Nabíječka Accucel-6

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabíječka Accucel-6

#16 Příspěvek od Doktor »

Pokud budeš nabíjet ve výkonovém limitu nabíječky, tak čim víc bude aku vybitá, tim dá nabíječka v počátku nabíjení proudu víc! Pokud dáš nabíjet vybitou aku 6S 22,2V (3,7V čl.), tak 50W/22,2V= 2,25A. S tim jak napětí aku při nabíjení poroste bude nabíječka nabíjecí proud automaticky omezovat vždy poměrem 50W/aktuální napětí aku. Nejnižšího nabíjecího proudu tedy dosáhne nabíjedlo kdy napětí aku dosáhne svého limitu 4,2V (čl) pro aku LiPol. U sady 6S tedy 50W/25,2V= 1,98A. Pak nabíjedlo přejde z režimu CC do režimu CV a nabíjecí proud začne klesat asi na 1/10 proudu nastaveného.
freerider
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od freerider »

Je fakt že tu 6s jsem zkoušel už skoro nabitou tudíž chápu že se mi tam teda nepodařilo nacpat rovný 2A.Ale divný je že pokud nabíjim po lítání ze 450tkou 3s tak výrazně slabší,trošku starší aku mě pustí nabíjet cca o 1A mín než novější a výkonější aku z větší voltáží po letu (po lítání to raděj ještě přeměřim jestli ty starší aku náhodou nemaj víc voltů coz je ale asi blbost)
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Doktor »

Nějakej rozdíl v nabíjecím proudu u aku LiPol s rozdílným stářím je asi vyloučenej. Nabíjení aku LiPol se řídí jen a pouze napětím aku a proudem nastaveným obsluhou. Jedinej rozdíl v počátečním nabíjecím proudu může ovlivnit rozdílné napětí takovýchto vybitých sad. Ten rozdíl může být spůsoben i rozdílným vnitřním odporem aku, kdy na starší aku s větším odporem bude napětí stoupat asi rychleji než na aku nové s odporem nižším a tedy rozdílný může být i nab. proud. Obě sady ale bude nakonec nabíječka při dosažení napětí 4,2V na čl. nabíjet zcela shodným proudem.
freerider
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od freerider »

Máš recht tak že asi bude všecko v normě no až dám do kupy 5tistovku tzn. až dorazí vše potřebné tak dám vědět až budu nabíjet konečně vybitou 6s jestli vzládne tech 1,9A díky za tabulku hodí se.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
shake13

#20 Příspěvek od shake13 »

freerider píše: co doporučujete na 6S 3000mAh kolik watt ??

Ak chces nabijat 2C tak minimalne 200W.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
coro

#21 Příspěvek od coro »

Keď si pozrieš rozdiely ceny a kvality rôznych nabíjačov,
a aj to ako sa vyvíjajú baterky (nabíjanie 5C = 15A pre 3000mAh už dnes, krát 4V krát 6s= cca 360W ),
tak Powerlab 6.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od jyrry »

iCharge 206 nebo 208 nebo 3010 .... podle choutek a ambici .... :-)
jyrry.webnode.cz
coro

#23 Příspěvek od coro »

Ešte tak 106B+ za menej než 100 usd (aj s poštovným) by sa mohol oplatiť, aj keď zas ten je do 10A a na dnešnú dobu to nič moc nie je.. Inak ak naozaj plánuje nabíjať 6s lipo, tak 10A znamená 250W a to že 206B má 20A max tu moc nezaváži, lebo má 300W max. a teda mu dá 12,5A. A nezabudnúť na to že 300W má len ak na vstupe má viac ako 18V.

Keď uvážiš tie vyššie typy, (a prirátaš v CZ výpalné pošte aj DPH štátu), tak zbytok sa mi zdá príliš blízko cene toho Powerlab 6 (a nielen z revolectrix ale aj od horejšího so zárukou..), na to aby sa mi to zdalo výhodné.. Lebo stále to nebude nielen rovnaký výkon, ale ani rovnaká kvalita hw ani software..

Myslím že kupovaním X nabíjačiek, každý rok aspoň jednu ďalšiu novšiu alebo silnejšiu, sa človek (ja) postupne dostane k zisteniu že jedna naozaj dobrá kúpená hneď na začiatku, by bola vo výsledku ďaleko najlacnejšia, napriek cene..
kirisek95

#24 Příspěvek od kirisek95 »

Zdravím, plánuji koupi accucel 50W z HK a mám dotazy.

co za kablíky bych měl přihodit, mám 3s lipo (zatím) chtěl bych nabíjet nejmíň 2 kusy paralelně, ale není to potřeba, jen kdybych chtěl dávat do každé 2A najednou (což je při jednom napětí něco pod 50W, ale když tam přidám druhé, tak je to 24,8V*4A, což je něco pod 100W a to už nabíječka nautáhne :( )

1) jaké káblíky na tu autobaterii nebo jestli mám doma udělat káblik sám
2) nějakou rozdvojku na paralelní nabíjení něco jako tohle tipuju
3) zdroj na doma stačí PC nějakých 200W? říkal jsem si zdroj od NTB, ale ten už má 19V :/

Ty Lipolky bych využil spíš na rychlo nabíjení na letišti, jinak doma mám ještě nabíječ (s omezovačem) ala pan Zajíc

A co tohle má to cenu? Nebo je lepší připojit rovnou na baterii?

a tohle jsou redukce z několika typů na několik?
Když letím, jsem rád.
Když neletím, lepím.
BrAtKo

#25 Příspěvek od BrAtKo »

Rozhodne toto mam to doma supeeer a mas to z NL skladu.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=31471

Rovnako som od jeziska dostal aj ten kabel na pripojenie do auta, treba pozriet aky max. odber mozes v aute z konektoru odoberat, ak 5-6A tak v poho.

Zdroj z PC v pohode len si ho musis upravit a je velky a skaredy, co mi za 8€ nestalo, z ebay som kupil 6A maly zdroj za tu cenu.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
kirisek95

#26 Příspěvek od kirisek95 »

No tak nevím, možná koupím nějakej jinej... nebo doma něco najdu... (zdroj)

pěknej kabel, asi ho vezmu :)

jinak beru to z global skladu, protože budu brát i věci, co v NL skladu nemají
Když letím, jsem rád.
Když neletím, lepím.
BrAtKo

#27 Příspěvek od BrAtKo »

Dost sa oplati kvoli dph zasielku aj rozdelit a co sa da vziat z NL a DE.
kirisek95

#28 Příspěvek od kirisek95 »

okej, to máš pravdu, na to jsem teď úplně zapomněl, dřív jsem to tak chtěl kupovat, ale pak jsem zapomněl. Z NL je lepší poštovný, snad tam najdu většinu, co chci, ty věci z china skladu se zkusím domluvit s někým z okolí, až bude brát, že by mi přihodil, jsou to věci do 50g

v NL jsou BK :/ Ta největší částka je za accucel... a ještě k tomu v NL stojí accucel-6 to samý jako ECO6-10 200W, což je za ty peníze lepčí :) ještě kouknu DE sklad, ale z něj, nevím proč, je dražší poštovné
Když letím, jsem rád.
Když neletím, lepím.
BrAtKo

#29 Příspěvek od BrAtKo »

Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“