[quote="JMalik"][quote="Lark"]Zrovna tak si ale nastavíš třeba potřebný mix výškovky do butterfly, nebo jenom poměr butterfly. quote]
--------------------------------------------------------------
Ano, to samé jako s tou diferenciací, opět to ladím za letu, u staré 22--19 ky graupnera jsou tam ty rotační ovladače,------což mě právě chybí u těch nových typu--20-16----já si to ještě potunil dobastleným vypínačem, abych z předvolené funkce nemohl omylem--stiskem přeskočit jinam na jinou funkci a ladit uplně něco jiného.Pokud to tam není ošetřeno jiným zpusobem--přiřazení k nějakému ovladači jak popisoval Jirka, tak bych si tou koupí spíš zadělal na veliký problém, nežli si nějak smysluplně pomohl, leda si pak v těch tuším 7 letových režimech odladit ruzné diferenciace--poměry výškovky ke klapkám a přeskakovat jak divej, než se postupně doberu k ideálu---už vidím, jak při střemhlavém letu přepínám letové režimy
Ale počítám, že to tam musí sakra nějak jít, leda ,že by to byl právě ten duvod, proč muset šetřit na 32 ku, kde to bude tutově.
Jinak ty ruzné diferenciace--třeba právě duvod, proč LS nevidí žádný valný smysl u ovládané směrovky-samozřejmě pokud je to ero používáno na učel, ke kterému bylo konstruováno----ero bez směrovky--lehký model, křídlo na pylonku--těžiště pod křídlem--trošku obdoba padáku--model na rychlosti, křidélko vyklopené poměrově výš model přibrzdí víc, nežli na druhé straně --křidélko málo dolu-klasické seřízení běžné diferenciace u větronu-model začne naplocho zatáčet na tu přibržděnou stranu, kde jde křidélko hodně nahoru--plní funkci směrovky--pokud takový lehouš nalétne opravdu výrazný stoupák--nepotřebuje už moc dopřednou rychlost, vítr ho v podstatě podfoukává--pak už je ale vše trochu jinak--v tuto chvíli je výhodnější, aby na stranu, kam má model naplocho zatáčet šlo křidélko naopak dolu--a model nepatrně přibrždovalo--takto zatáčí právě padáky--kde to stáhneš---odtokovku, tam to zatáčí, podmínkou je samozřejmě to těžiště pod nosnou plochou--jestli nevěříte, proberte to s Leošem Svobodou, technicky to tak funguje, jen je pakárna v těch přechodových rychlostech modelu, já to nikdy nezkoušel, jen jsme na to spolu narazili, když jsem s ním probíral ty pevné směrovky na jeho modelech a právě se zminoval o ruzných pokusech--mimo jiné změny v chování modelu v závislosti na poruznu vyklopených křidélkách a rychlosti modelu.