Literatura o letadlech

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zthom

Literatura o letadlech

#1 Příspěvek od zthom »

Nevíte o nějaké knize o modelech letadel? Aby to bylo něco odbornějšího, např. o negativech, vlivu vzepětí na let a podobně
davidoff
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od davidoff »

Treba toto, ale je to spis pro piloty nez pro modelare. Ale upozornuju, ze je to docela hutne cteni :wink:
http://obchod.aeromedia.cz/catalog/prod ... HPSESSID=5
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZIPP »

TAHLE KNÍŽKA JE DOBRÁ, ALE JSOU TO JENOM TY NEJNUTNĚJŠÍ ZÁKLADY, KTERÉ BY MĚL ZNÁT KAŽDÝ AVIATIK. JESTLI CHCEŠ NĚJAK PROHLOUBIT SVÉ MYŠLENKY OHLEDNĚ "PROČ LETADLO LETÍ" TAK TI MŮŽU DOPORUČIT KNIHU "LETECKÉ MODELÁŘSTVÍ A AERODYNAMIKA" OD PANA LNĚNIČKY A HOŘEJSÍHO. JINAK KNIHA, KTERÁ TI ODPOVÝ NA ZÁKLADNÍ OTÁZKY "PROČ TO LETÍ" JE OD PANA LNĚNIČKY 163 x PRO LETECKÉ MODELÁŘSTVÍ, LÉTÁNÍ, LETECKÉ MODELÁŘSTVÍ A LETECTVÍ. :wink:
HROMADA ODBORNÝCH ČLÁNKŮ VYCHÁZELA V ČASOPISE MODELÁŘ V 70 LÉTECH.
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukas »

Taky by mě něco takového zajímalo. Hlavně profily. Všude čtu, že se někomu profil nezdál tak si tam hodil jiný, vypočtený, a lítá mu to samo.
Radek T.
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Radek T. »

Tady jsem si dovolil hodit odkaz na stránky Libora Kolmana http://kolmanl.wwwcity.cz/index.php?show=mknihy, snad se zlobit nebude :wink: .
woro
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od woro »

Hledal jsem jestli by se někde nedala sehnat kniha "Letecké modelářství a aerodynamika" od B. Hořeního a J.Lněničky, tuto část povinné četby jsem totiž musel nahradit Drelou a jinými zahraničními autory, a našel jsem toto. Není to špatné, myslím že ti to odpoví na dost otázek a na další už pak možná přijdeš sám. A neplatí se za to :wink:

edit: Když jsem ten odkaz dával sem, moc jsem si to nepročítal. Teď jsem si na to udělal čas a musím konstatovat, že jsou to hlavně základy, přišlo mi to jako opsané z Učebnice pilota už zmiňované Davidoffem. Chybí jim tam věci jako spirálová stabilita, která je u modelů důležitější než u "velkých" letadel, navíc tam není dostatečně rozepsané aerodynamické zkroucení křídla, které se podle mě na modelech dost hodí, rozhodně je to většinou výhodnější než kroutit negativy. Ale i tak tam základy jsou a než se dostaneš k navrhování vlastního profilu, seženeš někde na netu nějaké články od Drely a jemu podobných.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
m2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od m2 »

http://www.aeroweb.cz/download.asp?inc=d2

Nie je to síce o modeloch, ale princípy zostávajú rovnaké. A je to voľne k stiahnutiu.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“