tak sehnat?
Kupovat cely ten bazmek ikdyz bez elektroniky se mi moc nechce.
Diky moc!
Mel bych jeden dotaz. Pokazde kdyz slehnu se svym mcpx V1 o zem tak mi odleti spodni ozubene kolecko u serva. Je to dusledek toho, ze ta tycinka se zavitem projde pres lozisko ktere tam je. Uz jsem to 2x daval dohromady a stava se to porad. Nemate nekdo nejake rady? Tim myslim, jestli bude stacit sehnat pouze nove lozisko. Nebo problem je v tycince ktera urcite nepujde jen tak sehnat?
Diky moc!
Dx6 2014/T-rex 150 DFC/HK450 DFC 6S/Protos 500 FBL/Goblin 700
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, fcera som krpca zapol a nejde sparovat s DX6i. Skusil som vsetky postupy, co som na nete nasiel ( len bindovaci prepinac pri zapnuti, bind + pravy rudder, bind + lavy rudder) a furt nic. Pozrel som opicky riadiacu dosku pod lupou, ale viditelne tam neodislo nic. Skusil som ho sparovat aj s DX5e, tiez nic. Nemate este nejaky tip?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Zdravim vsechny ve spolek , mam prosbu prisel mi druhy mcpx2 pouzity a kdyz sem ho bindl na stejne nastaveni ktere pouzivam na ten druhy model , tak se po zapojeni baterky hned roztoci a nejde zastavit az po odpojeni baterky nevite co se stim da udelat , a muzu v dx6i pouzivat jeden model na dva vrtulniky kdyz sou stejne diky moc za odpoved
Nevíte, kde se dá v Brně sehnat servo na MCPX? Nebo aspoň motor? Nemáte někdo?
Tiše odešlo, ku podivu ne ve vzduchu. Prostě už jsem neodstartoval...
Tiše odešlo, ku podivu ne ve vzduchu. Prostě už jsem neodstartoval...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
prosim vas lidi nevite co by mohlo bejt spatne
mam stridavej motor a regl s convertorem proudu
regl je Oversky 10A Brushless Converter ESC V2 for Blade mCPX
a motor uz nvm jak se menuje ale je to nejakej malej outrunner doporucenej...
vzdycky kdyz dam kolektiv uplne nahoru nebo uplne dolu nemusi to bejt uplne asi tak od 90 do 100 procent..
tak motor zacne tocit min aa min nez uplne umre...
vzdy kdyz se vracim z invertu nebo do iunvertu du tak to skoro umre...musim dat knipl vic do stredu ale to zacne vrtulnik padat behem ty chvile se motor roztoci zas normalne
nevite jestl ito neni treba nastavenim regl? docela me to stve pac je to uplne mrtvy jako se stejnosmernym motorem..kdyz dam plnej tak misto aby vystrelil do vzduchu tak umre motor toci tak 1/4 az 1/8 otacek co tocil pri startu..
diky
vzdycky kdyz dam kolektiv uplne nahoru nebo uplne dolu nemusi to bejt uplne asi tak od 90 do 100 procent..
vzdy kdyz se vracim z invertu nebo do iunvertu du tak to skoro umre...musim dat knipl vic do stredu ale to zacne vrtulnik padat behem ty chvile se motor roztoci zas normalne
nevite jestl ito neni treba nastavenim regl? docela me to stve pac je to uplne mrtvy jako se stejnosmernym motorem..kdyz dam plnej tak misto aby vystrelil do vzduchu tak umre motor toci tak 1/4 az 1/8 otacek co tocil pri startu..
diky
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
morphix69 píše:prosim vas lidi nevite co by mohlo bejt spatne
diky
tak nic lidi
asi sem mel velikej nabeh listu snizil sem ho a muzu jeden invert za druhym a motor se nedusi...
Podle mě je to inteligentní regulátor a snižuje výkon, pokud klesne napětí na baterce.
jako ze pozna ze je motor vic zatizenej pri maximalnim nabehu listu...a snizi vykon..jeste kdyz je k tomu baterka uz slabsi....
bez listu nebyly poznat zadny zmeny ve votackach..ale pri nasazenejch listech a pri 100% vychylkach serv se tak od 0 do 10% a od 90 do 100% kolektivu zacne to zhasinat motor...pri snizeni nabehu se zase roztoci normlane...
ale jak sem zmensil nabeh listi v rozmezi 15% az 85% to uz nedela...
bez listu nebyly poznat zadny zmeny ve votackach..ale pri nasazenejch listech a pri 100% vychylkach serv se tak od 0 do 10% a od 90 do 100% kolektivu zacne to zhasinat motor...pri snizeni nabehu se zase roztoci normlane...
morphix69 píše:jako ze pozna ze je motor vic zatizenej pri maximalnim nabehu listu...a snizi vykon..jeste kdyz je k tomu baterka uz slabsi....
nepozná zatížení motoru, ale napětí na baterce (což může být to samé). Pokud motor zabere, tečou větší proudy. Pokud tečou větší proudy, tak vlivem vnitřního odporu baterky klesá její výstupní napětí. Vzhledem k tomu, že pod 3V se LiPo likviduje, tak inteligentní regulátory snižují odběry tak, aby napětí pod 3V neklesalo. Pak může chvilku trvat než se baterka "vzpamatuje" (schládne, chemické reakce dodají dostatek energie, ...), to se může projevit tím, že se vrtule nechce točit. Po přistání a odstartování je pak třeba chvilku vše OK.
Pokud jsi snížil úhly, tak motor nebude odebírat tolik proudu a baterka to utáhne. Ono na BL motory je ten MCPx BL a jeho dvoučlánek a si mnohem lepší řešení.
Další možnost je asi pořídit tvrdší baterku. Možná stačí novější. Tuhle jsem měl se starší baterkou taky zajímavé problémy...
jj iky za rady..
ten Mcpx BL se mi libi ale kdyz uz sem nasazel takovejch prachu do staryho prcka tak ho ted nechci zahodit a koupit novhyo zlutyho stridaka
ale ty baterky mas urcite pravdu..uz sou parkrat litany a rok stary jako pres zimu schovany...
neni nejaka jednoclankova baterka jako je treba na 120 sr abych ji moh dat do rpcka ale aby mela vetsi kapacitu?
dvouclanek zapojit asi nemuzu ne na mcpx..?
ten Mcpx BL se mi libi ale kdyz uz sem nasazel takovejch prachu do staryho prcka tak ho ted nechci zahodit a koupit novhyo zlutyho stridaka
ale ty baterky mas urcite pravdu..uz sou parkrat litany a rok stary jako pres zimu schovany...
neni nejaka jednoclankova baterka jako je treba na 120 sr abych ji moh dat do rpcka ale aby mela vetsi kapacitu?
dvouclanek zapojit asi nemuzu ne na mcpx..?
No, někde jsem viděl, že to s dvěma články zkoušeli i na tom V2. Ale osobně s tím zkušenosti nemám žádné. Zase procesor to vydrží bez problémů, otázka co polovodiče okolo.
Navíc pokud to máš předělané na BL, tak je pak asi problém s rychlostí motoru.
Sám lítám s 600 mAh (protože jsem to tak koupil z druhé ruky
). Myslím, že je to kapku těžší, ale na to moje lítání...
Jinak třeba na HK se dá koupit kde-co třeba 400 mAh, nebo i na aukru čistě články, na které si napájiš svoje fousky.
---
Teď jsem z hecu koupil druhý BL motor (outrunner) + pastorek, ale narazit se nedá, protože díra v pastorku je přesně na osku tak, že se protáčí. Nevíte jak to rozumně upevnit? Motorek je o 6g lehčí, jak ten, co tam mám...
Navíc pokud to máš předělané na BL, tak je pak asi problém s rychlostí motoru.
Sám lítám s 600 mAh (protože jsem to tak koupil z druhé ruky
Jinak třeba na HK se dá koupit kde-co třeba 400 mAh, nebo i na aukru čistě články, na které si napájiš svoje fousky.
---
Teď jsem z hecu koupil druhý BL motor (outrunner) + pastorek, ale narazit se nedá, protože díra v pastorku je přesně na osku tak, že se protáčí. Nevíte jak to rozumně upevnit? Motorek je o 6g lehčí, jak ten, co tam mám...
- vylizplech
---
Teď jsem z hecu koupil druhý BL motor (outrunner) + pastorek, ale narazit se nedá, protože díra v pastorku je přesně na osku tak, že se protáčí. Nevíte jak to rozumně upevnit? Motorek je o 6g lehčí, jak ten, co tam mám...[/quote]
Přilepit?
Teď jsem z hecu koupil druhý BL motor (outrunner) + pastorek, ale narazit se nedá, protože díra v pastorku je přesně na osku tak, že se protáčí. Nevíte jak to rozumně upevnit? Motorek je o 6g lehčí, jak ten, co tam mám...[/quote]
Přilepit?
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.