Lark píše:Koukám s otevřenou hubou. Něco takového jsem ani netušil.

Do dneška jsem si myslel, že se diferenciací nastavuje jen aby éro nedělalo sudové výkruty a nevybočovalo. Pánové díky. Snad neumřu uplně blbej.

Konkrétně třeba toho Osirise jsem ještě neviděl u nikoho nějak slušně kroužit. Diferenciaci (v kombinaci s těžištěm a směrovkou) jsem nastavoval právě tak, jak popisuji, přesto jsem to ladil celý týden po večerech, když nefoukalo. Teď se to zdá velmi dobré, ale v zimě s tím nelétám, bude to chtít ještě na jaře určitě doladit.
Kdybych to přestavoval po každém hodu na zemi, tak to dělám násobně déle a kompromisně.
Zrovna tak si ale nastavíš třeba potřebný mix výškovky do butterfly, nebo jenom poměr butterfly. Na dost naloženém hotlineru jsem nastavil doporučené hodnoty vyklopení klapek a křidélek do butterfly, ale zdálo se mi zbytečné s tím tak mlátit o zem, tak jsem si dal stejným způsobem na boční ovladač trim butterfly a nakonec to skončilo na max. vyklopených klapkách a minimálních křidélkách nahoru. Navíc to není lineární, mám to na přistání na kniplu plynu, křidéla se přizvednou prakticky okamžitě, klapky jezdí plynule lineárně s pohybem kniplu plynu.
Prostě ve spoustě případů je příjemné mít možnost si dát třeba trim zvolené funkce, nebo poměr nějakého mixu na pomocný ovladač, který po zalétání zrušíš.
No, abych nezasekal zakladateli tohle vlákno - píšu to proto, že je třeba u uvažovaného vysílače přemýšlet o i tom, jestli tyhle funce vyžaduji, využiju to a jestli tím ten vybraný TX případně disponuje.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka