Nabíječka Turnigy Accucell-6
Re: Turnigy Accucell-6 - malý problém
Zdroj mám tenhle: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20968__Hobbyking_60w_Power_Supply.html
A jsem si na 80 proc. jistý, že to nedělá jen jedna baterka. Mrknu dovnitř a napíšu co uvidím.
A jsem si na 80 proc. jistý, že to nedělá jen jedna baterka. Mrknu dovnitř a napíšu co uvidím.
t9x, Swift II, Flash, Crack Yak, Bristol scout
Tak jsem to otevřel. Nic podezřelého jsem nenašel, vše čisté. tak nevim
(
Martin.Č píše:Tak jsem to otevřel. Nic podezřelého jsem nenašel, vše čisté. tak nevim(
Tam můžeš jenom povrtět opatrně kablíkama připojení a pošťourat konektory. Pokud se to projevuje takhle náhodně, budeš to blbě hledat.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Asi tak, ale reklamovat to rozhodně nebudu vzhledem k tomu času, 2-3 týdny tam, měsíc na reklamaci a zase 2-3 týdny zpátky. to je 2-3 měsíce bez létání, to nevydržím.
Doporučoval bych nabíjet z autobaterie, pokud ji máš. A čekat, jestli se problém neobjeví znovu.
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Accucell 6 - nabíjení baterek Li-on
Ahoj,
Dají se na Accucell 6 nabíjet baterie Li-on?
A v jakém módu? V návodu o lionkách nic není.
Nebo to možná nevidím.
Dvoučlánek z lionek by se mi vlezl do Optika sport.
Díky.
Pavel
Dají se na Accucell 6 nabíjet baterie Li-on?
A v jakém módu? V návodu o lionkách nic není.
Nebo to možná nevidím.
Dvoučlánek z lionek by se mi vlezl do Optika sport.
Díky.
Pavel
Re: Accucell 6 - nabíjení baterek Li-on
Určitě, programem pro Li-Pol, nabíjet menšími proudy (0,5C), u některých typů je lepší nastavit koncové napětí na 4,1V. (Pokud není nutná 100% kapacita, tak pro všechny Li-Ion; ztratíš tak 10% max., životnost ale vzroste asi 2x).
DX8, 2x mCP X, Nano CP X, Gaui 200FBL, T-Rex 450PRO FBL, 3x T-Rex 550E FBL
V návodu je to uvedeno - nastavení typu LiXX článků:
4.2.1 Volba typu lithiových akumulátorů, nastavení nominálního napětí
Slouží pro volbu typu a nastavení odpovídajícího nominálního napětí pro lithiové akumulátory. Pokud budete nabíjet Li-ion akumulátory, zvolte hodnotu 3,6 V, což dává koncové napětí pro nabíjení 4,1 V. Pokud budete nabíjet Li-poly akumulátory, zvolte hodnotu 3,7 V, což dává koncové napětí pro nabíjení 4,2 V. Pokud budete nabíjet Li-Fe akumulátory, vyberte hodnotu 3,3 V, což dává koncové napětí pro nabíjení 3,6 V.
4.2.1 Volba typu lithiových akumulátorů, nastavení nominálního napětí
Slouží pro volbu typu a nastavení odpovídajícího nominálního napětí pro lithiové akumulátory. Pokud budete nabíjet Li-ion akumulátory, zvolte hodnotu 3,6 V, což dává koncové napětí pro nabíjení 4,1 V. Pokud budete nabíjet Li-poly akumulátory, zvolte hodnotu 3,7 V, což dává koncové napětí pro nabíjení 4,2 V. Pokud budete nabíjet Li-Fe akumulátory, vyberte hodnotu 3,3 V, což dává koncové napětí pro nabíjení 3,6 V.
v menu "USER SET PROGRAM->" a další menu je volba Lixx akumulátoru, změnou zvoleného napětí (3,7; 3,6; 3,3) se mění typ Lixx aku (LiPol, LiIon, LiFe).
Jardah
jardah62 píše:v menu "USER SET PROGRAM->" a další menu je volba Lixx akumulátoru, změnou zvoleného napětí (3,7; 3,6; 3,3) se mění typ Lixx aku (LiPol, LiIon, LiFe).
Ano, přesně tak, a pak ti to při nabíjení také na displeji ukazuje "LiIo". Kdybys tam dal 3,3V, tak to pak ukazuje "LiFe".
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Accucell 6 - paměti
....v nabiječce je 5 pamětí pro uživatelské programy. Chci si nastavit Li-Po 3S a 2S a nedaří se. Mám nastaveny programy pro různé kapacity, to funguje a pokud udělám u jednoho změnu na dvoučlánek, přepíší se i ostatní kde chci 3S. Umí to nabíječka ?
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Re: Accucell 6 - paměti
Možná jsem se zeptal jako politik, špatně. Otázka je, zda mohu mít zároveň uložené programy pro LiPo 2S a 3S ?
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
áno, môžeš, ja to tak mám
ten program musíš nakonfigurovať a uložiť na niektorú pamäťovú pozíciu, napr.
1-trojčlánok
2-dvojčlánok
potom ho ale musíš aj "vyvolať", pretože ináč defaultne budeš mať na nabíjačke posledné hodnoty.
ten program musíš nakonfigurovať a uložiť na niektorú pamäťovú pozíciu, napr.
1-trojčlánok
2-dvojčlánok
potom ho ale musíš aj "vyvolať", pretože ináč defaultne budeš mať na nabíjačke posledné hodnoty.
zdravim, mam tie otazku ohladom tejto nabijacky. nabijam baterky stylom ze ked sa uz dotykaju 4.2 tak nabijacku vypinam, zbytocne nenabijam a netlacim aby som ich setril, dalo by sa nastavit taka vec ze akonahle by kazdy jeden clanok zacal dosahovat hodnotu 4.2 tak by sa nabijacka vypala? diky
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
samozrejme, síce to je trochu ináč, pretože napr. na článku je 4,2V ale nabíjačka ešte nevypne, lebo tlačí do neho povedzme 1A a stále je tam 4,2 teda náboj stačí odoberať.
Ak by to vypla pri 1A na 4,2V, tak v skutočnosti tam bude pri 0A napr. 4,0 V a to je málo, preto musí vždy nabíjačka znižovať napätie. Rýchlosť akým ho znižuje, teda fáza "balancovania" je odlíšená príslušnými režimami /balance, charge, fast charge/.
Už aj mne sa stalo že baterky, ktoré sú odležané mi na "balance" balancuje aj hodinu, teda nabije ich za 20 minút a ďalšiu hodinu ich balancuje na 0,X ampér...
Pre takéto baterky dávam buď fast charge /prvý článok dosiahne 4,2V a nabíjačka vypne/, alebo charge /taktiež skrátená fáza balancovania/ alebo balance a keď vidím že nabíjačka sa to snaží vybalancovať "donekonečna", tak to proste ručne vypnem.
Pri normálnom lietaní úplne postačuje FAST CHARGE v pohode, ak teda nelietam až na hranicu baterky.
Ak lietam pravidelne /aspoň 2-3 krát týždenne/ tak môžem aj v BALANCE móde a balancuje sa do 10 min.
Čím je baterka v horšej kondícii, tým režim BALANCE naťahuje "vypnutie nabíjania".
Ak by to vypla pri 1A na 4,2V, tak v skutočnosti tam bude pri 0A napr. 4,0 V a to je málo, preto musí vždy nabíjačka znižovať napätie. Rýchlosť akým ho znižuje, teda fáza "balancovania" je odlíšená príslušnými režimami /balance, charge, fast charge/.
Už aj mne sa stalo že baterky, ktoré sú odležané mi na "balance" balancuje aj hodinu, teda nabije ich za 20 minút a ďalšiu hodinu ich balancuje na 0,X ampér...
Pre takéto baterky dávam buď fast charge /prvý článok dosiahne 4,2V a nabíjačka vypne/, alebo charge /taktiež skrátená fáza balancovania/ alebo balance a keď vidím že nabíjačka sa to snaží vybalancovať "donekonečna", tak to proste ručne vypnem.
Pri normálnom lietaní úplne postačuje FAST CHARGE v pohode, ak teda nelietam až na hranicu baterky.
Ak lietam pravidelne /aspoň 2-3 krát týždenne/ tak môžem aj v BALANCE móde a balancuje sa do 10 min.
Čím je baterka v horšej kondícii, tým režim BALANCE naťahuje "vypnutie nabíjania".