Jack 292 píše:honz74 píše:Ono je to trochu jinak, u Pelikana(velkoobchod) jsou uvedeny doporučené prodejní ceny, on vlastně na konečného neprodává(vyjma té jeho maloobchodní prodejny) a dodává dalším prodejcům. Jim poskytne nějakou marži, a s tou se musí každý prodejce vypořádat sám. Dá se říct, že s cenou uhne témeř každý prodejce, když se trochu znažíš. Dělá to každý, u káblíku za 100Kč to neřešíš, ale u vetších položek zagoogluješ a vždy najdeš levnější než za ceníkovou cenu. Pelikán je vlastně další článek prodeje, který si musí nechat nějakou marži, ten odpadá například v německy mluvících zemích(překlady, dorozumívání apod), proto například v DE produkty MPX koupíš levněji.
Já tomu docela rozumím, že si dovozce nechá nějakou marži. Je jen otázkou, jak je velká, že?

Pokud si nechává 30 procent, tak není divu že přijímač RX-9 DR stojí těch 3900kč. Pro mě je nepochopitelný, když výrobce má cenu na stránkách okolo 130 eur a někteří prodejci na západ o dnás jej prodávají okolo 100 euro! Pelikán ho prodává jen za 150 euro. Myslíš si, že ti prodejci na západ od nás to prodávají levněji, jak koupili? Je teda o tom silně pochybuju
Já myslím, že u nás je problém v tom, že všichni prodejci mají pořád málo....
Ještě jsi mně neodpověděl na to zda ti to Evo 12 na fotce o kousek zpátky nepřipadá povědomý?
Myslím si, že prodejci v DE mají lepší nákupní podmínky, když mezi nima chybí jeden prodejní článek, zadarmo by to nedělali.
To Evo jsi koupil na modelbazaru od někoho se Ždáru?
S tím Žďárem je do trefa do černého! Ještě jednou dík za nasměrování k M-linku. Doufám, že s ním nebudou nějaký problémy?