Osvětlení heli
Osvětlení heli
Cau
jak mate resene osvetleni heli? Nasel sem spoustu druhu led pasku ale ty se lepi, nemate nejakou vychytavky na jednoduchou instali/deinstalaci sviticich diod, nechce se me na nocni litani 4 hodny maslovat diody na heli a pak je pracene sundavat, nechavat na heli je take nechci?
Taky me jde o svitivost a barvu, bila nebo modra asi nebude to prave orecove a o zpusob osvetleni, jak co a jakou barvu osvetlit aby byla heli co nejvce citelna.
diky
jak mate resene osvetleni heli? Nasel sem spoustu druhu led pasku ale ty se lepi, nemate nejakou vychytavky na jednoduchou instali/deinstalaci sviticich diod, nechce se me na nocni litani 4 hodny maslovat diody na heli a pak je pracene sundavat, nechavat na heli je take nechci?
Taky me jde o svitivost a barvu, bila nebo modra asi nebude to prave orecove a o zpusob osvetleni, jak co a jakou barvu osvetlit aby byla heli co nejvce citelna.
diky
Logo 600 + spirit
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Re: osvetleni heli
Základem jsou vyvážené intenzity. Na LED pásky to chce rozptylky a optimálně regulaci, jinak ti přesvítěj i listy.
Začni výběrem listů a vrtulky a k tomu pak dořeš zbytek, mnohdy stačí nasvětlit ližinky a třeba jedno světlo na směrovku. Jinak na montáž jsou nejsnažší dráty, jenže jsou celkem poruchový takže to musíš brát jako spotřebák.
Začni výběrem listů a vrtulky a k tomu pak dořeš zbytek, mnohdy stačí nasvětlit ližinky a třeba jedno světlo na směrovku. Jinak na montáž jsou nejsnažší dráty, jenže jsou celkem poruchový takže to musíš brát jako spotřebák.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Mad_Box píše:Základem jsou vyvážené intenzity. Na LED pásky to chce rozptylky a optimálně regulaci, jinak ti přesvítěj i listy.
listy mam od paa Novotneho, svitici nepsaci. Vrtulka na ms compositu stoji 1200 coz je vic nez sem dal za listy
Logo 600 + spirit
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Na 600 jsem lítal místo vrtulky na nalepené SOP led pásky bez roztylek aby to bylo hodně ostré. A pak jsem jen přehazoval celou směrovku. Ano mléčná fólie je optimální, ale tam už zas roste hmotnost.
Já létal osvětlenou směrovku, na trubce dráty a na lyžinky buď chemie, nebo třeba když vezmeš tavné tyčinky, nebo pouzdro z průhledných propisek a z každé strany do nich dáš LEDku tak máš krásné svítící tyčinky, které se hodí právě na podvozek. Vpodstatě toto ti stačí pro bezpečnou orientaci. Dalším krokem je pak noční kabinka, kde jsou ty nalepovací pásky vhodné.
Taky záleží na jakou heli to chceš nastrojit.
Já létal osvětlenou směrovku, na trubce dráty a na lyžinky buď chemie, nebo třeba když vezmeš tavné tyčinky, nebo pouzdro z průhledných propisek a z každé strany do nich dáš LEDku tak máš krásné svítící tyčinky, které se hodí právě na podvozek. Vpodstatě toto ti stačí pro bezpečnou orientaci. Dalším krokem je pak noční kabinka, kde jsou ty nalepovací pásky vhodné.
Raptor E700 (MSH Brain)
Trošku OffTopic, ale uvažoval jsem nad náhradou lítání v kuželu baterky. Kdyby se koupily vysokosvítivostní pásky diod a nalepily se hustě na panel cca metr čtvereční, tak by s příkonem cca 200W svítily jak 3 kW žárovka. Auto baterka by to v pohodě utáhla a do vzdálenosti 100m by bylo všesměrové světlo jako ve dne a proti noční obloze by to bylo super polítání. Až na tu cenu za ten panel, ta by byla dost vysoká. Ale sehnat pásky někde z Číny za rozumný peníz.... (zhruba 200m pásku)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Mad_Box píše:Na 600 jsem lítal místo vrtulky na nalepené SOP led pásky bez roztylek aby to bylo hodně ostré. A pak jsem jen přehazoval celou směrovku. Ano mléčná fólie je optimální, ale tam už zas roste hmotnost.
chci to na logo 600, takze osvetlit SOP a lize. A jak doporucujes osvetlit kabinku?
Logo 600 + spirit
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je naznačit "sklíčko" to tě pak navede v případné orientaci heli v prostoru. Obvykle je to ale helina od heliny a chce to trochu experimentů. Nelze říct že "takhle" je to nejlepší.
Raptor E700 (MSH Brain)
Error pres den chrape tak chce litat v noci 
To uz není pravda, chodi spat v jednu a rano vstava.

psena píše:To uz není pravda, chodi spat v jednu a rano vstava.![]()
Tak nevím , v kolik vstává Error, ale já chodím spát přibližně ve stejnou dobu a ráno vstávám v 5h do práce.
Tak nějak jsem si navykl, že bych v 8 určitě neusnul. Jasně, doženu to když nemusím ráno vstávat.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
ciko7: Ja myslel, ze taky dohanis v praci

Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Lada1 píše:ciko7: Ja myslel, ze taky dohanis v praci![]()
Tak určitě, to každopádně
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Howking píše:Trošku OffTopic, ale uvažoval jsem nad náhradou lítání v kuželu baterky. Kdyby se koupily vysokosvítivostní pásky diod a nalepily se hustě na panel cca metr čtvereční, tak by s příkonem cca 200W svítily jak 3 kW žárovka. Auto baterka by to v pohodě utáhla a do vzdálenosti 100m by bylo všesměrové světlo jako ve dne a proti noční obloze by to bylo super polítání. Až na tu cenu za ten panel, ta by byla dost vysoká. Ale sehnat pásky někde z Číny za rozumný peníz.... (zhruba 200m pásku)
podla mna by to urcite nedosvietilo 100m, chcelo by to LEDky s optikou, bud stare P7 alebo novsie 1200lm (novsie nemam uz tak nastudovane) vtedy by to bolo mozne pouzit ale pasikmi urcite nie.
PRÔTOS
- no co jsem koukal, co je k máni v Číně, tak mi vyšlo, že celkový příkon panelu by byl cca 40A - což při 12V je skoro 500W v LED. Což při zhruba 1W LED odpovídajícímu 12W klasické žárovky je skoro 6kW jakoby v klasice - to už je opravdu fůra světla.fire píše:podla mna by to urcite nedosvietilo 100m, chcelo by to LEDky s optikou, bud stare P7 alebo novsie 1200lm (novsie nemam uz tak nastudovane) vtedy by to bolo mozne pouzit ale pasikmi urcite nie.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- chopsondick
Re: Osvětlení heli
Osobně půjdu do 2x http://www.elektro-paloucek.cz/svitidla ... 2-prenosny
Možná vyměním dvě žárovky za slabší, zaleží jak si s tím poradí 2kW centrála. Celkovej světelnej tok bude kolem 40000lm, od toho doufám, že bude aspoň něco vidět.
Možná vyměním dvě žárovky za slabší, zaleží jak si s tím poradí 2kW centrála. Celkovej světelnej tok bude kolem 40000lm, od toho doufám, že bude aspoň něco vidět.
Chopso 7EW, Logo 600, Ballistic
BOMBY
BOMBY