Frenkí píše:A nebo ještě postavit starýho dobrýho Diablotina a elektrifikovat ho.Jak víš, že je sem ty motory nedováží?
Konstrukční akrobat cca 1,5m - najde se něco krom PA a EF?
Re: Konstrukční akrobat cca 1,5m - najde se něco krom PA a E
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Spar píše:Frenkí píše:A nebo ještě postavit starýho dobrýho Diablotina a elektrifikovat ho.Jak víš, že je sem ty motory nedováží?
Já jsem jim psal a volal - bohužel. Bylo mi doporučeno dát tam jinačí motory. Já mám rád tyhle věci odladěné od výrobce - váha vs. výkon - vrtule. Nerad experimentuju s motorama a vrtulema a testuju. Mám rád, když to letadlo už je odladěné - jen si dohodím vhodná serva.
Mimochodem - jaká konkrétní serva doporučujete do těchto letadel? Patrně sahnu po SAVOXu a nebo Hyperionu.
Ok, klidně můžeš vzít Hitecy nebo MKS, záleží jak jsou udělána lože pro serva.
HonzaS píše:Frenkí píše:A nebo ještě postavit starýho dobrýho Diablotina a elektrifikovat ho.Jak víš, že je sem ty motory nedováží?
To je hodně brutální přístup!
Na svou dobu to bylo hodně dobré éro.
Ano, na svou dobu super, a hlavně Fun Fly, ne 3D. 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Kurna se to tu rozjelo na téma Diablotin... 
Mimochodem - to éro jsem na živo neviděl, ale není mu Addiction od PA trochu podobnej?
Mimochodem - to éro jsem na živo neviděl, ale není mu Addiction od PA trochu podobnej?
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
Ahoj, já řeším podobný "problém". 
Já tedy přemýšlím jak pokročit z EPP, chci už do nějakýho konstrukčního akrobata a chci něco malinko většího a taky něco, abych nemusel za čas zase shánět něco nového, zkrátka něco, co už jen tak neovládnu a na čem se budu dál učit a zlepšovat - jak píše i Spar v původním příspěvku.
Po začátcích na You Can Fly od Hype jsem šel do EPP Edge 540 od Kyosha (1215 mm) a jak jsem pravil, do nové sezony bych chtěl už něco většího a konstrukčního.
Původně jsem si vysnil Bandita od PA, ale ten teď není k dispozici, takže asi nakonec půjdu do Extry MX, i když ta cena je docela mazec.
Ale chtěl jsem se zeptat zkušenějších, jestli si myslí, že je to dobrý krok a hlavně, jaký je pro mě jakožto pro jakéhosi pokročilejšího začátečníka (za kterého se stále trochu považuju) rozdíl mezi Extrou MX a Katanou MX, když stojí nakonec téměř stejně.
Četl jsem tady hodně příspěvků a dokonce i HonzaS snad psal, že je Extra (pokud člověk chce) docela hodná a přesná, takže si říkám, že do ní klidně mohu jít.
A nakonec, jaká serva byste do Extry doporučili? Motor a regl. bych koupil v setu.
Díky za rady,
Michal
Já tedy přemýšlím jak pokročit z EPP, chci už do nějakýho konstrukčního akrobata a chci něco malinko většího a taky něco, abych nemusel za čas zase shánět něco nového, zkrátka něco, co už jen tak neovládnu a na čem se budu dál učit a zlepšovat - jak píše i Spar v původním příspěvku.
Po začátcích na You Can Fly od Hype jsem šel do EPP Edge 540 od Kyosha (1215 mm) a jak jsem pravil, do nové sezony bych chtěl už něco většího a konstrukčního.
Původně jsem si vysnil Bandita od PA, ale ten teď není k dispozici, takže asi nakonec půjdu do Extry MX, i když ta cena je docela mazec.
Ale chtěl jsem se zeptat zkušenějších, jestli si myslí, že je to dobrý krok a hlavně, jaký je pro mě jakožto pro jakéhosi pokročilejšího začátečníka (za kterého se stále trochu považuju) rozdíl mezi Extrou MX a Katanou MX, když stojí nakonec téměř stejně.
Četl jsem tady hodně příspěvků a dokonce i HonzaS snad psal, že je Extra (pokud člověk chce) docela hodná a přesná, takže si říkám, že do ní klidně mohu jít.
A nakonec, jaká serva byste do Extry doporučili? Motor a regl. bych koupil v setu.
Díky za rady,
Michal
PA Katana MX, CrackPitts-RCF, Clik EVO-RCF, Hype U Can Fly, Spider, Spektrum DX6i
- LittleFalco
No, ja se za pokrocilejsiho zacatecnika ve 3D povazuji take (vrchol vykonu jsou vykruty v harrieru, do kruhu je jeste neumim) a na novou sezonu jsem si poridil nejvetsi RS232 od RCF. Vyjde to na pulku a snese to obcasny nechteny kontakt se zemi o dost lepe, nez konstrukcni era. Myslim si, ze jeste nemam tak vycvicene ruce na to, aby me ten rozdil v hmotnosti a tuhosti vyrazne limitoval.
Mozna, ze ziju v bludu, ale rad si za blbnu a nerad nicim hezke veci.
Zpátky doma, v kopcích :-)
LittleFalco píše:No, ja se za pokrocilejsiho zacatecnika ve 3D povazuji take (vrchol vykonu jsou vykruty v harrieru, do kruhu je jeste neumim) a na novou sezonu jsem si poridil nejvetsi RS232 od RCF. Vyjde to na pulku a snese to obcasny nechteny kontakt se zemi o dost lepe, nez konstrukcni era. Myslim si, ze jeste nemam tak vycvicene ruce na to, aby me ten rozdil v hmotnosti a tuhosti vyrazne limitoval.
Tak éra RCF jsou jasná - mám od nich krom těch 1,2 m vyzkoušeno všechno možné. Momentálně i všechna halová letadla mám od RCF - létají skvěle! Strašně moc mě to naučilo. Vždy na letiště vozím něco od nich a pak Bandita. Nejrpve se rozpáčkuju a pak sáhnu na brusku malinko jistějšíma rukama
S konstrukčním letadlem létám vejš a snažím se dávat kurňa pozor, aby přistálo tak jak vzlétlo
No a teď si říkám, že je čas na něco "dospělejšího" - přece na velikosti záleží - to je neoddiskutovatelné.
Nad 1,5 m už bych měl problém s dopravou na letiště a taky čím to živit - elektro, benzín... si říkám, že tahle velikost by mohla být tak akorát.
Aj ja som vsadil na 1.5 m , dalsi dôvod je že viac ľudí píše že od tejto veľkosti to už má vraj dobre letové vlastností a aj cenovo to este ide. Radšej špičkové 1.5m ako lacné väčšie.
Co jsi pořídil a čím osadil?
Ja som dostal pod stromcek edgea 540 od EF, je velmi pekny a lieta zevraj dobre:) serva hitec hs 225
Crack yak, SU 1,2m RCF, SU 29 30E +Katana 120 Sebart, yak1,4m GB, Addiction X PA, edge EF 1,5m
vlaaado píše:Ja som dostal pod stromcek edgea 540 od EF, je velmi pekny a lieta zevraj dobre:) serva hitec hs 225
Tak jestli je to tento - tak ten je opravdu hezký. Jak budeš řešit pohon? Na tom EF mě právě štve, že se sem nedováží jejich doporučené motory TORQUE - v sadě i s reglem jej patrně budu objednávat za 179 EUR plus doprava.
V každé velikostní kategorii jsou různý letadla, nedá se obecně říct, že 1,8m je lepší než 1,5 atd. Dost záleží na letovém stylu, jestli chce člověk lehčí letadlo nebo těžší, a v neposlední řadě co se komu líbí.
Mě se třeba líbí Yak 54, proto ho mám jako 2,2m a nemám třeba Sučko od Sebartu. Stejně tak se mi líbila KMX, a ta mě zaujala i tou hmotností. Lítal jsem s menšíma a těžšíma letadlama, ale nějak mě ta nízká hmotnost na těch PAčkách děsně baví, chová se to prostě skvěle.
Osobně mi 1,5m přijde jako skvělá velikost, stačí tomu levné baterky, osobně bych tam dal nějaké digi serva, přeci jen ten rozdíl už není takový. A pokud létáš s halovkama a EPP, tak s PA problém mít nebudeš, to už jsme zkoušeli, že jako první dřevěné letadlo funguje a má dlouhou životnost
Mě se třeba líbí Yak 54, proto ho mám jako 2,2m a nemám třeba Sučko od Sebartu. Stejně tak se mi líbila KMX, a ta mě zaujala i tou hmotností. Lítal jsem s menšíma a těžšíma letadlama, ale nějak mě ta nízká hmotnost na těch PAčkách děsně baví, chová se to prostě skvěle.
Osobně mi 1,5m přijde jako skvělá velikost, stačí tomu levné baterky, osobně bych tam dal nějaké digi serva, přeci jen ten rozdíl už není takový. A pokud létáš s halovkama a EPP, tak s PA problém mít nebudeš, to už jsme zkoušeli, že jako první dřevěné letadlo funguje a má dlouhou životnost
HonzaS píše:V každé velikostní kategorii jsou různý letadla, nedá se obecně říct, že 1,8m je lepší než 1,5 atd. Dost záleží na letovém stylu, jestli chce člověk lehčí letadlo nebo těžší, a v neposlední řadě co se komu líbí.
Honziku, doporuč nějaká konkrétní serva - třeba i do té KMX, ať se má člověk od čeho odpíchnout.
Tvůj halovej EDGE 540T létá skvěle - začínají mi sním jít hariérové výkruty - škoda, že ta hala je pokaždé tak malá... a naposled jsem po roce utavil regl... teda doufám, že je to on a ne axik - toho by mi bylo líto...
Trochu odbočím, ale týká se to této kategorie. Neexistuje nějaký servo tray (něco jako toto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12754__CNC_Rudder_1_Tray_4_5_inch_M3_Black.html,
ale vhodné pro tuto velikost letadla. Přijde mi, že serva hodně trpí napnutýma lankama a špatně se to šteluje.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__12754__CNC_Rudder_1_Tray_4_5_inch_M3_Black.html,
ale vhodné pro tuto velikost letadla. Přijde mi, že serva hodně trpí napnutýma lankama a špatně se to šteluje.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14