Vznášedlo

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
paplik

Re: Vznášedlo

#16 Příspěvek od paplik »

Kde sehnat tu padákovinu kdomě internetu? Případně je nějaká levnější padákovina?
co si sám neuděláš, nedostaneš.
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hanyk »

Tady se zkus domluvit. Zavolej Jardu Čejpu a on ti poradi. http://www.rcparasky.mypage.cz/rc-para-sky/kontakty
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
JanRumisek

#18 Příspěvek od JanRumisek »

omlouvám se že odpovídám až ted ale byl jsem dlouho v praci.

1. dotaz jak jsem vyrobil vak? viz fotky
vznasedlo mám ze předu kulaté ale vak jsem rozdelil na rovné části protože kulaté by to prostě nešlo.
z 1cm polystyrenu jsem vyřezal tvar profilu vaku. Ty jsem poté nalepoval oboustrannou páskou na vznášedlo. Přes ně jsem přehnul folii budoucího vaku a fixou obkreslil tvar + přídavek nahoře a dole na přilepení ke vznášedlu. Vznikne tvar připomínající kuželku. Tak jsem postupoval na další usek. Obkresloval jsem vždy vnější stranu toho polystyrenu takže jsem měl přesah 1cm na slepení.

!!! delejte ten vak snadno výměnný!! já jsem to neudělal a ted když se protrhne tak to látám folií a izolepou co se stejně po čase odlepí.

2. zatáčení
o tom že se nadzvedává vak jsem se nikde nedočetl. řídí se smerovými kormidly a přenášením váhy (u malých sportovnich vznasedel)
Vak musí bít z co nejměkšího materiálu aby dobře koíroval nerovnosti dělá totiž jakoby těsnění aby vzduch pod vznášedlem unikal ven rovnoměrně.

3.padakovina já jsem zkoušel RIPSTOP NYLON
http://www.ebay.com/itm/FREE-SHIPPING-5 ... d=ViewItem
podle obrázku to vypadá podobně.
udelal jsem z toho návlek na vak abych mohl na beton ale po 10 min jízdy se začal stejně prošoupávat. Na vodu a snih stačí tenká folie na asfalt nic . pevný materiál by se na nerovnostech nedeformoval.
Přílohy
23012013489.jpg
23012013488.jpg
23012013487.jpg
23012013486.jpg
Aurora9, T-rex 500 CF, T-rex 250 pro dfc, Walkera V200D01, vznášedlo, Beta 1400
JanRumisek

#19 Příspěvek od JanRumisek »

jeste jeden obrázek jdou vložit jenom 4

parametry vznášedla
rozměry: 640x370x310mm

hmotnost: 1700g s baterkou a krtkem

pro pohon
MYSTERY D2836 KV1700 Outrunner Brushless Motor
HobbyKing BlueSeries 30A / 40A BEC 3A 5V speed controller

pro vznášení
Aeolian Outrunner brushless motor 3536 KV1450
sky wing 60A ESC 3A BEC speed controller

battery: Li-Po 11.1V 5000mAh 25C

servo: Hitec HS-5645MG leželo doma nové bez vužití asi by stačilo i slabší
Přílohy
23012013494.jpg
horpak

#20 Příspěvek od horpak »

Já jsem někde četl že je dobrý na spodek vaku přidělat ustřihaný konečky prstů chirurgických rukavic, to by mohl řešit to prodírání...
JanRumisek

#21 Příspěvek od JanRumisek »

Tak jsem trochu vylepšil vznášedlo.
Nyní má nový výměnný vak na suchý zip. Kvůli tomu jsem vznášedlo po obvodu rozšířil o 9mm aby byl kam přilepit suchý zip.
Nabarvil jsem zbyle části.
Jelikož jsem použil slabý motor pro pohon tak jsem vyměnil vrtuli za podstatně lehčí ale téměř žádná změna. motorek odebírá 30A (což je max) lehlce za polovinou plynu.
Věděl jsem to od začátku tak jsem jezdíval jenom opatrně aby to nahou uprostřed rybníka nevypovědělo službu. Ale od chvíle co mě vznášedlo začalo jezdit, tak chci stavět nove a vetši protože jsem se toho při stavbě hodne naučil a zjistil jak co funguje tak jsem to neřešil.
Jenomže než bude nové tak uběhne ještě dlouhá doba.
Proto jsem objednal nový motor i s regulatorem
NTM Prop Drive Series 35-36A 1800Kv / 875w http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=31040
HobbyKing Red Brick 70A ESC (Opto) http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=32362

Jedíné co ještě chybí je ochranná mřížka na vrtuli ale nějak mi to nejde. Nenašel jsem lehký a tvarovatelní material cca průměr 1,5mm. Tak jsem to zkoušel z drátu ale ten mě nejde ničím slepit.
kdyby měl někdo nějaký napad tak budu rád.

Přidal jsem hlídač napětí baterky aby tam krtkovy něco blikalo.
No a krtek byl také upgradován

fotky:
https://plus.google.com/u/0/11813545622 ... 050/photos
videa:
https://plus.google.com/u/0/11813545622 ... 050/videos
Přílohy
toto chci do budoucna. zrejmně v měřítku 1:3
toto chci do budoucna. zrejmně v měřítku 1:3
paplik

#22 Příspěvek od paplik »

čau, zajimaly by mě ty baterky B gade co používáš. známý si chtěl koupit baterky do lodě a hodně nad těma béčkovýma přemýšlel. Jaký je mezi nimi zrozdíl oproti klasickými?
JanRumisek

#23 Příspěvek od JanRumisek »

paplik píše:čau, zajimaly by mě ty baterky B gade co používáš. známý si chtěl koupit baterky do lodě a hodně nad těma béčkovýma přemýšlel. Jaký je mezi nimi zrozdíl oproti klasickými?

Nevím které jsou ty klasické
Zatím jsem spokojený ale je teměř nová možná 10-15 nabití. ani nevím proč jsem koupil zrovna tuto asi byla levná.
V t-rex 500 mám zyppy a ta se začala nafukovat snad po 10 cyklech ale turnigy nano-tech je v pohode.
paplik

#24 Příspěvek od paplik »

no právě, na HK tam mají napsáno že vydrží 60 ciklů. normální jsem myslel ty, které mají na obalu značku. bez Bčka :)
JanRumisek

#25 Příspěvek od JanRumisek »

paplik píše:no právě, na HK tam mají napsáno že vydrží 60 ciklů. normální jsem myslel ty, které mají na obalu značku. bez Bčka :)

dík za upozorneni o tech 60 cyklech jsem nevěděl.
Začal jsem přemýšlet ještě o jedné když bude nový výkonnější motorek. Ještě že tu jseš.
paplik

#26 Příspěvek od paplik »

no právě, když to člověk sice za 5 kaček koupí bateeeerku, co mu dojde po měsíci, tak se mě to zdá dost málo, ale myslím, že by mohla vydržet víc. těch protože tam mají napsané že těch 60 vydrží normálně :D ,,normally wont last past 60 full high-discharge cycles and may become puffy over time."
Přemýšlel jsem nad jejím použití v dálkovém spínači na odpalování ohňostrojů, ale ještě nevím.
Bichop

#27 Příspěvek od Bichop »

obrý den, vytvářím do školy dálkově ovládané vznášedlo.

Vznášedlo funguje, ale pohybuje se pouze na hladkém povrchu, na hrubém se bohužel ani nehne.

Proto se chci zeptat jestli je tu někdo kdo má s tímto zkušenosti a dokázal by poradit jak přesně by měl vypadat vak pod vznášedlem, jaké mají být otvory a třeba z jakého materiálu udělat vak.

Aktuálně jak vypadá vak na vznášedle. Zkoušel jsem hodně možností podle internetu a tenhle se zdál nejlepší.

Jakékoliv info doplním nebo vyfotím

Děkuji mnohokrát
Přílohy
Aktuální vak
Aktuální vak
JanRumisek

#28 Příspěvek od JanRumisek »

Bichop píše:obrý den, vytvářím do školy dálkově ovládané vznášedlo.

Vznášedlo funguje, ale pohybuje se pouze na hladkém povrchu, na hrubém se bohužel ani nehne.

Proto se chci zeptat jestli je tu někdo kdo má s tímto zkušenosti a dokázal by poradit jak přesně by měl vypadat vak pod vznášedlem, jaké mají být otvory a třeba z jakého materiálu udělat vak.

Aktuálně jak vypadá vak na vznášedle. Zkoušel jsem hodně možností podle internetu a tenhle se zdál nejlepší.

Jakékoliv info doplním nebo vyfotím

Děkuji mnohokrát

Ahoj,
já už jsem nějaké vznášedlo postavil ale byla to dlouhá cesta neustálé předělávání prostě metoda pokus omyl.
tuším u šestého příspevku mám odkaz na fotky. mám tam 3 verze evo1,2,3. Nejlepší tak skloubyt 1a3 dohromady. Spodek z jedničky a vrch ze trojky.
Z mých zkušeností je potřeba ten vak udělat dost přesně. Protože se potom vak na některých místech šoupe víc po zemi a vzduch neuniká po celém obvodu stejně. Pak to zatáčí a ujíždí do stran.
Vak slouží k tomu aby tvořil jakoby těsnění mezi vznášedlem a zemí a udržel potřebné množství vzduchu pod vznášedném na jeho zvednutí.
Vak musí proto dobře kopírovat povrch. Zároven ale musí být pevný aby se neprodřel. Já jsem zatím nic takoveho nenašel. Používám jakousi nepromokavou šusťákovinu.
Pokud ti to nejede na drsném povrchu tak máš asi málo vzduch pod vznášedlem nebo slabý motor pro pohon.
Jinak já beton, asfalt a jíné povrchy nejezdím to je hned po vaku.
Jedzdím hlavne na vodě,led, sníh, tenisový kurt (umelý) trávník mě to nedá ani náhodou.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“