JardaRůžička píše:Aniž bych se zastával jednoho nebo druhého výrobce - i já považuji tvrzení o špatném lepení laserově vypálených dílů za omílaný mýtus, možná vzniklý na základě osobní zkušenosti někoho, kdo obecně moc lepit neumí. Sám jsem lepil díly vypálené laserem od různých výrobců, více nebo méně připálené bez nejmenších problémů. Jsem toho názoru, že lepidlo (ať složením jakékoli) především nesmí být příliš husté, musí do materiálu nasáknout, a tomu ani viditelně připálená vrstva nijak nebrání, když má lepidlo vhodnou konzistenci. Na pevnostní spoje používám vytrvale Epoxy 1200, lehce naředěný. Proběhla tu diskuse čím ředit. Ze jmenovaných substancí jsem kdysi úspěšně používal metanol, později jsem přešel na to snad nejpřirozenější - ředidlo pro epoxidové nátěrové hmoty (myslím že S-6300). Tahle směs bez potíží prostupuje opálenou vrstvou (neobrušuji!) a lehce "do ztracena" nasakuje do materiálu za ní. Do ztracena asi proto, že se z ní postupně odpařuje ředidlo, tím lepidlo houstne a ztrácí schopnost vsáknout se dále. Spoje jsou dokonalé. Když provedete hlubokou orbu, materiál praskne spíš někde jinde než ve spoji.
Jo jo. Teď lepím toto
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _KIT_.html
naředěným Kanagomem, a když má něco prasknout, tak úplně jinde, než v lepeném místě. Je to hodně o tom, ať lepidlo vsákne do materiálu.