Arlin od Brixi model
Arlin od Brixi model
Ahoj,
pro nácvik pokročilé akrobacie (dřív než si rozmlátím svou balzovou Extru) jsem pořídil Arlin od Brixi model.
http://www.brixi-model.cz/?1,arlin-eko
Ve čtvrtek objednáno, v pátek odesláno, v pondělí doručeno.
Výřezy precizně provedené, bez propalů, bez otřepů, luxus. Samozřejmě, povrchovka odpovídá způsobu výroby - s povrchem EPP plněných do formy se to srovnávat nedá, ale musím říct, že kvalita je zatím nejlepší, kterou jsem u takovýchto letadel viděl.
Návod ve formátu A4 má asi šest stran. Pravděpodobně je z nějaké starší verze, jelikož uvádí, že SOP a VOP jsou z EPS, což není pravda. Vše je EPP.
Kvalita návodu je horší. Začátečník to nepochopí, ale pokud jste pár letadel už složili, tak naprosto v pohodě.
Překvapilo mě rozdělení trupu, resp. to, že čumák je zvlášť. Asi kvůli tomu, aby se to vešlo do krabice. Ale vtipně vyřešené.
Takže první dojmy? Naprosto úžasné letadlo za dobrou cenu. Kvalita dílů fantastická.
Teď budu měsíc lepit, tak postupně přidám další postřehy.
pro nácvik pokročilé akrobacie (dřív než si rozmlátím svou balzovou Extru) jsem pořídil Arlin od Brixi model.
http://www.brixi-model.cz/?1,arlin-eko
Ve čtvrtek objednáno, v pátek odesláno, v pondělí doručeno.
Výřezy precizně provedené, bez propalů, bez otřepů, luxus. Samozřejmě, povrchovka odpovídá způsobu výroby - s povrchem EPP plněných do formy se to srovnávat nedá, ale musím říct, že kvalita je zatím nejlepší, kterou jsem u takovýchto letadel viděl.
Návod ve formátu A4 má asi šest stran. Pravděpodobně je z nějaké starší verze, jelikož uvádí, že SOP a VOP jsou z EPS, což není pravda. Vše je EPP.
Kvalita návodu je horší. Začátečník to nepochopí, ale pokud jste pár letadel už složili, tak naprosto v pohodě.
Překvapilo mě rozdělení trupu, resp. to, že čumák je zvlášť. Asi kvůli tomu, aby se to vešlo do krabice. Ale vtipně vyřešené.
Takže první dojmy? Naprosto úžasné letadlo za dobrou cenu. Kvalita dílů fantastická.
Teď budu měsíc lepit, tak postupně přidám další postřehy.
Re: Arlin od Brixi model
Samostaný čumák je možná kvůli případné výměně.
Můj blade dancer má už dost šrámů v těchto místech a také dost lepidla.
Takže případná výměna je v tomto případě naprosto jednoduchou věcí bez toho, aby se muselo cokoliv jiného demontovat.
Ale možná to bude jen kvůli krabici. I když větší budou mít stopro, třebas na Aniku.
Můj blade dancer má už dost šrámů v těchto místech a také dost lepidla.
Takže případná výměna je v tomto případě naprosto jednoduchou věcí bez toho, aby se muselo cokoliv jiného demontovat.
Ale možná to bude jen kvůli krabici. I když větší budou mít stopro, třebas na Aniku.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si že ten spoj na čumáku bude při prvním silnějším nárazu místo kde se to zlomí a zlomí se to tak blbě že to při opravě budeš muset něčím vyztužit protože jten zlom bude rovný a lepidlo nebude stačit ale třeba to tak nebude jen mi to tak připadá.
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Podobných modelů jsem pár slepil, začalo to Algolem
. Nechápu, co se na tom dá měsíc lepit.
Ten trup se dá poměrně dobře v čumáku vyztužit přilepením bočních výztuh třeba ze zbytků EPP.
Těch výztuh tam asi bude muset být víc, ale to je asi v návodu uvedeno.
Ten trup se dá poměrně dobře v čumáku vyztužit přilepením bočních výztuh třeba ze zbytků EPP.
Těch výztuh tam asi bude muset být víc, ale to je asi v návodu uvedeno.
Tak to je vážně pravda. S panem Brejžkem mám jen ty nejlepší zkušenosti, i to EPP je takové hutnější
(20gr./teď nevím na co). Fakt je, že si to modelář musí dodělat tak nějak podle svého (nevím jak je to
v komplet stavebnici), ale jinak paráda. Až budou zase penízky, tak se chystám na TWISTA pro mé
akrobatické začátky
Zdraví bastoun22
(20gr./teď nevím na co). Fakt je, že si to modelář musí dodělat tak nějak podle svého (nevím jak je to
v komplet stavebnici), ale jinak paráda. Až budou zase penízky, tak se chystám na TWISTA pro mé
akrobatické začátky
Zdraví bastoun22
bastoun22 píše:... i to EPP je takové hutnější
(20gr./teď nevím na co).
Na litr objemu toho materiálu.
JaL píše:Podobných modelů jsem pár slepil, začalo to Algolem. Nechápu, co se na tom dá měsíc lepit.
No co... já jsem schopen to slepit za dva večery, ale co bych pak dělal po zbytek měsíce? Já si to budu čudlat pěkně pomalinku. Proto mi to tak trvá
Ahoj,jsem rád že si napsal o kvalitě,pořád koukam na toto:
http://www.brixi-model.cz/?2,twist-eko
Já prostě těm plochejm trupům nějak nemůžu přijít na chut.
Už několikrát jsem hledal nějaké video,bohužel marně,tak kdyby jste někdo měl,rád se podívám.
http://www.brixi-model.cz/?2,twist-eko
Já prostě těm plochejm trupům nějak nemůžu přijít na chut.
Už několikrát jsem hledal nějaké video,bohužel marně,tak kdyby jste někdo měl,rád se podívám.
Pro Cílka. Jo je to tak jen jsem si nemohl honem vzpomenout. 1litr = 1dm kubický (nevím jak se píše na
třetí). Když jsem měl EPP 5mm od Pecky, tak jsem přes to mohl skoro číst noviny. Jestli to tady mohu ještě zneužít, víte někdo co to udělá s EPP modelem (jestli to EPP nějak nějak nezměkne či co), který
byl asi týden na dešti? Ptám se proto, že zítra si jdu pro ztracený model ANIKO (Brixy). No uvidím, já
to nikdy nesprchoval.
Díky. bastoun22
třetí). Když jsem měl EPP 5mm od Pecky, tak jsem přes to mohl skoro číst noviny. Jestli to tady mohu ještě zneužít, víte někdo co to udělá s EPP modelem (jestli to EPP nějak nějak nezměkne či co), který
byl asi týden na dešti? Ptám se proto, že zítra si jdu pro ztracený model ANIKO (Brixy). No uvidím, já
to nikdy nesprchoval.
Díky. bastoun22
Tak, křídlo slepené, vyztužené tím, co dům dal.
Shora křížem dva páry 2mm tyčky ze skelných vláken.
Zespoda pásnice 3x1mm, metrovka v oblasti těžiště.
Panty křidélek jsou žehličkou rozžehlené původní EPP - přijde mi to lepší než opatrně nařezávat EPP nožem.
Možná ještě hodím zeshora něco málo do toho kosočtverce. Ale křídlo se jeví tuhé až až, takže to spíš nebude potřeba.
Lepeno sekunďákem, do drážky vyřízlé nožem.
Musí se pracovat rychle.
Shora křížem dva páry 2mm tyčky ze skelných vláken.
Zespoda pásnice 3x1mm, metrovka v oblasti těžiště.
Panty křidélek jsou žehličkou rozžehlené původní EPP - přijde mi to lepší než opatrně nařezávat EPP nožem.
Možná ještě hodím zeshora něco málo do toho kosočtverce. Ale křídlo se jeví tuhé až až, takže to spíš nebude potřeba.
Lepeno sekunďákem, do drážky vyřízlé nožem.
Musí se pracovat rychle.
Výškovka - zespoda pásnice 3x1mm uhlík po celé šířce.
Spojka je dřevěný hranol 5x5mm, délka je vidět.
Panty jsou plastové, z HK tyto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8405
Možná přijde ještě jedna pásnice trošku blíž náběžky. Tuhost výškovky je slušná, ale není to takový solid jako je hlavní křídlo. Uvidím.
Spojka je dřevěný hranol 5x5mm, délka je vidět.
Panty jsou plastové, z HK tyto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8405
Možná přijde ještě jedna pásnice trošku blíž náběžky. Tuhost výškovky je slušná, ale není to takový solid jako je hlavní křídlo. Uvidím.