Lyže!!!

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mihlit
Kontaktovat uživatele:

Re: Lyže!!!

#61 Příspěvek od mihlit »

Však já se na ten sníh těším jak na druhé Vánoce již od včerejšího večera, co jsem zjistil předpověď počasí :D
Lyže jsem vyráběl při minulém předvánočním sněhu a ten při dokončení akorát tak roztál. Teď to již musí vyjít. Akorát již přestalo sněžit a vrstva zatím není pro 5kg pipera dostatečná. Doufám, že ještě připadne.
pedro006

#62 Příspěvek od pedro006 »

mihlit píše:Však já se na ten sníh těším jak na druhé Vánoce již od včerejšího večera, co jsem zjistil předpověď počasí :D
Lyže jsem vyráběl při minulém předvánočním sněhu a ten při dokončení akorát tak roztál. Teď to již musí vyjít. Akorát již přestalo sněžit a vrstva zatím není pro 5kg pipera dostatečná. Doufám, že ještě připadne.

já si nemyslím, že by bylo třeba nějak moc sněhu, podle mě 5cm bohatě stačí. Pořád je to lepší než neudržovaná travnatá plocha...
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od mihlit »

No 5 cm zasněžený trávníček by mi asi stačil, jenže já chodím lítat na klasické pole, tak potřebuju trochu větší vrstvu.
jag42

#64 Příspěvek od jag42 »

Tady je tak 25cm prašanu a to není moc dobré model se boří a sníh se dostane všude. Ale ono to za pár dní slehne a pak to bude paráda. Jen aby pak bylo létací počasí. :wink:
Bakelite

#65 Příspěvek od Bakelite »

Ahoj, na kraji Prahy asi 10 cm prašanu. Bořila se mi do něj přední lyže, tak jsem se odvážil jen vzletět a pak hned přistát na uježděné cestě. Proti vnikání sněhu do motoru a regulátoru jsem navlékl na čumák Pionýra mikroténový pytlík :) .
Prodloužím lyži, našponuju víc přední gumu a zítra to půjdu zkusit zas.
Přílohy
lyze1.JPG
Beta 1400, Pioneer, Aurora 9
MarthiR

#66 Příspěvek od MarthiR »

Já už sem sundal lyže a ono se to tu drží již 4 den, tak sem je dneska zase obul :-) Test proběhl dobře, zítra pudu na to :-)

Jinak mě už nebavilo pořád přehazovat lyže za kolečka tak sem je obul na Funtanu z depronu a už je tam nechám :-) zítra dodám foto
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Zwobot »

Já jsem si dneska skvěle zasáňkoval. Tak zítra taky musím nahodit lyže a jít si zasáňkovat s érem.
Ale jak je oblíknu tak led a sníh najednou zmizí (WTF!!) :D
Ještě jdu udělat povrchovku. Létat s bílým érem se mi moc nechce.
Bakelite

#68 Příspěvek od Bakelite »

Včera jsem ztratil kontrolu nad Bětou, v tom ranním "kouřmu" jsem po pár metrech nevěděl ani kterým směrem letadlo letí a nakonec mi zmizelo z očí docela. Tak jsem pustil ovládání a nechal letadlo, ať si dělá co chce.
Přistání do zasněžené oranice dopadlo docela dobře, díra v křídle už je zalepená.
Dnes jsem nasadil delší lyži na Pionýra a vyrazil. Trochu dost foukal severovýchodní vítr, ale když už jsem tam byl, tak jsem odstartoval. Lyže fungovaly jako aerodynamická brzda, letadlo vůbec nechtělo nabrat výšku. Otočil jsem to po větru, úspěšně jsem se vyhnul oranici a přistál do měkkého. Když jsem kontroloval letadlo, zjistil jsem , že mi chybí kus vrtule. V mrazu -5 stačí asi málo a plast se láme :(
MarthiR

#69 Příspěvek od MarthiR »

to jo, dneska ten vítr byl hnusný a ledový + do toho mrholení které hned zamrzá takže už teď je tam slušná ledovka
Přílohy
Barva už vybledla a tak sem to začal znova barvit, no jde to vidět kde sem skončil :-) ale včera sem kukal na SAW 3 :-)
Barva už vybledla a tak sem to začal znova barvit, no jde to vidět kde sem skončil :-) ale včera sem kukal na SAW 3 :-)
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od mihlit »

To nemusí být jen mrazem, občas stačí jen smůla. Kvůli tomu, že má již zítra pršet, jsem se vyprdl na čekání na víc sněhu. Dobil baterky, nalil do pipera benzín a ještě před odchodem, že srovnám ostruhu, aby mířila stejně jak směrovka. No a ono to ruplo, takže k vzteku. Ostruhu jsem právě dodělal novou, ale zítra již prší, takže sníh opět nevyužiju. Jak já vám závidím... :cry:
Bakelite

#71 Příspěvek od Bakelite »

Ahoj,
tak než ten sníh roztaje, trochu jsem poladil Pionýra (něco olova do čumáku, silonový vlasec místo režných nití) a dnes jsem to opět vyzkoušel. Počasí ideální , téměř bezvětří , teplota -3 stupně.
Vzlet poněkud delší, ale už to létalo skoro samo. Nejlepší jsou na tom ta přistání, letadlo se ve sněhu zastaví po 5 m.
Pěkný den.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od mihlit »

Jo jo, na sněhu je to super. Já se taky dočkal :) A když se zadaří, tak je přistání ještě kratší než pět metrů :lol: Nějako jsem neodhadl potřebnou sílu gumy, když jsem předělával podvozek. Při přistání to propružilo až na břicho, takže jsem očesal vrtuli.
Přílohy
"Po" - najděte deset rozdílů :)
"Po" - najděte deset rozdílů :)
Před
Před
Bakelite

#73 Příspěvek od Bakelite »

Ahoj,

Zdá se, že vrtule na sněhu mají krátkou životnost :)
Také se mi včera povedlo urazit už druhou.
Vyšlapal jsem si vzletovou - přistávací dráhu v těžkém sněhu.
Foukal docela čerstvý vítr (4 m/s).
Vzlet ok, několik minut létání , pak celkem vydařené přistání.
Tak že si to dám ještě jednou , vzlet, pípnul regl že je slabá baterka,
motor přestal točit, pokus o přistání po větru a odnesla to přední lyže,
která se zabořila do sněhu, spřažené servo směrovky a vrtule :(
No ještě že už je po sněhu :)
MarthiR

#74 Příspěvek od MarthiR »

Blbá kvalita :-( ale lepší jak nic než to roztaje :-)
Zakoupil sem lyže i na travela tak snad jěště bude sních :-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XQaZKtgGyqk[/youtube]
ariane
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od ariane »

Odpovědět

Zpět na „Smetiště“