Nejčastější závada v loňském roce se kterou jsem se setkal, byla... ukroucená anténa na FrSky. Už to helfuju tavným lepidlem - buď si to majitel nechá, nebo přes lih vyrve a případně zajistí vrutem. Ale skutečně toho bylo překvapivě moc.
Dále několik vad v pájení, hlavně na vodičích k potenciometrům co se "tahají" při vertikálním pohybu mechaniky. A několik zcela mrtvých rádií s mrtvou deskou která tak už přišla - většinou vyreklamováno. Sem tam trim co vyžaduje povolit, přesunout o pár desetinek bokem a přitáhnout. Dále jsem se párkrát setkal s nefunkčním spínačem - jeden z těch šesti spínačů pájených na desce - většinou fungovaly jen při naklonění na nějakou stranu, což se nedá přes plastový díl v těle rádia zařídit a hlavně takové to "když to takhle zmáčknu tak dobrý" na rádio nepatří. Na jakékoliv. Nějaký ten tuhý potenciometr - hlavně už na novém rádiu.
Často se ke mě rádia dostávají v zoufalém stavu "nic jsem s tím nedělal, jako v bavlnce, ale mohl bys mi zrovna vyměnit ty dva ulomené spínače na rohu rádia"? Už jsem z rádia vysypával i písek.
Přepólované rádia už "nedělám" - dotazů na to bylo několik, takže se toto děje i nadále.
Rádia která prošla vstupním sítem a úpravami se mi vrátily nemýlím-li se jen s ukroucenou anténou, poškozením po pádu a stalo se mi že mi vinou "honem honem"u teklo rádio s indukcí do datového kabelu (či co - stačí vyměnit datový kabel).
Dost se mě nazlobila podsvícení, resp. jejich spínání, kdy to několikrát nechalo spínací tranzistor otevřený - prostě to svítilo furt..
Sám létám se svojí původní T9x s JETI modulem a telemetrií na displeji (resp. Jetiboxem) spolu s JETI DC-16. Rádio volím podle toho kam se sypu a s čím se sypu. Svou celokompozitovou třímetrovku jsem zalétnul s (mojí letitou osvědčenou) T9x s JETI
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b-dcD6Ui5Q8[/youtube]
a klidně si s ní v případě nějakých nastalých okolností s tímto érem a T9x zalétám, ale dnes, protože mám tu možnost, sáhnu raději po DC-16, protože kniply mají nádherný chod a mám tam víc místa + další "maličkosti". S malým motorizovaným házedlem létám doma s DC-16 a venku většinou s T9x, protože je menší na přepravu, ostatní éra podle toho jak se mi zrovna chce, beru to tak že létám s JETI, s "malou" a "velkou" vysílačkou, kde té velké i víc věřím a pokud to jde tak jí i dám přednost.
Myslím že těžko soudit a hodnotit a říct "ty jsi v pohodě na létání s T9x s třímetrovkou a ty ne", protože neznám toho člověka, jeho zkušenosti, PŘÍSTUP a RESPEKT, jeho T9x, místo kde létá, kdy létá, jak létá, s čím létá...
Zkrátka - to si každý musí určit sám. Když se mě někdo ptá "můžu létat s T9x s tím a tím", odpovídám vyhýbavě a alibisticky

ve stylu "tvoje věc, hele, já jsem létal s tím a tím a tudletím a dobrý, ale viděl jsem v rádiích i to a to a následky takové a makové, rozhodni se sám".
Takže tazateli, ode mě dostaneš jen takovou radu neradu

Jediný případ, kdy jsem řekl za sebe kategorické NE bylo létání s mixérem JAK KRÁVA.