Vrtulník nebo kopter ???

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
z.zemanek

Re: Vrtulník nebo kopter ???

#31 Příspěvek od z.zemanek »

Kup si vzducholoď asi tak 10metrů.Moc to nežere a utáhne to elektrika a ta je tichá.Navěšet tam můžeš co chceš a můžeš si špionážit dle libosti.Divím se všem,co tvoje představy "začátečníka" vůbec vyprovokovali k nějakým JAMESBONDOVSKÝM představám a odpovědím
Zdraví 007
CopterX CX450 Black Angel,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
kolaCZek

#32 Příspěvek od kolaCZek »

z.zemanek: Staci, aby trochu zafoukalo a vzducholod se zmeni v malickatou tecku mizici za horizontem... :D
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
z.zemanek

#33 Příspěvek od z.zemanek »

kolaCZek píše:z.zemanek: Staci, aby trochu zafoukalo a vzducholod se zmeni v malickatou tecku mizici za horizontem... :D
z.zemanek

#34 Příspěvek od z.zemanek »

sem to asi nějak popletl a poslal odpověď někam jinam,tak znovu:
Takže pokud ve vzducholodi nahradím baterku jaderným reaktorem velikosti LIPOL 3,7V:120mA a dostanu se na hmotnost pod 29g,není problém doplnit mokorky řádově výkonem kilovatů a potom hravě bojovat proti poryvům větru. A nebo si z Vás všech autor vlákna dělá prdel.Jako totální začátečník,a to se dá odhadnout ze stylu dotazů,Heli,vrtulník,coptr,...benzín,baterka,matam,metanol,kerosin,.....................
O čem se bavíte,nějaká teorie o neomezených financích nebo o ceně asi jako o Octavii ?????????????????????????????????????
PS: o ten reaktor bych měl taky zájem,zbylo mi 0,0000000000001g po Kadáfím po té,co ho picli v tý rouře
007
kolaCZek

#35 Příspěvek od kolaCZek »

z.zemanek: Jestli ma vzducholod nest i nejakou tu techniku navic, tak uz to bude radnej balon. A s tim uz nebude tak snadny bojovat s protivetrem... :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
matlos

#36 Příspěvek od matlos »

Ahoj,

necetl jsem to cele, ale zachytil jsem tady toto:
-doba letu min. 30min
-nosnost 2-3 kg
-dosah min. 1 000 m
-čím menší hlučnost, tím lepší

Taky jsem zaznamenal ze penize nejsou problem. Podle me to neni nerealne.

Volil bych urcite copter, protoze v vrtulnicich se nevyznam :D. Pri pozadovane nosnosti bych stavel octocopter. Ted napisu, co bych koupil ja:

1. Motory: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 750kv.html Zde se muzes docist, ze borec s nima nameril tah 1590g. Pro jednoduchost budu pocitat 1500g, tedy celkovy tah bys mel mit kolem 12kg. Motor vazi 78g, takze celkove motory 624g.

2. Regulatory. Napriklad tyto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _2_4S.html . Prosim nenamitejte ze by stacili 20A, ten borec na rcgroups v odkazu vyse nameril s vrtuli 12x6 odber 24A. Hmotnost maji 29g, takze celkove 232g.

3. Vrtule. Jak jsem jiz naznacil, volil bych 12x6, napr. tyto http://www.scaleflying.com/APC-12-X-6-T ... _2161.html Meli by vazit kolem 20g, takze celkove 160g.

4. Ram. V rychlosti jsem nasel treba toto http://www.dronesvision.com/sto-s-802-h ... otography/ Hmotnost ma 1000g.

5. Baterie. Ted davej pozor jak jsem to vymyslel s tou vydrzi. Dal bych tam tyto baterie http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html ale v zapojeni 16P ( :D :D ). Celkova kapacita tedy 64Ah. Jedna baterka vazi 286g, celkova hmotnost 4576g.

Ted kdyz si ty hmosnosti poscitas, dostanes zhruba 6592g, kdyz k tomu pridam nejake kabely, ridici desky, prijmac a drobnosti, zaokrouhlim to na 7000g. Na zacatku jsem psal celkovy tah 12kg - hmotnost 7kg = maximalni nosnost 5kg. Ale samozrejme tolik bych tam nedaval, aby se s tim jeste dalo nejak manevrovat.

A ted k te vydrzi. Kdyby vsechny motory jely naplno, tahly kazdej 1.5kg, tak by kazdej odebiral 24A (viz. odkaz nahore na rcgroups). Celkovy odber 192A. Kapacitu baterii mame 64Ah, takze mi to vychazi na 20 minut letu. To je ale pri uplne plne zatezi. Nevim kolik by byl odber kdybys tam nalozil 2-3kg, ale mozna by ses na 30minut dostal.

Je to ale vsechno jen moje teorie, jestli by to letelo nevim.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od koulinek »

Hele to nebylo myšlený vážně že ne? copter na profi využití osadit z HK? :D no pomali to rozdejchávám.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
matlos

#38 Příspěvek od matlos »

Mysleny vazne to bylo.

1. psal jsem ze pisu, co bych koupil ja
2. je to octo, takze v pripade selhani motoru/esc/vrtule/baterie by se pravdepodobne dalo bezpecne pristat
3. u vetsiny dilu jsem psal "napriklad", tzn. pripoustim moznost pouziti necoho podobneho kopeneho jinde (kdzy myslis ze veci z hk nelze pouzit na profi vyuziti)
Troll

#39 Příspěvek od Troll »

Matlosi, v tom tvém rozboru je mnoho chyb. Největší z nich je ta, že to vypadá, že jsi nic z toho co doporučuješ v praxi nezkoušel. :roll: . Pak bys věděl, že ty motory jsou těžší,že z nich takový tah dlouhodobě nedostaneš, že ty vrtule jsou pro natáčení k prdu , že nejde vytáhnout z baterky plná kapacita ( a už zvláště ne při odběru 192A :lol: :lol: ) , například taky proto, že baterky obvykle deklarovanou kapacitu ani nemají. :wink: To jenom tak pro příklad. :wink: Taky že by copter měl mít max. tah přibližně dvojnásobý jako je jeho hmotnost. Jinak to bude o strach a v turbulentním ovzduší můžeš počitat, že ti to spadne na hlavu. Taky bych se zamyslel, a to silně, nad spolehlivostí takového krámu o hmotnosti 7 kg poskládaného z čínských komponent značně nevyrovnané kvality. ( pokud to napíšu velmi diplomaticky) Typické prostředí pro takový copter je místo, kde se dá vydělávat natáčením. A to se špatně daří v lese anebo nad polem kde nikdo není. Pokud to na někoho spadne, bude dost velký problém. Takže - hezký pokus, ale bylo by lepší, kdybys radil ve věcech kterým opravdu rozumíš. U sedmikilového copteru totiž už končí sranda a začíná potenciální pořádný průser.
matlos

#40 Příspěvek od matlos »

OK, máš pravdu že jsem nic z toho nezkoušel, díky za vysvětlení.
01jimmy10

#41 Příspěvek od 01jimmy10 »

No co ako to tu vlastne dopadlo celkom zaujimava tema...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od koulinek »

01jimmy10 píše:No co ako to tu vlastne dopadlo celkom zaujimava tema...

Odhaduji že bylo zvoleno tak spolehlivé řešení že neni třeba dále diskutvat ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“