F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
thoroid

Re: F45 - motorky

#586 Příspěvek od thoroid »

Já použil AWG24 servo kablík a je to naprosto v pohodě. S běžnou izolací zvládá max 6A, což je pro třížilové vedení dostačující s velkou rezervou. Rezistence je kolem 0,8Ω/m. AWG22 má s běžnou izolací max 8A a rezistenci kolem 0,5Ω/m. Vodiče u akumulátoru mám AWG20,max odběr vrtulníku 11A a nezaznamenal jsem zahřívání izolace.
Hodnoty se mohou lišit dle použitého materiálu vodiče a izolace,ale běžně prodávané modelářské servo kabely bývají docela kvalitní.
Frančesko

#587 Příspěvek od Frančesko »

Hafan píše:
01jimmy10 píše:chalani asi to sem nepatri ale mohli by ste ma nejak nasmerovat alebo povedat ako prevazate svojich milacikov , mam namysli ci mate nejaky kufrik a vo vnutri penu alebo nieco ine? dakujem za odpoved...

No já vozím helinu v autě buď to volně v zadu pod oknem a nebo když jedem na chatu tak jí vrazím do origo krabice 8O

Tu nájdeš moje riešenie http://www.modelarske-forum.cz/viewtopi ... &start=660
Fijo

#588 Příspěvek od Fijo »

Tak jsem si shrnul všecky vaše info o o origo baterii, hlídat tedy nabíjení, podbití, nadbití a koupit novou baterii mě nemine, jaký máte názor na tuto baterii? http://www.rcking.eu/cs/letecke/29974-f ... 3670c.html líbí se mi vybíjecí proud, kapacita je taky fajn, rozměrově je celkem dobrá, nemám problém ji usadit do heliny a cenově vychází skoro stejně.

Díky za info
Hansen

#589 Příspěvek od Hansen »

Fijo píše:Tak jsem si shrnul všecky vaše info o o origo baterii, hlídat tedy nabíjení, podbití, nadbití a koupit novou baterii mě nemine, jaký máte názor na tuto baterii? http://www.rcking.eu/cs/letecke/29974-f ... 3670c.html líbí se mi vybíjecí proud, kapacita je taky fajn, rozměrově je celkem dobrá, nemám problém ji usadit do heliny a cenově vychází skoro stejně.

Díky za info
tlavelza

#590 Příspěvek od tlavelza »

Fijo píše:Tak jsem si shrnul všecky vaše info o o origo baterii, hlídat tedy nabíjení, podbití, nadbití a koupit novou baterii mě nemine, jaký máte názor na tuto baterii? http://www.rcking.eu/cs/letecke/29974-f ... 3670c.html líbí se mi vybíjecí proud, kapacita je taky fajn, rozměrově je celkem dobrá, nemám problém ji usadit do heliny a cenově vychází skoro stejně.

Díky za info

To,že je o cca 10g těžší od origo baterie(mě váží origo 95g) by tak nevadilo,hlavně aby jsi nerozhodil těžiště,když tak by jsi musel posunout baterii k čumáku nebo od čumáku ale origo baterie má servisní konektor JST-XH a tato jak píší má JST-EH.Do origo nabíječky ti to nepůjde,jen když dáš redukci mezi těmito typy.Pokud kecám tak mě opravte! :!:
Stratocaster2

#591 Příspěvek od Stratocaster2 »

Zdravím, vím, že odbočuji mimo hlavní téma, ale nechci kvůli jednomu dotazu zakládat nové téma. Létání mě bere již delší dobu a proto uvažuji o koupi nějaké RC soupravy (už kvůli přechodu na nějaký 6CH). Ale teď k dotazu. Je možné do f45 namontovat nový přijímač, tak abych mohl vrtulník ovládat novou RC soupravou? Nebo jsou potřeba ještě nějaké změny?(Moje F45 má zatím jen stejnos. motor). Ještě zmíním, že zatím uvažuji o Spektru DX7. Díky
MJX F-45
01jimmy10

#592 Příspěvek od 01jimmy10 »

Frančesko píše:Tu nájdeš moje riešenie http://www.modelarske-forum.cz/viewtopi ... &start=660

uz som si to tam nasiel :) diky moc....napisem prispevok aj sem pre tych co nechodia na modelarske forum...dnes riadny crash trafil som stlp pecka jak z kanonu no myslel som ze je kaput zrela do kosa...nehovorim o 7 metrovom pade na zem...prisiel som zhodnotil a na moje obrovske prekvapenie iba oskreta kabina co sa ani nepocita a zlomena vrtula kde vymena je par sekund hlavne ked su 2 nahradne...takze najlepsia heli na naucenie vrelo odporucam...kto premysla nech uz ju aj objednava!!!!
Fijo

#593 Příspěvek od Fijo »

tlavelza píše: baterie má servisní konektor JST-XH a tato jak píší má JST-EH.Do origo nabíječky ti to nepůjde,jen když dáš redukci mezi těmito typy :!:

mám v plánu koupit i nabíječku na tyto baterie takže nabíjení nebude problém...
tadik

#594 Příspěvek od tadik »

Stratocaster2 píše:Zdravím, vím, že odbočuji mimo hlavní téma, ale nechci kvůli jednomu dotazu zakládat nové téma. Létání mě bere již delší dobu a proto uvažuji o koupi nějaké RC soupravy (už kvůli přechodu na nějaký 6CH). Ale teď k dotazu. Je možné do f45 namontovat nový přijímač, tak abych mohl vrtulník ovládat novou RC soupravou? Nebo jsou potřeba ještě nějaké změny?(Moje F45 má zatím jen stejnos. motor). Ještě zmíním, že zatím uvažuji o Spektru DX7. Díky

Ano, je to možné. Je nutné aby oba motorky byly schopny reagovat na standardní servo signál, takže ideálně mít je oba střídavé s vlastním ESC (šlo by samozřejmě i s ESC pro brushed motorky s origo motorkama, to mi ale přijde nepraktické). Dále bude potřeba headlock gyro pro udržení ocasu a samozřejmě taky nějaký ten vysílač a minimálně 4 kanálový přijímač. Výhoda tohoto řešení je že už pak nebude směrovka vůbec kecat do řízení cykliky (čím větší výchylka na směrovce, tím menší možná výchylka na cyklice).

Chci se vydat touto cestou hned až dorazí všechny potřebné díly. Jako gyro budu používat GA-250 na který chci fleshanout Olliw firmware. Jako TX jsem zvolil Walkera DEVO 10 s alternativním firmwarem Deviation s podporou Spektrum protokolu a Orange 6-ti kanálovým přijímačem.
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
ntpr

#595 Příspěvek od ntpr »

tadik píše:
Stratocaster2 píše:Zdravím, vím, že odbočuji mimo hlavní téma, ale nechci kvůli jednomu dotazu zakládat nové téma. Létání mě bere již delší dobu a proto uvažuji o koupi nějaké RC soupravy (už kvůli přechodu na nějaký 6CH). Ale teď k dotazu. Je možné do f45 namontovat nový přijímač, tak abych mohl vrtulník ovládat novou RC soupravou? Nebo jsou potřeba ještě nějaké změny?(Moje F45 má zatím jen stejnos. motor). Ještě zmíním, že zatím uvažuji o Spektru DX7. Díky

Ano, je to možné. Je nutné aby oba motorky byly schopny reagovat na standardní servo signál, takže ideálně mít je oba střídavé s vlastním ESC (šlo by samozřejmě i s ESC pro brushed motorky s origo motorkama, to mi ale přijde nepraktické). Dále bude potřeba headlock gyro pro udržení ocasu a samozřejmě taky nějaký ten vysílač a minimálně 4 kanálový přijímač. Výhoda tohoto řešení je že už pak nebude směrovka vůbec kecat do řízení cykliky (čím větší výchylka na směrovce, tím menší možná výchylka na cyklice).

Chci se vydat touto cestou hned až dorazí všechny potřebné díly. Jako gyro budu používat GA-250 na který chci fleshanout Olliw firmware. Jako TX jsem zvolil Walkera DEVO 10 s alternativním firmwarem Deviation s podporou Spektrum protokolu a Orange 6-ti kanálovým přijímačem.

Já jsem podobně přestavěl na Spektrum FreeSpirita

viewtopic.php?f=107&t=41766&hilit=free+spirit

dole jsou detajly
DX6i, MiniTitan E360, MiniTitan E325, FreeSpirit přestavěnej na Spektrum
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od vlkodlak »

tadik píše:Chci se vydat touto cestou hned až dorazí všechny potřebné díly. Jako gyro budu používat GA-250 na který chci fleshanout Olliw firmware. Jako TX jsem zvolil Walkera DEVO 10 s alternativním firmwarem Deviation s podporou Spektrum protokolu a Orange 6-ti kanálovým přijímačem.

....tak to by mne také zajímalo, určitě dej vědět.Hlavně firmware gyra...
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Stratocaster2

#597 Příspěvek od Stratocaster2 »

Děkuji moc za odpověď. Když si vše tak pročítám, bude asi rozumnější ušetřit nějakou tu korunu předěláváním a radši si koupit nějakou kvalitní Rc soupravu a simulátor a časem zainvestovat do nějakého lepšího 6Ch vel. 450. :wink:
MJX F-45
Joshuax

#598 Příspěvek od Joshuax »

A vo tom to je :) Kdyz si to spocitas, najednou zjistis, ze jsi jeste ani nespadl a uz se zacinas blizit te castce, za kterou muzes mit treba 450tkobyho Tarota, nebo MiniTitana E325. A to uz je aspon 6ti kanal ;) Ono se toho s tema 4kanalama moc nevyplati delat. Dokud to za tech 1700 lita, tak je to super, ale jak se to zacne sypat, zacina to byt za ty penize drahe.

Nejvetsi chyba je ten vysilac, ze se neda pripojit k PC. Kdyby to bylo pripojitelne na PC a simulator, tak je to uplne super. Bohuzel to tak neni. Uz jsem premyslel nad nejakym propojenim se starym joystickem, kam by se prevedl jenom signal z potenciometru vysilace, aby se to ovladalo na vysilaci, ale vyuzivala se elektronika joysticku.
Pokud se tim uz nekdo zabyval, podelte se prosim ;)
tadik

#599 Příspěvek od tadik »

No jak se to vezme. Je sice fakt, že když člověk sečte pořizovací cenu F45 + nějaké ty upgrady tak se to zdá jako celkem vysoká pálka, a může pak lehce nabýt dojmu že by asi bylo lepší trochu připlatit a mít rovnou dospělou CP helinu. Je tady ale několik závažných ALE.
Pokud jsi opravdový začátečník a nemáš s helinami vůbec žádné zkušenosti je opravdu velmi pošetilé myslet si, že bude ideální začít rovnou s CPčkem. Po netu lze najít velké množství podobně smýšlejících lidí, kteří takto začnou, "polétají" si pár sekund a pak kupují náhradní díly aby opravili tu spoušť co za tu chvilku natropili. Mnoho lidí to pak po dvou/třech takovýchto "letech" vzdají a už se k helinám třeba ani nikdy nevrátí. Když začneš s touto hračkou, která je oproti CP MNOHEM poslušnější a vydrží opravdu neskutečné pády, tak se při troše trpělivosti celkem rychle naučíš páčkovat a celkem pěkně si polítáš. Ano je to hračka ale za nesrovnatelně menší peníz se naučíš základy (orientace v prostoru atd.) a ještě si u toho užiješ spoustu zábavy. A až tuhle potvůrku přerosteš, tak můžeš jít zase dál.
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
Stratocaster2

#600 Příspěvek od Stratocaster2 »

Přesně tohle řeším, F45 je téměř nezničitelná a právě kvůli tomu jsem ji kupoval. V té době jsem z ní byl nadšený, ale postupem času zjišťuji, že některé věci fungují jinak než bych představoval a nemám možnost je snadno upravit. Například jak zmiňujete to, že vysílačku není možné připojit k PC apod. Jinak také se do budoucna rozhoduji mezi tarotem 450 a mini titanem
MJX F-45
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“