F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
tlavelza

Re: F45 - motorky

#751 Příspěvek od tlavelza »

thoroid píše:
tlavelza píše:Takhle se ti od Tops Toys rotor pomalu na 14% netočí,co? Bez úrazu. :lol: :lol: http://www.youtube.com/watch?v=FhXuZ2G6 ... e=youtu.be

Zdar tlavelza, všiml jsem si v tvém videu, že jsi pěkně předělal "main shaft" ( http://www.banggood.com/Wholesale-Mjx-F ... 46499.html ). Z čeho jsi to prosím vyrobil? Zkoušel jsem očka vyztužit, ale při silách, které tam působí je to řešení na chvíli.

Je to z mosazi,nejdřív vysoustružen polotovar a pak vyfrézováno a svrtáno.
tlavelza

#752 Příspěvek od tlavelza »

Tady máš pár fotek úpravy rotorové hlavy. http://imgur.com/a/pexEx
tadik

#753 Příspěvek od tadik »

shimanista píše:Tak co chlapi,Dáva Tlavelzo,bol by neaký striedak alebo dobrý jednosmer z vrtulkou na zadek?Díííííki moc

Já jsem teď přes týden předělal druhou F45 heli na střídavý zadek. U obou jsem použil motor Turnigy 2211 / 2300kV a Turnigy Plush 12A ESC s přefleshovaným firmwarem na BLHeli 9.4 pro tail motor + 5x3 vrtulku pro DD motor. Při visení to drží směr pěkně, když ale prudce přidám plyn, tak se mi to vždy protočí. Ještě jsem to nebyl proletět venku, protože mě skolila chřipajzna. Na tomhle i zahraničním fóru jsem ale pár lidí se stejným setupem viděl, takže by to mělo být ok. Možná mám jen něco blbě nastaveno v tom ESC, ale nevím co, už jsem hýbal snad se vším....
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
tlavelza

#754 Příspěvek od tlavelza »

Tady máš pár fotek vysoustruženého polotovaru. http://imgur.com/a/w7PsA
Dáva

#755 Příspěvek od Dáva »

tadik píše:
shimanista píše:Tak co chlapi,Dáva Tlavelzo,bol by neaký striedak alebo dobrý jednosmer z vrtulkou na zadek?Díííííki moc

Já jsem teď přes týden předělal druhou F45 heli na střídavý zadek. U obou jsem použil motor Turnigy 2211 / 2300kV a Turnigy Plush 12A ESC s přefleshovaným firmwarem na BLHeli 9.4 pro tail motor + 5x3 vrtulku pro DD motor. Při visení to drží směr pěkně, když ale prudce přidám plyn, tak se mi to vždy protočí. Ještě jsem to nebyl proletět venku, protože mě skolila chřipajzna. Na tomhle i zahraničním fóru jsem ale pár lidí se stejným setupem viděl, takže by to mělo být ok. Možná mám jen něco blbě nastaveno v tom ESC, ale nevím co, už jsem hýbal snad se vším....

Nemáš obráceně nasazenou vrtulku?Točí ti dopředu?Pokud to máš v pořádku a stále to neudrží ocas,tak tu vrtulku 5x3 dej do pryč a nasaď přes unašeč origo vrtulku-převrtanou :arrow: změň směr otáčení aby točila dozadu a mělo by to být lepší.Origo vrtulka má větší tah než gws 5x3.Mam to odzkoušeno..
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
cmelda

#756 Příspěvek od cmelda »

tadik - na straně 14 tohoto fóra píše BobTheBuilder :
"Použit ESC TGY Plush 12A s FW BLHeli TURNIGY_PLUSH_12A_TAIL_REV6_1.HEX
a v nastavení regulátoru změněným parametrem TAIL GAIN na 1,25."
Nemůže být v tomhle zakopaný pes?
tadik

#757 Příspěvek od tadik »

Dáva
Opačně to samozřejmě nemám, to by vůbec neregulovalo ale naopak by to ještě podporovalo tu rotaci a točilo by to čím dál rychleji (mám i prakticky odzkoušeno..). Origo vrtulku vyzkouším, ale asi nebude úplně nejvhodnější, protože je určená na pomalejší otáčky než při kterých běží ten BL motor.

cmelda
Ne tímhle to nebude, mám to nastaveno stejně. Byla to hned první věc co jsem nastavil.
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
cmelda

#758 Příspěvek od cmelda »

tadik
gyro si samo určí, kolik má motor točit, s origo vrtulí to bude mít nižší otáčky potřebné pro udržení pozice.
Tohle nevypadlo ze mně, někdo to už ve fóru řešil a dokonce uvedl otáčky a odběr tail stříďáku - s origo vrtulí nižší otáčky. ale zato větší proudový odběr.
Dáva

#759 Příspěvek od Dáva »

tadik píše:.. Origo vrtulku vyzkouším, ale asi nebude úplně nejvhodnější, protože je určená na pomalejší otáčky než při kterých běží ten BL motor

Tak víme ,že s EH200 je ten vrtulník silně přemotorovaný,takže jestli budeš nesmyslně práskat plynem(otáčkové šoky),tak ti ocas neudrží žádný motor ani vrtule..
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
tlavelza

#760 Příspěvek od tlavelza »

Tak ''shimanista'' kdy sem dáš ten problém s kitem od Tops Toys? Třeba se to dá vyřešit.
shimanista

#761 Příspěvek od shimanista »

tlavelza píše:Tak ''shimanista'' kdy sem dáš ten problém s kitem od Tops Toys? Třeba se to dá vyřešit.

Takže ja už som rozhodnutý ako vyriešim tento problém a aj keď nie,tak objednávam z Číny ešte jeden origo motor:Počkám kým príde a ide F-45 na predaj aj zo všetkými náhradnými dielmi čo mi prídu.Stále niečo riešim na nej.A to ma nebaví.Ja mám jedny nervy.Myslel som si že si kúpim heli na pobavenie,ale takéto problémy som si nepredstavoval.Striedak riešiť ,pastorky každú chvíľu zodraté,výmena zadného motora,už asi na dvoch hlavách prasknuté oká a atď atď.Už som si povedal koniec.Batérie a nabíjačku predám.Fakt nemám nervy stále niečo riešiť.

Tady je to video.

Prvýkrát bol bezproblémovy
http://www.youtube.com/watch?v=IxVvQNLIQV8

a teraz z ničoho nič problém.V tom videu je ten moj komentár citujem Nič sa nemusí kalibrovať,krásne to ide.Kua,ale iba dva lety a zase problém len u mňa.Už som precínoval aj kontakty a nič nepomáha.Pripadá mi to že ten motor nevie nájsť polohu.Plyn ide asi od 1% a u 25% je naplné.Neviem čo sa stalo.A možno treba spraviť kalibráciu plynu.Včera večer keď som lietal,tak mi motor vypol helinu.Zmeral som batériu a každý článok mal 3,35v.Možno že by to bolo tým?Fakt nevie.Ale jedno viem že mám kur....é nervy. :x :x :x ˇAááá

http://www.youtube.com/watch?v=TdAh6du- ... e=youtu.be

Keby posielali zadarmo takéto niečo tak do nej tresnem :twisted: :twisted: Ale ešte ďalších 40,-€ do nej určite nehodlám vraziť

http://www.rcking.eu/cs/nahradni-dily/9 ... horse.html
Hansen

#762 Příspěvek od Hansen »

pro shimanista: Mám ten samý, problém!!!! Už isem jim poslal maily a čekám na odpověď. Zkusil jsem připojit původní motor a chová se to stejně. Tak nevím jestli to neodnsla řídící jednotka.
shimanista

#763 Příspěvek od shimanista »

Hansen píše:pro shimanista: Mám ten samý, problém!!!! Už isem jim poslal maily a čekám na odpověď. Zkusil jsem připojit původní motor a chová se to stejně. Tak nevím jestli to neodnsla řídící jednotka.

Ale ked som pripojil origo motor tak otacky isli krasne a plynule.Takze u mna neodisla doska.Vyriesim este tento problem a ide z domu.Daj vediet co ti napisu.Ale teraz je v cine sviatok az do 18.02,takze pozor.
Hansen

#764 Příspěvek od Hansen »

shimanista píše:
Hansen píše:pro shimanista: Mám ten samý, problém!!!! Už isem jim poslal maily a čekám na odpověď. Zkusil jsem připojit původní motor a chová se to stejně. Tak nevím jestli to neodnsla řídící jednotka.

Ale ked som pripojil origo motor tak otacky isli krasne a plynule.Takze u mna neodisla doska.Vyriesim este tento problem a ide z domu.Daj vediet co ti napisu.Ale teraz je v cine sviatok az do 18.02,takze pozor.

Nedalo mi to, tak jsem provedl nové testy. 2 plně nabité aku origo. Čas 6 min. Vše funguje. Faktem je,že origo aku dostává dost zabrat.
cmelda

#765 Příspěvek od cmelda »

Hansen, shimanista - napadla mne jedna věc. Napájení pro esc je u tohoto kitu přes původni konektor kam je připojen dc motor. Nevím, jestli by nebylo lepší přepojit napájení esc přímo na baterku.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“