Nová "oranžová" serva HobbyKing

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od RiMr »

Bral jsem je tady:
http://www.gobrushless.com/shop/index.p ... f=D60SERVO

ale ještě loni před těma šaškárnama co se teď dějí. Link mám určitě tady z RCM. Koupil jsem je jak jsem se začal lehce zajímat o F3K.
No a to napětí je tam uvedené. Ještě jsem je tak napájet teda nezkoušel, ale snad tam nekecají...?
Naposledy upravil(a) RiMr dne úte 10.05.2011 15:59, celkem upraveno 1 x.

#107 Příspěvek od JMalik »

holda29 píše:.......A D60 co mam (z unora) maji na krabicce rozsah napeti do 7,2V, teda jen do nominalu, takze tezko rict.

7,2V není nominální napětí 2s lipol.
Jinak možnosti napájet tyhle serva napřímo 2s lipol se tady už řešily, osobně jsem to do F3K nedal, přestože v halovce to chodilo dá se říct bez problémů.
JMalik

#108 Příspěvek od JMalik »

RiMr píše:.......dám do křídla na jedno křidélko Dymond a na druhé HXT900. Aby bylo jasno, já NEPOCHYBUJI o tom, že to HXT900 časem začne vadnout. Ale zajímá mě kdy. Jestli to bude po těch deseti hodech (jak jsem taky někde asi tady četl), nebo po sto.

Mám Dymondy, FS 31, FS 41...... z různých serií a je mezi nimi rozdíl.
Pokud nedáš právě na křidélka F3K dvě stejná serva, s jemným krokem, s minimální vůlí a perfektním středěním, tak ani nemusí dojít na nějaké zjišťování parametrů v čase.
Pokud to bude mít vůli, tak silnějším hodem přivedeš křidélko do flutteru, ten se snadno přenese na celé křídlo a zrušíš na to F3Káčko.
Pokud to bude špatně středit, tak to budeš kniplem před každým hodem doťukávat na neutrál a přijdeš o nervy. Pak je ještě mnoho situací mezi tou havárií a jenom nepříjemným dostřeďováním. :wink:
(Škoda tohle zkoušet, když už to udělali nesčetněkrát jiní. Stačí to vzít jako fakt)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od RiMr »

OK, dík, ještě to promyslím.
Sice to bude takový vozembouch, ale zas za každou cenu ho rozšvihat nemusím...

#110 Příspěvek od coro »

Zlož ten Canadair, je krásne oranžový, presne ako servá v titulke stromu - hodia sa tam... :-) ja som mu dve také kúpil.
No, trochu vôľu majú, a pri rýchlom pohybe (len pri cvaknutí prepínača) na jednej strane (a len naprázdno) o trošku prebiehajú polohu a vracajú sa, ale inak možno fungujú. EDIT: To "trošku" nebolo myslené ironicky, ozaj je to menej ako mnohé iné čo mám, vrátane GWS ktoré mi inak pripadajú celkom použiteľné.
Čo sa týka kroku, zdajú sa mi až príliš citlivé..
Takže myslíš že nezhorí po pár minútach? To by bolo fajn.. Ale ja aj tak dám na výškovku dve, každej polovici vlastné.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od RiMr »

coro píše:Zlož ten Canadair, je krásne oranžový, presne ako servá v titulke stromu - hodia sa tam... :-) ja som mu dve také kúpil.
No, trochu vôľu majú, a pri rýchlom pohybe (len pri cvaknutí prepínača) na jednej strane (a len naprázdno) o trošku prebiehajú polohu a vracajú sa, ale inak možno fungujú. EDIT: To "trošku" nebolo myslené ironicky, ozaj je to menej ako mnohé iné čo mám, vrátane GWS ktoré mi inak pripadajú celkom použiteľné.
Čo sa týka kroku, zdajú sa mi až príliš citlivé..
Takže myslíš že nezhorí po pár minútach? To by bolo fajn.. Ale ja aj tak dám na výškovku dve, každej polovici vlastné.

Doufám že ti neshoří a nebudeš ma naháňat hore dolíkom :D

Všechny serva než dám na éro hoďku potrápím na servotesteru, nejlépe s gumičkou.

No a ten hasič, ten je někde na Ruzyni... Ti než to proclí, tak z toho bude veterán... :?
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od roman254 »

objednal jsem HK15168 a HK15178 a teprve pred tydnem mi ta serva dosla a nechal jsem je 24hod projizdet servo testerem - stale jedou bez problemu
jinac 1mesic byl balik na celnici - hruza !!!!!
hOOrNeT

#113 Příspěvek od hOOrNeT »

taky mám balík už několik týdnů na celnici. Jak je to s placením cla? Kontaktovala nás proclívací firma s tím, že potřebuje na proclení plnou moc. Mají ji, teď čekáme kdy se ozvou s tím, že to máme zaplatit. Pošlou složenku a až poté, co zaplatíme nám pošlou i balík? Dík
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Genagen »

To je za necele 400 ale bez cla, dph a postovneho... a s cekanim..

RiMr píše:No a to napětí je tam uvedené. Ještě jsem je tak napájet teda nezkoušel, ale snad tam nekecají...?

Byla tady o tom debata v jinem vlaknu a tusim, ze tam nekdo posilal oficialni vyjadreni, ze d47 ano na 2s ale d60 nee.
geo
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od geo »

Kdybyste se chtěl někdo juknout jak vypadaj uvnitř, tak jsem to neuměle nafotil na rajče . Líp to můj stařičký foťák a moje staré oko neumí - prosím nekamenovat. Jinak po tomto víkendu nalítáno dalších cca 40 min, 12 za tmy. Serva stále bez vůlí, zvuk stále příjemný, prostě bez problémů. Už mají nalítáno 3 x víc než 81, však s porovnáním nesmrtelnosti chrousta to je zanedbatelný. Uvidíme za rok :roll:
jo a eště link :oops:
http://audio1.rajce.idnes.cz/oranzovy_serva_HK/
geo
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od RiMr »

Dzakujeme bardzo... :)
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od klauz »

zajímavá debata. taky jsem pár oranžovek do balíku přidal, ale ten teprve odletěl z HK, takže než to dorazí, a ty zázraky uvidím, budu jen číst diskuze. porovnávali jste někdo jednotlivé typy? objednal jsem 13g digitální. dám vědět, až je projedu na testeru.
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
tony26

Nová "oranžová" serva HobbyKing

#118 Příspěvek od tony26 »

Obcerstvil jsem toto vlako.. zajimalo by me jake jsou zkusenosti s temi servy "HK15158A Digital BB/Coreless Mini Servo 25g / 2.8kg / 0.07s" co se tu resily pred cesem ja jak to vidite nyni po nejake dobe pouzivani. Je to hlavne dotaz na RIMra a ostatni co tu psali. Predpokladam ze je pouzili v nejakem modelu a neco s tim odletali.. obcas ustedrili nejake to horsi pristani a tak. Proste dlouhodobejsi test ne jen hodina na testeru.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová

#119 Příspěvek od RiMr »

Pokud vím Geo je má v MaxiSwiftu pořád a přes sezónu s ním létal, neměl to jen pohozené v garáži :)
Já jsem měl malé oranžády v malém Čmelákovi se šestiservovým křídlem a tam jsem s nimi nalétal opravdu hodně a neměl jsem s nimi žádný problém - s příhlednutím k tomu, jak se nějaké nepřesnosti dají na "houbě" poznat.
U mě osobně překonala očekávání, můj žebříček tady těch levných serv jsou u 9g HXT900, pak 9g oranžády ( a to jen proto že jsem jich ještě nevyužil tolik jako těch HXT900), u 5g serv oranžády a až za nimi HXT500 (HXT500 někdy pozlobí, při testování před montáží). A jakékoliv z nich řadím daleko před Hitec HS-55 a podobné hitecy a jejich klony. Větší oranžády stavím jednoznačně před HS-81. HS-81 jsem teď dal do Dannyho (2m svižný elektrovětroň) a tam chodí hřídel v uložení v servu (nebo celá mechanika v krabičce, nevím) naprosto neuvěřitelně, někdy to natočím v detailu.. Až bude čas tak to z tama vyhodím a tím už jsem s Hitecama nadobro skončil. Věřím tomu, že ve vyšší hladině jsou lepší, ale tam jsou zase jiné alternativy.

Re: Nová

#120 Příspěvek od tony26 »

Chystam se je totiz pouzit do 'stredni' Cessny laminat/balsa 1,7m. Je mi jasne ze spusta lidi by je 'v zivote nepouzila' ale uprimne mam hromadu modelu (pravda vetsinou houbolety) s HXT900 a i variantou TG9e a nedam na ne dopustit.
Odletano s HXT900 i TG9e spousty hodin .. , stovky pristani (a to bez nadsazky) a za celou dobu jediny problem kdy mi selhala vyskovka za letu ale to zpusobil konektor. Po prostriknuti konektoru kontoxem od te doby naletano zase hromada hodin a v pohode. Jinak naprosto v poho. Pokud budou podobne spolehlive tak je klidne tam dam. Jinak samozdrejme kazde servo nez jde do modelu vzdycky 'prubnu' a za celou dobu (cca 50 ks) jsem 'vyradil' na zacatku 2 ks. Jedno bylo nejake 'nervozni' (predpokladam problem na potenciometru) a jedno melo neco na prevodech .. zadrhavalo se. Pri cene cca 3$ nadherny vysledek.
Takze pokud ty HK15158A budou podobne fungovat tak je to presne co hledam.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“