Leteckym modelarem po "tricitce"

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hobbit

#61 Příspěvek od Hobbit »

Libor. píše:.....Mám jasno, jak si budu užívat důchod. ( tedy pokud se ho dožiju)

To mas jednoduchy, do duchodu pujdeme tak v 90ti letech a ve 120ti nas nase deti budou muset umlatit lopatou do hlavy, aby se nas konecne zbavily. Prece jim to neulehcime, ze?
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Hoki »

Jakejpak důchod??? Poslední den půjdeš s fabriky, odpíchneš si a před vrátnici na Tebe bude čekat dřevěný futrál. :(
Petr100
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Petr100 »

Jasně nenech se odradit a stavěj . Já stavím rád ,poradit a ukázat můžu taky(Hoki bude zkušenější já se to porát ještě učím) :oops:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Hoki »

Petr100 píše:Jasně nenech se odradit a stavěj . Já stavím rád ,poradit a ukázat můžu taky(Hoki bude zkušenější já se to porát ještě učím) :oops:

Klídek, taky se učím. Kdes vzal tu hloupost o zkušenějším? Už jsem tady párkrát byl za blbce. Jo, kdybys řekl "starší", tak to jo. :P
kaplik
Kontaktovat uživatele:

http://www.motorglider.estranky.cz/

#65 Příspěvek od kaplik »

Po delsi odmlce zdravim,

Jelikoz jsem podnikl urcite kroky ke svemeu zameru, rad bych pokracoval
v napocate diskusi a o tom, jak to se mnou momentalne vypada je info ma mem novem webu:

http://www.motorglider.estranky.cz/

Kaplik
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Kaplik: Takze bdues stavet Tracy a to dokonce svepomoci - ne rozsyp od Svoru? No klobouk dolu. Preju hodne zdaru a drzim palce, at nedopadnes jako ja! Rozhodne prubezne referuj, jak ti to jde!
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Hoki »

Vzduchoplavec píše:Kaplik: Takze bdues stavet Tracy a to dokonce svepomoci - ne rozsyp od Svoru? No klobouk dolu. Preju hodne zdaru a drzim palce, at nedopadnes jako ja! Rozhodne prubezne referuj, jak ti to jde!

Pokud nikam nespěchá a chce si stavbu užít, tak proč né. Navíc pokud má po ruce rádce. Já dnes občas koukám do čeho jsem se kdysi klidně pustil stavět a to jsem ještě toho moc neuměl. No a nějak to vyšlo. I Tracy jsem upravil do spalovací verze a to jsem ještě ani spalováky neuměl pořádně štelovat.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=322
Petr100
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Petr100 »

Mé začátky s rc byly dost rozbité,ale teď to lítá pěkně(aspoň k mé spokojenosti) 8) držím ti palec ?

toto jsou mé výtvory :
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=105
kaplik
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od kaplik »

Asi tak chlapi, kontaktoval jsem zkusene modelare v Olomouci a Ti me "vzali pod kridla". Rekl jsem jim presne to same co Vam, ze zacinam.

Nemam duvod jim neverit. Byl vybran model TRACY. A vzhledem, ze se chci dozvedet neco o stavbe (v podstate se na tom modelu budu ucit), tak jsem to akceptoval. Uvazoval jsem o koupi rosypu od Svoru, ale nakonec, chci zacit od piky primo stavbou z planu. Vyjde me to levneji a doufam, ze se neco naucim a do jara to pod dohledem postavim.

Jakmile bude ero, budu resit pohon, RC a dalsi.
kaplik
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od kaplik »

for Vzduchoplavec:

Mam dotaz na TRACY-nu od Svoru. Ty jsi ji stavel.
Muzes mi popsat trosku tu stavebnici.

Preli jsme se o tom, jak je zpracovana. Material je tam urcite, ale dily jsou tam "jen otistene" nebo i predseknute? Preci jenom rosyp stoji nejakych 1700.- a nic krome materialu v nem neni?

Kdyz koupim stavebni material, pohybuju se nekde kolem 500,- bez potahu. Proto bych to chtel porovnat, jestli mam treba do toho rosypu investovat, nebo fakt zacit stavet primo z planu. Puvodni muj zamer byl, vyhnout se prenaseni dilu z planu na material. V jakem stavu se presne dodava ten rosyp? Pokud by mel byt lepsi jen v tom, ze tam budou predkreslene dily a nachystane k vyrezani a opracovani, tak zase takovy rozdil v tom nevidim ... a rozdil v cene je 1000.-

Diky za info.
Fatality
Kontaktovat uživatele:

Tracy se spalovakem

#71 Příspěvek od Fatality »

Tou Tracy se spalovakem a hlavne s podvozkem jsi me fakt dostal Hoki :lol: :lol:
Moje modely: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=137
Modely v provozu: Tracy, Alfa baby, Piper, Stíhačka
Modely ve stavbě: Spitfire Mk. IXC, Sopw. Camel, Hanriot HD 1,
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: Tracy se spalovakem

#72 Příspěvek od Hoki »

Fatality píše:Tou Tracy se spalovakem a hlavne s podvozkem jsi me fakt dostal Hoki :lol: :lol:

Viď? :D Taky jsem čuměl, kde se to ve mě bere. A hlavně to fungovalo. Mám to i na videu, ale na VHS. Je ta křídla chtěla možná ještě zpevnit. Trochu se vlnila při motorovém letu. To víš, MVVS-1,5ccm byla tenkrát v poměru výkon-váha na tom líp jak elektrika.
zdzd

#73 Příspěvek od zdzd »

kaplik píše:Preli jsme se o tom, jak je zpracovana. Material je tam urcite, ale dily jsou tam "jen otistene" nebo i predseknute? Preci jenom rosyp stoji nejakych 1700.- a nic krome materialu v nem neni?Diky za info.

Od SVORU jsem několi stavebnic měl. Díly byly vždy vyřezané na hotovo. druhá věc je jak na sebe seděly. Odpověď zní: více méně ano.
kaplik
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od kaplik »

zdzd píše:
kaplik píše:Preli jsme se o tom, jak je zpracovana. Material je tam urcite, ale dily jsou tam "jen otistene" nebo i predseknute? Preci jenom rosyp stoji nejakych 1700.- a nic krome materialu v nem neni?Diky za info.

Od SVORU jsem několi stavebnic měl. Díly byly vždy vyřezané na hotovo. druhá věc je jak na sebe seděly. Odpověď zní: více méně ano.

Diky za info.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Vzduchoplavec »

kaplik: Je to tak, jak rika ZDZD. Vse je predsekano a staci to "pouze" slepit k sobe podle planu. Soucasti stavebnice je i pruhledna kabina a drobna bizuterie typu paky, tahla, gumicka na upevneni kridel, ocelova spojka kridel atd. Neni tam potah - pouze neco malo potisku s napisy "SVOR" a "TRACY"

Par veci je treba poupravit ci sem tam neco uriznout nebo vyvrtat, ale rozhodne se nejedna pouze o pokreslenou balzu, kde mas vse vyrezavat, to ne! Vse do sebe pasuje celkem dobre.

Jinak pokud bude ke stavbe nejaky zkusenejsi dozor, tak by to melo jit. Ja jsem to zkousel vylozene svepomoci bez jakekoliv zkusenosti. Dneska uz bych to zrejme zmaknul o dost lepe.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“