Pultový vysílač pro větroně

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
Omo1234

Pultový vysílač pro větroně

#1 Příspěvek od Omo1234 »

Dobrý večer,
jako začátečník nevím, jaký koupit vysílač . Má představa je tato:
1/pultový
2/pro větroně,ve finále i pro 3-4m rozpětí včetně elektro
3/s hlasovou telemetrií
4/ spíš pro rekreační létání
5/ do 20 000Kč

Rád si nechám poradit od majitelů toho konkrétního typu.
Děkuji moc :D
sramy
Kontaktovat uživatele:

Re: Pultový vysílač pro větroně -prosím o radu

#2 Příspěvek od sramy »

Vlastním FX-30, spokojenost, lze nastavit spoustu funkcí, zatím jsem ani vše nevyužil.
Jen chybí tebou zmíněná telemetrie, tedy hlasová.
Třeba přijde brzy do prodeje nová pultová ala T14SG.Ve funkcích bude oproti FX-30 trochu očesaná, ale třeby by ti mohla stačit.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
JMalik

#3 Příspěvek od JMalik »

Omo1234 píše:Dobrý večer,
jako začátečník nevím, jaký koupit vysílač . Má představa je tato:
1/pultový
2/pro větroně,ve finále i pro 3-4m rozpětí včetně elektro
3/s hlasovou telemetrií
4/ spíš pro rekreační létání
5/ do 20 000Kč

Rád si nechám poradit od majitelů toho konkrétního typu.
Děkuji moc :D

Při Tebou zvolených parametrech je určitě z čeho vybírat. Jen bych důkladně zvážil, jestli jako začátečník nutně požaduješ pultovou verzi vysílače. Pokud by jsi přistoupil na palcový TX, tak máš větší možnosti výběru, do pultu se to dá běžně umístit, nelimitovalo by Tě to tolik např. pro F3K (kdyby jsi to někdy chtěl zkusit).
Pokud by jsi už X roků létal na pultové verzi, tak se dá pochopit, že už si nebudeš zvykat na výrazně jiné rozložení ovladačů. Ale pokud začínáš, tak bych ještě tenhle požadavek důkladně vyhodnotil.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Omo1234

#4 Příspěvek od Omo1234 »

Ta FX 30 je pěkná,prozatím nad můj rozpočet.Co se pultu a palců týče ,tak je pro mne příjemnější držet kniply palcem a ukazováčkem,cítím ,že mám takto větší cit.
Takže ,jestli tomu dobře rozumím,tak každá palcovka se dá "držet" jako pultovka s tím,že se k ní přimontuje pult-opěrka a fertig.Pokud takto tak není co řešit a prosím o doporučení.
Díky :)
paegas123

#5 Příspěvek od paegas123 »

Ahoj podle tvých požadavku je favorit Graupner MC-20 http://www.jino.cz/mc-20-2-4ghz-hott-rc ... -9125.html je to pultovka s 12kanály. A nebo MX-20 to je asi to samý ale palcovka.
Já se taky rozhoduji nad koupí nového rádia a rozhoduji se mezi Aurorou a MX-16 protože mám jen omezený rozpočet kterým kryju max MX-16ku a jelikož se teď na Auroru dozvídám samé pěkné věci tak jsem se asi definitivně rozhodl pro Graupnera.
Omo1234

#6 Příspěvek od Omo1234 »

paegas123 píše:Ahoj podle tvých požadavku je favorit Graupner MC-20 http://www.jino.cz/mc-20-2-4ghz-hott-rc ... -9125.html je to pultovka s 12kanály. A nebo MX-20 to je asi to samý ale palcovka.
Já se taky rozhoduji nad koupí nového rádia a rozhoduji se mezi Aurorou a MX-16 protože mám jen omezený rozpočet kterým kryju max MX-16ku a jelikož se teď na Auroru dozvídám samé pěkné věci tak jsem se asi definitivně rozhodl pro Graupnera.

Ta MC 20 nevypadá špatně,jeden z adeptů.Má s ní někdo zkušenosti?
pepin

#7 Příspěvek od pepin »

Ta MC 20 nevypadá špatně,jeden z adeptů.[/quote]

těžko asi budeš do 20K hledat konkurenci, těžko asi někdy využiješ její možnosti naplno,nemám ji, ale podle popisu funkcí se mi zdá dobrá, nevím jen jak je tam řešené ladění diferenciace za letu, jestli to jde přiřadit nějakému ovladači-potenciometru, nebo se to musí odpípat na těch bočních kolečkách.Spíš sem píšu právě proto, že mi to někdo osvětlí.Také jsem po ní pokukoval.
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hanyk »

To je zase tema! Pořad dokola, všechny systemy jsou v dnešni době vychytany, novej Graupner-dobry, Hitec-použivam-spokojenost,Futaba,JR,-dobry, Ja jsem se řidil podle toho co použivaj kamaradi(litaj velky makety větronu a velky benziny) Cenou přijimaču,-mam osazeno 4-5 modelu,blizkosti servisu-mam ho 45km. Ale je to jen a jen na tobě. Moc nedej na(zaručeny) iformace na mod. forech!! To se radši poptej u kamaradu co litaj a jak jim to vyhovuje :?
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
zz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od zz »

Za mě taky MC20 hott. Ma hlasovou telemetrii v zakladu. 12kanalu. Da se pouzivat taky jako palcovka(uprostred ma uchyt) plne osazena 16-ti prepinaci... Pohoda. Futaba taky neni spatna, FX20 je i levnejsi, ale ma jen 10k, z toho 2k na jakemsi s-bus prevodniku - zbytecne koplikovane. Pro makety vetronu je 10k malo. Me se libi pultovky. Osobně si myslim, ze za letu cucet na displej telemetrie, jake ma baterka napeti je nanic, lehce se strati ero na obloze. Kdyz to slysis ve sluchatkach a cesky - pohoda. Za me MC20 hott.
www.rckozmodrom.com
pepin

Re: Pultový vysílač pro větroně

#10 Příspěvek od pepin »

Toto by při výběru vysílače pro větroně mohlo taky sehrát určitou roli pro jakou značku se rozhodnout.

http://shop.d-m-t.at/htm/function.asp?I ... r1=GR33579
blesk
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od blesk »

paegas123 píše:Ahoj podle tvých požadavku je favorit Graupner MC-20 http://www.jino.cz/mc-20-2-4ghz-hott-rc ... -9125.html je to pultovka s 12kanály. A nebo MX-20 to je asi to samý ale palcovka.

MX-16s mám, prozatím jsem tam nastavil všechno co jsem potřeboval. Mám ji cca 3 roky, ještě v 35MHz syntéze, nyní s doplněným 2,4GHz modulem a nedám na ní dopustit. Provozuji ji na 2,6Ah 3S lipoly, cca 15hodin na 2,4.
Míra 66

#12 Příspěvek od Míra 66 »

Já jen že kvalitních značek je víc.Používam ale jen 9kanál.
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=50744
Lark

#13 Příspěvek od Lark »

pepin píše:Ta MC 20 nevypadá špatně,jeden z adeptů.

těžko asi budeš do 20K hledat konkurenci, těžko asi někdy využiješ její možnosti naplno,nemám ji, ale podle popisu funkcí se mi zdá dobrá, nevím jen jak je tam řešené ladění diferenciace za letu, jestli to jde přiřadit nějakému ovladači-potenciometru, nebo se to musí odpípat na těch bočních kolečkách. Spíš sem píšu právě proto, že mi to někdo osvětlí.Také jsem po ní pokukoval.[/quote]

Taky mám zálusk na MC-20. Jak je to s těma páčkama na bocích? To jsou snad plnohodnotný poťáky? Nebo se pletu?
JMalik

#14 Příspěvek od JMalik »

MC 20 má dva boční ovladače - potenciometry.
MX 20 tyto boční ovladače nemá.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Lark

#15 Příspěvek od Lark »

OT: Pepine proč potřebuješ nastavovat diferenciaci za letu? U motoráků jsem diferenciaci nastavoval vždy na zemi, protože po odladění to bylo jednou pro vždy. S velkými větroni zkušenosti nemám. Tam je potřeba měnit diferenciaci během letu? Nerýpu, jsem jen zvědavý, protože to slyším, vlastně čtu poprvé.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“