shimanista píše:Tak takto by som si vedel predstaviť let z helikopterou.Pekne kľudne.A nie ak z F-45.Len ju odlepím od zemi a už páčkujem ako diví.Lieta ako potrefená koza.Ale neva,ako som písal vyšie,prerobím na striedak,polietam a ide z domu.Tlavelzo,ale v jednom mi dáš určite za pravdu.Z tou F-45 to nie je bohviečo.Lieta ako splašená aj keď sa snažíš nepridávať plyn a vo vyšších rýchlostiach je nevyspytateľná.
A co bude po F 45?? Zkoušel jsem hledat co by mohl byt můj další vrtulník.. Pokud možno stejně velký nebo větší se stříďákem.. Co je takovej další stupeň po MJX? Nevíte?
Tak to neviem čo bude po F-45.Ja by som ani nešpekuloval z inou Helinou.Ale uznaj sám.Keď zdvihneš do vzduchu F-45 a letiš s ňou,stále musíš trnúť čo si zmyslí.Nedá sa s ňou vôbec pomaly a osmičky robiť.Musíš pridať plyn a to už je potom s ňou nevyspytateľné,väčšinou to končí pádom
shimanista píše:Tak takto by som si vedel predstaviť let z helikopterou.Pekne kľudne.A nie ak z F-45.Len ju odlepím od zemi a už páčkujem ako diví.Lieta ako potrefená koza.Ale neva,ako som písal vyšie,prerobím na striedak,polietam a ide z domu.Tlavelzo,ale v jednom mi dáš určite za pravdu.Z tou F-45 to nie je bohviečo.Lieta ako splašená aj keď sa snažíš nepridávať plyn a vo vyšších rýchlostiach je nevyspytateľná.
To video je nádhera.F-45 je jen hračka na odzkoušení,blbnutí,osahat si to a jít dál,hodně pádů vydrží.Se stříďákem je vrťas ještě živější a s rychlostí se musí dávat ještě větší pozor.Tak hodně úspěchů s novým ale už opravdovým vrtulníkem.
To video je nádhera.F-45 je jen hračka na odzkoušení,blbnutí,osahat si to a jít dál,hodně pádů vydrží.Se stříďákem je vrťas ještě živější a s rychlostí se musí dávat ještě větší pozor.Tak hodně úspěchů s novým ale už opravdovým vrtulníkem.
No práve.Hodne vydrží,osahat.Ale myslím si že ak by som začínal z oveľa kľudnejšou Helinou,tak tých pádov by bolo omnoho menej.Ale to je jedno.Nevieš poradiť neakú kľudnejšiu Heli?Dík
Co máš v menu ESC nastavené vypínací napětí?Já si můžu zvolit Auto-lipo a pak různá napětí kdy vypne motor(pomalý nebo hned).Nastavíš si napětí vůči baterce(já mám 6V a výkon motoru při tomto napětí pomalu slábne a klesám).
sovazd píše:Zdravím, mám takovej problém, tak snad se najde někdo, kdo by mi poradil. Odešel mi stejnosměrný motor v F-45 tak jsem koupil střídavej EH200 a k němu příslušný regulátor, vše jsem zapojil podle návodu a fotek ale stejně to nefunguje.. Při zapojení baterie začne motor nepřetržitě pípat a jemně se cuká..Když přidám plyn cuká se intenzivněji a dost se hřeje.. I ten regulátor se docela rozpálil...Poradíte mi někdo jak Postupovat při zapojení od začátku? Nebo co jsem mohl udělat špatně? V čem je problém? Co udělat aby to fungovalo?? Budu vděčnej za každou radu..
Jaký esc jsi použil? Nemáš obráceně zastrčený ten 3pinový konektor(THRO)?
shimanista píše: .... No práve.Hodne vydrží,osahat.Ale myslím si že ak by som začínal z oveľa kľudnejšou Helinou,tak tých pádov by bolo omnoho menej.Ale to je jedno.Nevieš poradiť neakú kľudnejšiu Heli?Dík
Neznám hodnější a klidnější jednorotor, než je F-45.
shimanista píše:Tak to neviem čo bude po F-45.Ja by som ani nešpekuloval z inou Helinou.Ale uznaj sám.Keď zdvihneš do vzduchu F-45 a letiš s ňou,stále musíš trnúť čo si zmyslí.Nedá sa s ňou vôbec pomaly a osmičky robiť.Musíš pridať plyn a to už je potom s ňou nevyspytateľné,väčšinou to končí pádom
Já teda nevím, ale mám s F-45 nalítanejch asi 8 baterek a osmičky dá v pohodě. Trošku hůř točí doleva, ale dá se na to zvyknout. Pádá mi na zem jen když jí rychle rozeběhnu a pak chci rychle změnit směr, ale to je normální. Chce to plynule. A to umí F-45 dobře.
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz. Šlehač NE SoloPro 328
sovazd píše:Zdravím, mám takovej problém, tak snad se najde někdo, kdo by mi poradil. Odešel mi stejnosměrný motor v F-45 tak jsem koupil střídavej EH200 a k němu příslušný regulátor, vše jsem zapojil podle návodu a fotek ale stejně to nefunguje.. Při zapojení baterie začne motor nepřetržitě pípat a jemně se cuká..Když přidám plyn cuká se intenzivněji a dost se hřeje.. I ten regulátor se docela rozpálil...Poradíte mi někdo jak Postupovat při zapojení od začátku? Nebo co jsem mohl udělat špatně? V čem je problém? Co udělat aby to fungovalo?? Budu vděčnej za každou radu..
Jaký esc jsi použil? Nemáš obráceně zastrčený ten 3pinový konektor(THRO)?
Vše mám zapojeno dobře, dneska už jsem i lítal... Ale start je nějáký divný.. Nejdřív se hlavní vrtule začne klepat a až dám víc plynu..skoro půlku tak se roztočí... Pak když pomalu ubírám tak se točí pomalu až do 0% plynu ale start až cca od 40%.. čím to?? Jo a při prvním zkušebním letu který trval asi 10 sekund byl motor rozpálený jak původní stejnosměrnej po 10 min letu... i ESC byl zahřátý.. Při dalších letech už se to ale nazahřálo ani po 3 minutách.. Déle jsem to zatím nezkoušel...A výkon motoru mi přijde tak poloviční oproti původnímu motoru.. Sotva vzlétne...baterka je ok
Ty máš tedy smůlu,to bude nějaká koninka,už to vidím. Máš opravdu pořádně přicínovaný všechny tři dráty k motoru a dva na desku aby nebil studeňák? Není studeňák na desce konektoru THRO? Já mám v menu nastaveno:1.odpojení napětí---6V, 2.brzda---bez brždění pro heli, 3.plyn---automatický plyn, 4.časování---nízké, 5.typ vypnutí---pozvolné, 6.jemný start---velmi jemný start.Když jsem si hrál s menu,tak jsem zkoušel nastavit Governor-nízké otáčky a vrťas se taktak zvednul,jak se hřál motor nevím a zkoušel jsem si různá nastavení. Víš podle návodu co si můžeš v menu nastavit?
tlavelza píše:Ty máš tedy smůlu,to bude nějaká koninka,už to vidím. Máš opravdu pořádně přicínovaný všechny tři dráty k motoru a dva na desku aby nebil studeňák? Není studeňák na desce konektoru THRO? Já mám v menu nastaveno:1.odpojení napětí---6V, 2.brzda---bez brždění pro heli, 3.plyn---automatický plyn, 4.časování---nízké, 5.typ vypnutí---pozvolné, 6.jemný start---velmi jemný start.Když jsem si hrál s menu,tak jsem zkoušel nastavit Governor-nízké otáčky a vrťas se taktak zvednul,jak se hřál motor nevím a zkoušel jsem si různá nastavení. Víš podle návodu co si můžeš v menu nastavit?
Už fakt nevím... Není tady někdo z okolí Brna, Bystřice nad Pernštejnem kdo by se mi na to mrkl.. Já už s tím asi nic víc nenadělám... Vůbec se v tom nevyznám...
Další možnost je,motor odzkoušet na jiném regulátoru a vyloučit kde je chyba,jak píšeš,někoho z okolí.Není u vás servis na rc modely,možná by poradili.
Když AC motor+régl odpojíš a připojíš zpátky SS motor,tak se SS motor točí normálně?Pokud se točí normálně,odpoj SS motor a místo něho připoj na zkoušku AC motor s réglem(+ - réglu zapojíš na místo SS motoru) a uvidíš,já když to takhle zkoušel(motor jen v ruce),točil se.POZOR na správné zapojení + -
Ještě mě napadla jedna věc a pak už nevím.Když máš vše připojený jak má být a jen odpojíš napájení do réglu(+ -),dáš plyn,točí se motor stejně blbě?Mě se stalo,že jsem zapomněl připojit napájení réglu(+ -) a motor se točil tak divně jen jakoby přes konektor THRO.Motor se točil tak nějak blbě jak popisuješ ty.
Naposledy upravil(a) tlavelza dne čtv 31.01.2013 19:53, celkem upraveno 1 x.