Poletí??
Poletí??
Zdravím všechny, v hangáru 1 jsem si nedávno koupil z nudy plánek na PLUS 7, je to asi 20 let starej plánek elerktrovětroně, má 1795 rozp., plocha křídla 32,7dm2 a tak jsem si ho pro zábavu postavil. Letová hmotnost mi vychází na 1020g, což je asi o 300g míň než je v plánku. Ale motor píšou MABUCHI RC-550 S
, nemohl jsem ho sehnat a tak jsem místo něj dal SPEED 400 + 3:1 planetovou převodovku, myslíte, že to utáhne????

A co tam dát S600 napřímo. Já jsem měl v začátcích Skimmera (1700mm rozpětí a letovka asi 1150g). Motor Power600 (obdoba S600 od Robbe) se sklopkou 200/110 (8/4,5). Po doladění to docela i stoupalo. Akorát mě rychle omrzel a tak se i s komplet pohonem válí už několik let na skříni. A to měl nalítáno tak 20-30hodin. 
wisky píše:Souhlasím se Speedym, na tu z převodovanou čtyřstovku to bude asi moc. A ono Mabuchi 550 je rozměrově stejný s motory třídy 600.
PS: plastová žebra ze sortimentu bývalé Modely vyrábí Model Studio Tupesy
Easyglider od Multiplexu ma o 100g min a stejnej pohon a stejny rozpeti a leti a stoupa (sice pomalu ale stoupa).
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poletí??
chrounak píše:Zdravím všechny, v hangáru 1 jsem si nedávno koupil z nudy plánek na PLUS 7, je to asi 20 let starej plánek elerktrovětroně, má 1795 rozp., plocha křídla 32,7dm2 a tak jsem si ho pro zábavu postavil. Letová hmotnost mi vychází na 1020g, což je asi o 300g míň než je v plánku. Ale motor píšou MABUCHI RC-550 S, nemohl jsem ho sehnat a tak jsem místo něj dal SPEED 400 + 3:1 planetovou převodovku, myslíte, že to utáhne????
![]()
Daj tam strieďak a máš o závažie menej
LV píše:chrounak píše:Zdravím všechny, v hangáru 1 jsem si nedávno koupil z nudy plánek na PLUS 7, je to asi 20 let starej plánek elerktrovětroně, má 1795 rozp., plocha křídla 32,7dm2 a tak jsem si ho pro zábavu postavil. Letová hmotnost mi vychází na 1020g, což je asi o 300g míň než je v plánku. Ale motor píšou MABUCHI RC-550 S, nemohl jsem ho sehnat a tak jsem místo něj dal SPEED 400 + 3:1 planetovou převodovku, myslíte, že to utáhne????
![]()
To bych přišel o závaží na čumáku a těžiště by lětělo někam pryč.
chrounak píše:LV píše:chrounak píše:Zdravím všechny, v hangáru 1 jsem si nedávno koupil z nudy plánek na PLUS 7, je to asi 20 let starej plánek elerktrovětroně, má 1795 rozp., plocha křídla 32,7dm2 a tak jsem si ho pro zábavu postavil. Letová hmotnost mi vychází na 1020g, což je asi o 300g míň než je v plánku. Ale motor píšou MABUCHI RC-550 S, nemohl jsem ho sehnat a tak jsem místo něj dal SPEED 400 + 3:1 planetovou převodovku, myslíte, že to utáhne????
![]()
To bych přišel o závaží na čumáku a těžiště by lětělo někam pryč.Musel bych hodněhodně dovažovat.
No já měl Filipa od Pelikána letovka 1400 cca a 600 Mig BB turbo 8-mi čl Sanyo2000 race a byla to vcelku"raketa" slušně šel nahoru myslím že to šestikilo to oživí
Arrow 3D 350W Dualsky (3D akrobat)
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php
Fokker DR.I 200W Bidamotor (polomaketa Great Planes)
Elektrovětroň 2200mm 450W Dualsky
http://galerie.rcserver.cz/index.php
na přímo
Dal bych tam klidně šestistovku elektromotor na přímo. Lítat to bude i se čtyřstovkou na přímo a vrtulí ze sky lady.