F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
shimanista

Re: F45 - motorky

#541 Příspěvek od shimanista »

A dá sa zohnať kompletný český manuál ?Podotýkam že som si stiahol z stránky uložto a bohužial nie je úpúlne celý.Chýba tam tá strana 8 z anglického manuálu.Dík.
pmasarik

#542 Příspěvek od pmasarik »

Ak sa ti nedarí vytrimovať to, tak to urobíš presne tak ako píšeš.
Zo serva ide železná tička ktorá má závit a je do tej umeliny prišrobovaná, takže keď budeš točiť tú umelinu na tej oske tak ju vlastne povytiahneš alebo zasunieš. Nezabudni že tá umelina má kĺbik, takže to musíš vždy otočiť o 360 stupňov aby to pasovalo dobre na tú guličku.
shimanista

#543 Příspěvek od shimanista »

A máte niekdo skúsenosti z týmto setom na prestavbu motora z tohoto eshopu?

http://www.topstoys.com/new-free-shippi ... 4a00c64d1d
tlavelza

#544 Příspěvek od tlavelza »

Fijo píše:nevím jestli ete někdo sleduje toto forum ale napíšu to pro ty co sem třeba přijdou něci si o té helině zjistit, jak už jsem psal že jsem koupil ten pípák na baterii tak při odběru motoru pípá už na začátku při plném výkonu takže je zbytečné jej tam dávat, dále jsem udělal úpravy jako: upevnil jsem listy podložkamy 2mm, výrazně se zvýšila odezva a připevnil jsem chladič na zadní motor.
Zatím jsem zkoušel už venku ale bohužel jen na dvorku, na pole se dostanu zítra tak dám vědět...ale nemám nikoho kdo by mě nahrával takže video se bohužel asi o týden zpozdí.

Dále jsem našel stránky (jestli to sem už někdo dával nwm...) jak si jeden chlápek celkem pěkně a výrazně vylepšil F-45ku http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1672097

Pokud tam máš origo li-ion baterii tak je to jasné,že ti to bude pípat,je měkká,když si změříš napětí na baterii při různém roztočení rotoru,tak zjistíš jak to napětí výrazně houpe a při prudkém přidání napětí klesá na hodnotu pípání pípáku.Já mám taky origo li-ion a po změření napětí na baterii jsem to ani nekupoval,když dáš li-po tak to bude OK.Listy dotáhni jen na cuknutí s vrťasem,taky to mám a je to OK.Chladič na zadním motoru mám taky a uvidím zda to pomůže.
shimanista

#545 Příspěvek od shimanista »

Pre člena tlavelza
Skúste mi odpovedať na pár otázok vyššie položených.Ďakujem Vám
Fijo

#546 Příspěvek od Fijo »

shimanista - český manuál jsem už scháněl ale marně...jinak s tím setem zkušenosti nemám ale tky by to mohlo být dobré...možná

jinak bych měl dotaz, jak už jsem zjistil pomocí ovladače na F-45 nedokážu programovat regl, a zdá se mi že ten motor nedostává max, výkonu, je mi jasné že max. výkon motoru vrtulnik asi nevyužije, ale co jsem viděl na pár videích tak jim to zabíralo jak svina, jen by mě zajímalo jestli by to nešlo nějak jinak nastavit.

Díky za jakoukoliv radu :-)
Dáva

#547 Příspěvek od Dáva »

Fijo píše:... jak už jsem zjistil pomocí ovladače na F-45 nedokážu programovat regl..

Jestli si dobře vzpomínám tak kalibrace plynu se u této hračky dělá:
1.spáruješ model s vysílačkou jak jsi zvyklej
2.dáš plný plyn
3.připojíš napájení do esc - 2x pípne
4.plyn stáhneš na 0 - 2x pípne a 1x dlouze(potvrzení nastavení)
5.vypneš(odpojíš) model od baterky a jeto

To znamená,že musíš mít na silovém kabelu(napájecí) k esc konektor,který před párováním rozpojíš.Dál postupuješ viz. bod 1 až 5.
Kalibrace plynu se dělá jen jednou,následně už zapínáš model stejně jak jsi byl zvyklej před tim.
Je taky dobrý dát na baterku jiné větší konektory,protože ty origo jsou na tuto motorizaci docela poddimenzované..
Naposledy upravil(a) Dáva dne úte 12.02.2013 9:20, celkem upraveno 1 x.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Fijo

#548 Příspěvek od Fijo »

Dáva - díky moc, už sem si to přenastavil...a ten výkon 8O no spokojenost nade vše :D ted už jen čekám kdy se něco semele a budu mít zas co dělat, a co jinak drží ti zatím motorek?
tlavelza

#549 Příspěvek od tlavelza »

Já se dostanu do menu takto:1.vše mám vypnuté, 2.odpojím ESC konektor od desky, 3.normálně spáruju vrtulník, 4.odpojím zadní motor, 5.plyn naplno, 6.připojit ESC konektor do desky, 6.plyn na střed, 7.plyn naplno, 8.plyn na střed, 9.už jsem v menu nastavení. Silový kabel réglu je od začátku připojen k desce.
tlavelza

#550 Příspěvek od tlavelza »

shimanista píše:A máte niekdo skúsenosti z týmto setom na prestavbu motora z tohoto eshopu?

http://www.topstoys.com/new-free-shippi ... 4a00c64d1d

Vím o tom ale zkušenosti nemám.
tlavelza

#551 Příspěvek od tlavelza »

shimanista píše:A dá sa zohnať kompletný český manuál ?Podotýkam že som si stiahol z stránky uložto a bohužial nie je úpúlne celý.Chýba tam tá strana 8 z anglického manuálu.Dík.

Dával ho někdo na modelářské-forum.Četl jsem ho ale nic důležitého tam není.Co potřebuješ vědět?
tlavelza

#552 Příspěvek od tlavelza »

shimanista píše:Zdravím Vás všetkých.Prosím Vás o radu.Kúpil som si F-45 ku.Pri štarte ju zdvihnem meter nad zem a má tendenciu pomali letiet do predu.Už som ju skušal aj z trimerami a nepomáha.V anglickom manuále je na strane 8 popísané upraviť dlžku tiahel od zadného serva.Pomôže mi to?Máte skúsenosti z úpravou dlžky tiahel?Výrobca tým myslí podľa manuálu otočiť tiahlom na zadnom serve o 360 stupňov v smere hod.ručičiek.Moc sa mi nedarí ju udržať na mieste.Stále niekde uteká.Ďakujem všetkým za radu

Délku táhel mám upravenou tak aby cyklika byla kolmo k rotorové hřídeli.Pokud nepomůže lehké trimrování(do těch 10%),dovyvážit vrtulník.Já mám cykliku kolmo,trimry 0%,jenže díky chladiči na plechovce je vyvážený,když dám EH 200,tak trochu dovyvážím pod baterkou ale už přemýšlím,až mě motor kámoš vrátí,dát régl nad baterku napříč--uvidím jestli se tam vejde a nemusel bych dovyvažovat.
Naposledy upravil(a) tlavelza dne ned 13.01.2013 15:39, celkem upraveno 1 x.
Dáva

#553 Příspěvek od Dáva »

Fijo píše:Dáva - díky moc, už sem si to přenastavil...a ten výkon 8O no spokojenost nade vše :D ted už jen čekám kdy se něco semele a budu mít zas co dělat, a co jinak drží ti zatím motorek?

F-45 už nemam a zadní motor jsem záhy předělal na střídavý,takže neustálou výměnu motorků jsem neřešil.
Ještě jsem zapoměl napsat,což má Tlavelza pravdu,že je důležité při kalibraci či jiném přenastavování esc v heli ODPOJIT zadní motor(rozpojit konektor),jinak ti to nafackuje!Ale to tě asi napadlo...
Dáva

#554 Příspěvek od Dáva »

tlavelza píše:Já se dostanu do menu takto:1.vše mám vypnuté, 2.odpojím ESC konektor od desky, 3.normálně spáruju vrtulník, 4.odpojím zadní motor, 5.plyn naplno, 6.připojit ESC konektor do desky, 6.plyn na střed, 7.plyn naplno, 8.plyn na střed, 9.už jsem v menu nastavení. Silový kabel réglu je od začátku připojen k desce.

Nastavení rozsahu plynu(kalibrace) a vstup do menu esc jsou dvě odlišné věci..
Fijo

#555 Příspěvek od Fijo »

:wink: samozřejmě že mě to napadlo, tky při plném výkonu by mi to asi pěkně nafackovalo
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“