T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky
Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky
Já četl v návodech pro tu úpravu, že to pak nejde. Podle těch úprav mi přijde, že to nepůjde, ale stoprocentně to netvrdím. Nijak důsledně jsem to neanalyzoval, nebyla potřeba, používám převodníky. (Tedy používal jsem, již t9x nemám.)
Musel by se pro aktualizaci firmware použít externí převodník TTL/RS232. Dá se taky do těch přerušených míst osadit rezistor a pak by byl původní způsob flashování zachován.
www.opentx.cz
Ahoj, pokud se nepletu tak se na desce přerušily jen dvě cesty. S ohledem na četnost nahrávání FW do modulu, zatím jsem prováděl 0x, bych to asi neřešil.
V případě že bych to přehrát chtěl bych je prostě zase propojil.
V případě že bych to přehrát chtěl bych je prostě zase propojil.
Jasně, šlo o to porovnat způsoby připojení s a bez převodníku vzhledem k brzké aktualizaci firmware.
Já souhlasím s mihlitem v tom, že použití převodníku má své výhody.
Já souhlasím s mihlitem v tom, že použití převodníku má své výhody.
www.opentx.cz
Jašně, co bude obsahovat resp. umožňovat nový FW v DIY modulu? Ví se už něco konkrétního? A kdy případně bude?
mihlit píše:To je ale lenost![]()
Vždyť na tom nic není. Převodník koupíš hotový za 4$, možná i míň a je to. Navíc jako bonus budeš rádio používat legálně (zásahem do modulu se přichází o certifikaci). Docela se divím, že je to všem jedno.
No a ještě jeden bonus. FrSky s vydáním X9D vydá i novou verzi modulů a přijímačů. Budou umět model match, 16 kanálů,... aby lidi nezačali čekat na nové verze a nepřestali kupovat ty současné, tak slíbili aktualizaci FW. Jak pak budete aktualizovat, když si to takhle rozrubete? Piplat se s tím a dávat do původního stavu a pak zase znovu předělávat?
www.opentx.cz
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:28, celkem upraveno 2 x.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:28, celkem upraveno 2 x.
A navod na upravu s timhle prevodnikem tu nekde je? Nemuzu ho nikde najit. Resp. v jakych krocich se lisi od upravy bez prevodniku?
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:39, celkem upraveno 2 x.
RedAce píše:A navod na upravu s timhle prevodnikem tu nekde je? Nemuzu ho nikde najit. Resp. v jakych krocich se lisi od upravy bez prevodniku?
Obrázek zapojení viz tento odkaz.
Drondys píše:RedAce píše:A navod na upravu s timhle prevodnikem tu nekde je? Nemuzu ho nikde najit. Resp. v jakych krocich se lisi od upravy bez prevodniku?
Další obrázek viz tento odkaz.
Už se to tu jednou řešilo, že toto zapojení je špatně, ty větší piny patří do FrSky modulu.
http://9xforums.com/wiki/images/thumb/9 ... rview1.jpg
www.opentx.cz
Ok diky moc.
Ještě dva dotazy:
1) ten převodník jde na modul "nasunout" nebo se ty dva piny musí pájet?
2) odstranění rezistorů na desce a nahrazení těmi 220ohmů je jen z důvodu malého prosotru okolo původních rezistorů nebo to má i jiny smysl?
Ještě dva dotazy:
2) odstranění rezistorů na desce a nahrazení těmi 220ohmů je jen z důvodu malého prosotru okolo původních rezistorů nebo to má i jiny smysl?
RedAce píše:Ok diky moc.
Ještě dva dotazy:
1) To já nevím, nikdy jsem to nedělal.
2) Musí se odstranit proto že je třeba tu cestu přerušit. RiMr to ale dělá tak že použije ty na desce a přeškrábne cestu za odporama, což si myslím je lepší, někde má pěkné videjko. Hledej RiMr na YouTube.
www.opentx.cz