Pultová vs. palcová vysílačka
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Pultová vs. palcová vysílačka
Poučte prosím neznalého, jaký je rozdíl mezi POUŽÍVÁNÍM A OVLÁDÁNÍM pultové a palcové soupravy? Jde o to, že při výběru nového rádia už jsem téměř na 100% rozhodnutý jít do HOTTu od Graupnera, konkrétně do MX-20. Jediné, co mne na něm mrzí, je absence bočních potenciometrů. Není to nic zásadního, teď to na rádiu taky nemám, ale zkusil jsem na jiném rádiu v rámci vybírání soupravy a přijde mi to pěkná "libůstka". Tyto poťáky ale má Graup MC-20, což předpokládám funkčně bude totéž jako MX-20, ale je to pultové rádio. Cena trochu přes limit, který jsem si stanovil, ale budiž. Takže mi zajímá, když jsem doteď používal palcovku, jak moc jiná je práce s pultovým rádiem ? Je to zásadní rozdíl nebo v podstatě o nic nejde a během 2-3 letů si na to člověk zvykne?
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Re: pultová vs. palcová vysílačka
Zkus si MC-20 někde osahat. Dá se držet jako palcovka, není to vyloženě pultovka, je to takový hybrid. 
Obecně je ale tohle strašně individuální - já třeba přešel z pultovky na palcovku bleskově a plně mi to vyhovuje, nicméně si myslím, že kdybych z nějakého důvodu musel jít zpátky k pultu, tak by mě to taky netrápilo.
Vím ale spolehlivě o pár lidech, kteří měli s přechodem naprosto zásadní problém a prostě se s tím nesrovnali
Takže to opravdu chce osahat a vyzkoušet. Jak tu už navíc padlo, dnes dost výrobců začalo nabízet vysílače, které jsou tak trochu hybrid - Royal EVO, MC20 i některé další, takže případně toto může být taky zajímavé.
Vím ale spolehlivě o pár lidech, kteří měli s přechodem naprosto zásadní problém a prostě se s tím nesrovnali
ja osobně používám bez pultu ale měl jsem jednou i pultovku a taky to nebylo špatné podle mě to je pouze o zvyku někdo radši pultovky někdo ne 
Naposledy upravil(a) kmubajsek dne pon 07.01.2013 13:33, celkem upraveno 1 x.
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
- kope
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:...Takže to opravdu chce osahat a vyzkoušet...
Tak o tom žádná, koukal jsem, že u Houšky by měly být na krámě obě, tak asi někdy tenhle týden pojedu z práce oklikou přes Karlín...
Re: Pultová vs. palcová vysílačka
Treba na F3K si pultovku neumim moc predstavit...
- kope
- Kontaktovat uživatele:
walter2 píše:Treba na F3K si pultovku neumim moc predstavit...
Já lítám převážně větroně/elektrovětroně
- pert
- Kontaktovat uživatele:
walter2 píše:Treba na F3K si pultovku neumim moc predstavit...
Tak to já zase ANO a nejsem sám
Stačí se podívat do foto-galerie u Ondry Rezlera a .....
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
kope píše:Tak o tom žádná, koukal jsem, že u Houšky by měly být na krámě obě, tak asi někdy tenhle týden pojedu z práce oklikou přes Karlín...
Az pojedes zkouset pultovku, tak si nezapomen vzit nejaky popruh. A vubec nejlepsi by byl "krizovy postroj" (to je to s cim litam ja, pokud si jeste vzpominas na VDC). Protoze drzet pultovku jen tak v ruce neni nic moc... ona vlastne i pultovka bez pultu neni zadnej zazrak, nemas si kam "odlozit" zapesti. Nastesti na to ma MC-20 takovy operky - http://www.graupner.de/filerootdir/imag ... _500px.jpg
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- pert
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak přesně něco takovýho mám v plánu udělat ma mojí MC-22 aby se to vešlo komplet do kufru a nemusel jsem tahat ještě pult. Ono se občas na něco zapomene
a vracet se z letiště domů pro pult taky není moc radostné.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ja to mam na MC-19 uz davno (5 let?), vyrezany z preklizky.
- pert
- Kontaktovat uživatele:
Kdo má tuhle TX z kamarádů, tak mi tvrdí že stačí jen háky a ruce se vejdou pohodlně vedle. No, mě teda moc né. Asi se moc roztahuju
a proto tohle řešení.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Divny. Ja mam rucicky maly jako zenska
a bez operek to bylo nanic.
I když já s tím taky nemám problém. S modelem létám s pultovkou a na simu mastím palcema
Zajímavé na tom je, ač se mi zdázcela nepřirozené reálný model rídit palcema, tak se simem mám stejný problém používat to jako pultovku
.
Když koupíš palcovou, tak nic nebrání si pult dokoupit nebo ho vyrobit. Ten hybrid není sice úplná pultovka, ale proti ní má ty různe palcové vychytávky, jako těba ty boční potenciometry.
Každopádně palcovka se tak dá používat jako pultovka, obráceně mi to připadá méně přirozené.
Zajímavé na tom je, ač se mi zdázcela nepřirozené reálný model rídit palcema, tak se simem mám stejný problém používat to jako pultovku
Když koupíš palcovou, tak nic nebrání si pult dokoupit nebo ho vyrobit. Ten hybrid není sice úplná pultovka, ale proti ní má ty různe palcové vychytávky, jako těba ty boční potenciometry.
Každopádně palcovka se tak dá používat jako pultovka, obráceně mi to připadá méně přirozené.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
VTjr píše:Každopádně palcovka se tak dá používat jako pultovka, obráceně mi to připadá méně přirozené.
Ale pak se muze stat, ze si pultem "zakryjes" nektere ty ovladaci prvky, ktere z palcovek vetsinou trci na vsechny mozne strany a nekdy i dolu (treba dva otocne ovladace na Optikovi).