S čím pokračovat po větroních?
S čím pokračovat po větroních?
Chtěl bych si nechat poradit, s čím bych měl pokračovat potom, co jsem něco "napáčkoval" s elektrovětroněma. Měl bych zájem o hornoplošník se spalovacím motorem s rozpětím okolo 1,8m. Můžete mi poradit, jestli je to dobrá volba, popřípadě konkrétní modely? Díky.
Klasický hornoplošník "Trainer" je třeba http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... 5&zbozi=90 a poletí normálně i s desítkou. Podobný model vyráběl Čemech, ale před pár lety ho z výroby vyřadili, nějaké info bys sehnal v RC Revue, jmenuje se FUN. Na inzerát by se snad dal koupit.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Jak "po vetronich" ? Prece dalsi vetrone, vetsi, rychlejsi, lepsi,.... Vetrone jsou totiz nejlepsi
To je komplikované tvrdenie. Pre niekoho sú to vetrone, pre iného makety, pre ďalšieho akrobaty a pre zopár šťastných Jety. Lietam hlavne Akrobaty, ale na pohodovku mám Varianta III. Ale aj s ním po 15tich minútach termiky začnem blbnúť
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Nedá mi to a musím také říct "od větroně k lepšímu větroni", motorák tě nenaučí hospodařit s energií, dávat si pozor na přetažení a číst vzduch. Navíc u motoráka ti chyby v řízení zamaskuje motor, větroň na chyby upozorňuje. Já sice F3J nemám (nejsou tisíce), ale časem na nich (nebo na F3B) skončím. Na větroni se naučíš i akrobacii. Větroň nesmrdí a neřve. Jen zpívá když je dost pevný a pošleš ho rychle k zemi na nízký průlet. Když není dost pevný tak bzučí a pak bouchá, ale jenom jednou
Pokud už umíš s křidélky a létáš koordinovanou zatáčku, přidej klapky. Pokud umíš jenom se směrovkou a výškovkou, dej si spoiler nebo vztlaky, pak křidélka. Uvidíš, že tě to bude bavit. Navíc do toho nebudeš muset nic lít, poletí to tak dlouho dokud to udržíš v termice nebo na svahu dokud tě to nepřestane bavit. Po přistání to nebudeš muset otírat, čistit a konzervovat. Větroně jsou totiž nejlepší! 
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
A kdyz ti tohle vsechno prijde malo adrenalinovy, tak pockej az bude foukat 8-10m a vzhuru na svah, bud DS nebo kombat nebo tak neco... az se ti prozene smecka 120cm samokridel 3m pred oblicejem v plny rychlosti, tak pochopis, ze vetron neni jen takovy to pomaly co nekde nahore daleko potichu leti. 
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
A až se ti prožene 3m před obličejem kvílící F3F(o závětrné straně kopce kde se létá DS ani nemluvímAbu píše:A kdyz ti tohle vsechno prijde malo adrenalinovy, tak pockej az bude foukat 8-10m a vzhuru na svah, bud DS nebo kombat nebo tak neco... az se ti prozene smecka 120cm samokridel 3m pred oblicejem v plny rychlosti, tak pochopis, ze vetron neni jen takovy to pomaly co nekde nahore daleko potichu leti.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Abu píše:Nemusim mit vsechno... ale je to tak, i ve vetronich se da jit porad dal, vice , rychleji,....
Ano ja taky ne. Kdyz se mi cca 5 metru ode me prohnal nejaky sileny kompozit a kdyz pristal tak shledal, ze mu funguje jen pulka vyskovky (mel motyla) no a kdyz to opravoval tak si zapomel aktivator a poznamenal. Pouzijeme prirodni aktivator a nasypal na to trochu hliny a sel zas do vzduchu. No kryl jsem se do ustrani