Jde zateplit byt i zevnitř?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde zateplit byt i zevnitř?

#16 Příspěvek od Woita »

Měl jsem v novostavbě bytu v posledním patře problém. V jednom rohu v ložnici byl nějaký tepelný most nebo co, tento roh v zimě přes noc zvlhnul, když byly mrazy, tak ani nestačil přes den oschnout. Byla otázka času, kdy se objeví plíseň, tak jsem to hodně intenzivně řešil. Stavební firma odkrývala střechu, zateplovala minerální vatpu (sposta matrací na sebe), měřilo se infra kameroiu, sekaly se cihly, aby se uházalo, že v nich není např. nalitý beton, který ba tepelně vedl, a stále bylo na kameře vidět, že ten roh je prostě ledový, přenášelo to nízkou teplotu zvenku. I na omak to bylo ledové. Topiuli jsme a větrali nepřetržitě, nic nepomohlo.

Pak jsme použili na doporučení té stavební firmy specielní nátěr. ZÁZRAK!
Vlhkost zmizela jako mávnutím proutku a už se nikdy neobjevila, i na omak je roh krásně teplý, jako když sáhneš na polystyren. Teď už roh nezvlhne, ani když nechám zabedněná okna, takže po nich teče voda.

Ta barva je bílá, hustá, dobře se nanáší a dobře drží. Udělá vrstvičku, která izoluje. Pak po čase jsem ji ještě přetřel normální barvou, která je v místnosti použitá.

Je to opravdu funkční, byl jsem skeptický, ale prostě mě to dostalo. 8O

Ta firma (Prima Strakonice) tím zateplovala už kdeco, celé místnosti i celé stavby, třeba pokud si pamatuju taky nějakou mateřskou školku, a výsledky jsou takové, že ten nátěr sám o sobě zvýší teplotu v místnosti o několik °C.

Kdyby tě to zaujalo, prohledám e-maily a zjistím přesně o jakou barvu jde. Není vůbec levná, ale funguje! Osobně kdybych stavěl, tak to bez debat použiju.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
pesoo

#17 Příspěvek od pesoo »

Taky doma trosku valcim s plisni takze bych uvital co je to vlastne za nater, dik.
Parkzone Bf-109G, Easy Star,Super Zoom2, T9X v1
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od davelbc »

no vida a řešení je na světě! nejlepší je vždy doporučení a pokud funguje jednomu bude i druhému. O jednoho zmrzlého modeláře míň-to je dobrá zpráva! :)

možná jen: kdybys stavěl, tak se jedná o takovou investici, že je dobré zaplatit kvalitní projekt, výpočty vhodnosti konstrukce a na druhotné řešení těchto problémů zapomenout, čím samozřejmě stěrková izolace interiéru je. :wink:
blembondo

#19 Příspěvek od blembondo »

HLA
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od HLA »

Na izolaci památkových staveb se v zahraničí používají zevnitř kalciumsilikátové desky. Jsou difuzní. Potáhneš je perlinkou a dáž znovu omítku.
Lepí se bez vzduchové mezery.
Jsou pevné i vlastně samonosné.
Není to úplně levné, ale je to nafurt.

např:
http://super-isol.cz/
v Rakousku se prodává jako IsolRath

V horší kvalitě se dá sehnat dalších několik typů, ale vždy si přepočítej cenu za 1m2.
walter2

#21 Příspěvek od walter2 »

Woita píše:Měl jsem v novostavbě bytu v posledním patře problém. V jednom rohu v ložnici byl nějaký tepelný most nebo co, tento roh v zimě přes noc zvlhnul, když byly mrazy, tak ani nestačil přes den oschnout. Byla otázka času, kdy se objeví plíseň, tak jsem to hodně intenzivně řešil. Stavební firma odkrývala střechu, zateplovala minerální vatpu (sposta matrací na sebe), měřilo se infra kameroiu, sekaly se cihly, aby se uházalo, že v nich není např. nalitý beton, který ba tepelně vedl, a stále bylo na kameře vidět, že ten roh je prostě ledový, přenášelo to nízkou teplotu zvenku. I na omak to bylo ledové. Topiuli jsme a větrali nepřetržitě, nic nepomohlo.

Pak jsme použili na doporučení té stavební firmy specielní nátěr. ZÁZRAK!
Vlhkost zmizela jako mávnutím proutku a už se nikdy neobjevila, i na omak je roh krásně teplý, jako když sáhneš na polystyren. Teď už roh nezvlhne, ani když nechám zabedněná okna, takže po nich teče voda.

Ta barva je bílá, hustá, dobře se nanáší a dobře drží. Udělá vrstvičku, která izoluje. Pak po čase jsem ji ještě přetřel normální barvou, která je v místnosti použitá.

Je to opravdu funkční, byl jsem skeptický, ale prostě mě to dostalo. 8O

Ta firma (Prima Strakonice) tím zateplovala už kdeco, celé místnosti i celé stavby, třeba pokud si pamatuju taky nějakou mateřskou školku, a výsledky jsou takové, že ten nátěr sám o sobě zvýší teplotu v místnosti o několik °C.

Kdyby tě to zaujalo, prohledám e-maily a zjistím přesně o jakou barvu jde. Není vůbec levná, ale funguje! Osobně kdybych stavěl, tak to bez debat použiju.

Mohu se zeptat,co ukazala infrakamera po tom zazracnem nateru?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Woita »

walter2 píše:Mohu se zeptat,co ukazala infrakamera po tom zazracnem nateru?

Vidíš, vlastně nevím, oni si tu kameru půjčovali (byla to nějaká hodně profi), a když to pak už bylo O.K:, tak jsme to znovu neměřili. Docela by mě to taky zajímalo, jaký je měřitelný výsledek. Ale skutečně ta zeď byla dříve na první pohmat úplně ledová a teď je subjektivně teplá.
Možná jsem mohl udělat tenkrát měření i nějakým přilepeným teploměrem, to bych mohl i teď, jestli by se tím dalo něco naměřit? Jenže nevík, jaký rozdíl teplot byl tenkrát. Jen si pamatuju, že na displeji té kamery byly různé barvičky, třeba hrana stěna-strop měla nějaký barevný proužek, a ten inkriminovaný roh byl jediný z celé místnosti úplně černý o rozměru cca půl metru po hranách stěn a stropu.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Woita »

pesoo píše:Taky doma trosku valcim s plisni takze bych uvital co je to vlastne za nater, dik.

V e-mailu jsem to bohužel nenašel, ale zavolal jsem stavbyvedoucímu do té firmy, a slíbil mi, že zítra ráno mi ten název pošle. Pak to sem hned nahodím :)
(Je to nějaká dovezená z Německa.)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Milan Nes »

Woita píše:
pesoo píše:Taky doma trosku valcim s plisni takze bych uvital co je to vlastne za nater, dik.

V e-mailu jsem to bohužel nenašel, ale zavolal jsem stavbyvedoucímu do té firmy, a slíbil mi, že zítra ráno mi ten název pošle. Pak to sem hned nahodím :)
(Je to nějaká dovezená z Německa.)

jestli je Nemecka tak to musi fungovat (promin znas mne forek sem si neodpustil)

jinak termokamera je uzasna vec, hlavne jak ty prodejci nenapadne manipulujou s barevnym spektrem, aby to vypadalo jak to uzasne vyresili a pritom si posouvaji jen kuprikladu barevnou skalu

jinak ten nater muze lokalne u toho problemu pomoci (respektive ho posunou jinam)
ale jak se tady kolega ptal, na termokamere by to vypadalo ... rekneme no dost podobne :)

tem difuznim deskam bych veril (to je reseni)

jinak s plisni pozor, to chce nejdrive ji dostatecne odstranit a sanacni natery maji zivotnost jen treba 2 roky max 4 a pak se musi obnovit jinak sou naprd ...

jeste je otazkou proc ta vlhkost tam je a vzdy je nejlepsi resit puvodce a pak nasledky

a jinak na zmizeni plisne nekdy staci treba pouhe 2 stupne vic nebo jen trochu snizit vlhkost (prekvapuje mne jak maji druhy uzke pole pusobnosti kdy se objevuji, prusvih to je treba v krovech, kde udelas vestavbu, zvednes o 10% vlhkost a bum, cely je to plne drive latentni nyni aktivnich hub a podobneho svinstva
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
robotmz

#25 Příspěvek od robotmz »

termoizolačný náter, bolo to pred cca 3 roky dozadu v programe čo uvádza v čtv ten starší pán - kutil edit: Přemek Podlaha...

- testovali to na akváriu naplnenom ľadovou vodou...

Vypadalo to, že to "nejako fungovať bude" ale to, čo hovorili z firmy, ktorá to má patentované že to nahradí niekoľkocentimetrovú izoláciu to je úplne nasmiech....

- niekoľkocentimetrová /desiatokcentimetrová/ izolácia sa nemôže dať nahradiť polmilimetrovou vrstvou zázračného náteru...

- na omak to môže byť teplé ako stena, však skús chytiť železo, ktoré máš vonku a je -10 st. celzia a skús chytiť drevo, ktoré leží vonku vedľa železa... a bude sa ti zdať teplé.
Obidva materiály ale budú mať rovnako - 10 st. celzia...
Woita
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Woita »

robotmz píše:...však skús chytiť železo, ktoré máš vonku a je -10 st. celzia a skús chytiť drevo, ktoré leží vonku vedľa železa... a bude sa ti zdať teplé.
Obidva materiály ale budú mať rovnako - 10 st. celzia...

Rozumím i, co chceš říct, ale zrovna tento příklad není úplně nejlepší. Totiž to železu je tepelně výborně vodivé, a celá jeho tepelná kapacita bude tlačit teplo (resp. zimu) ke tvé ruce. Takže tvoje ruka bude skutečně mrznout více než když chytíš dřevo.
A asi by taky byl jiný dům ze dřeva než ze železa :lol: - v železném by byla zima, ve dřevěném ne. A přitom venku stejná teplota :lol:
Dřevěná stěna bude mít uvnitř skutečně jinou teplotu než zvenku, kdežto železná bude mít z obou stran skoro stejnou - OK?
Naposledy upravil(a) Woita dne úte 08.01.2013 13:53, celkem upraveno 1 x.
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od iwojima1 »

Nebudem sem pisat, ze k pochopeniu problematiky zateplenia je treba trosku rozhlad v tejto oblasti... niektori ste blizsie, niektori dost daleko realu ale ani jeden tu nic presne nenapisal.
Ak autor vlakna chce nech mi napise SZ a tam mu vsetko vysvetlim a aj vysvetlim ze preco.

Ivo (titul z vykurovania, vetrania, a klimatizacie)
Ako zaverecnu pracu som mal analyzu zateplovacich systemov.
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
robotmz

#28 Příspěvek od robotmz »

... akurát to železo nikde nič netlačí, ale odvádza....

... chladnička takisto nechladí, ale odoberá teplo...

IVO - ale aj my ostatní by sme sa radi čo-to priučili :D :D
Woita
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Woita »

robotmz píše:... akurát to železo nikde nič netlačí, ale odvádza....

... chladnička takisto nechladí, ale odoberá teplo...

IVO - ale aj my ostatní by sme sa radi čo-to priučili :D :D

Psal jsem: "...tlačit teplo (resp. zimu) ke tvé ruce." Platí to i pro přenos opačným směrem - tedy pro horké železo. Tak že proto "tlačí". Ale rozumíme si. :) Samosebou že teplo vždy postupuje od teplého místa k chladnému. S tím se nedá nic dělat.
robotmz

#30 Příspěvek od robotmz »

rozumieme, čo by nie :lol:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“