Multiplex Evo - přehrání dat přes Com
Re: Multiplex Evo - přehrání dat přes Com
Petris,
dík za podporu názoru, že k Multimatu by měl být alespoň jeden káblík, ten na programování !!! Je nepochopitelné, jak si výrobce mohl dovolit to prodávat bez tohoto životně důležitého káblíku !!!
Smím se zeptat, kde jsi ho kupoval?
dík za podporu názoru, že k Multimatu by měl být alespoň jeden káblík, ten na programování !!! Je nepochopitelné, jak si výrobce mohl dovolit to prodávat bez tohoto životně důležitého káblíku !!!
Smím se zeptat, kde jsi ho kupoval?
Jack 292 píše:Petris,
Čoveče, ty jseš ale v ráži
Jenom se zeptám, ptal jsi se v předešlích příspěvcíchi na vário, jseš si vědom, že ty přijímače DR-9 Light, co jsi koupil za 60Eur nemají telemetrii.
Honzo,
o jestli k tomu Multimatu dávají káblík je spíš věc principiální. Jinak děkuji za nabídku, možná že se bude hodit
Máš zajímavou starost, že mně nepojede to vário.
Posílám ti fotografii, na které je možná něco, co znáš a vysvětluje i vše s váriem
???
Měl bych ti vlastně poděkovat, protože bez tvého přičenění v nedaleké minulosti bych se teď nedohadoval káblících a o dosahu!
Ještě jednou dík!
o jestli k tomu Multimatu dávají káblík je spíš věc principiální. Jinak děkuji za nabídku, možná že se bude hodit
Máš zajímavou starost, že mně nepojede to vário.
Posílám ti fotografii, na které je možná něco, co znáš a vysvětluje i vše s váriem
Měl bych ti vlastně poděkovat, protože bez tvého přičenění v nedaleké minulosti bych se teď nedohadoval káblících a o dosahu!
Ještě jednou dík!
- sova1
Jack 292 píše:Petris,
No když to jinak nejde tak alespoň takhle:
Petris ti psal o kabelu který je podle popisu onen o kterém jsem ti psal já dříve že není probblém si ho udělat a honz74 ti nabídl pomoc když nevíš jak
Mám pocit že si pleteš dojmy za pojmy.
Sovo,
už jsem se k těm káblíkům nechtěl vracet, ale když mě někdo obviní že si pletu pojmy, tak musím reagovat.
Informaci, že k Multimatu nedávají žádný kablík jsem se doslechl tady na fóru. Je zajímavý, že Petris píše, že tam káblík měl. Takový náznaky řeči, že nejsem schopen si udělat káblík ze dvou mě dokonale štvou! Myslím si, že už jsem za léta modelaření dokázal i víc než spájet tenhle problémový káblík
Já to odmítám principiálně, protože doufám, že v dnešní době už jsou pryč časy, kdy se vše bastlilo a člověk byl štastnej, že si to dokázal ubastlit !!!
Díval jsem se na stránku oiciálního dovozce viz http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=33555. Je zvláštní, že se tam nic o příslušenství dodaném či nutném k dokoupení nepíše? Kde je tedy chyba? Tohle je přesně ten důvod pro který si odmítám dělat nějaký káblík!
Můžeš mně teda objasnit, kde se o tomhle káblíku dočtu. Má nějaké oficiální číslo?
Ještě bych chtěl odpovědět na ten káblík 85149. Docela by mě zajímalo čím se liší káblík pro komunikaci vysílačky přes USB od tohoto káblíku? Neliší se jen koncovkou?
Po mě je nepochopitelný proč mám mít tolik různejch káblíků. Při troše snahy to mohl výrobce vyřešit třebas jedním káblíkem s několika redukcemi apod.
už jsem se k těm káblíkům nechtěl vracet, ale když mě někdo obviní že si pletu pojmy, tak musím reagovat.
Informaci, že k Multimatu nedávají žádný kablík jsem se doslechl tady na fóru. Je zajímavý, že Petris píše, že tam káblík měl. Takový náznaky řeči, že nejsem schopen si udělat káblík ze dvou mě dokonale štvou! Myslím si, že už jsem za léta modelaření dokázal i víc než spájet tenhle problémový káblík
Já to odmítám principiálně, protože doufám, že v dnešní době už jsou pryč časy, kdy se vše bastlilo a člověk byl štastnej, že si to dokázal ubastlit !!!
Díval jsem se na stránku oiciálního dovozce viz http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=33555. Je zvláštní, že se tam nic o příslušenství dodaném či nutném k dokoupení nepíše? Kde je tedy chyba? Tohle je přesně ten důvod pro který si odmítám dělat nějaký káblík!
Můžeš mně teda objasnit, kde se o tomhle káblíku dočtu. Má nějaké oficiální číslo?
Ještě bych chtěl odpovědět na ten káblík 85149. Docela by mě zajímalo čím se liší káblík pro komunikaci vysílačky přes USB od tohoto káblíku? Neliší se jen koncovkou?
Po mě je nepochopitelný proč mám mít tolik různejch káblíků. Při troše snahy to mohl výrobce vyřešit třebas jedním káblíkem s několika redukcemi apod.
Dovolím si přisadit.
Když jsem zjistil, jak je situace kolem m-Link pro člověka, který se v tom nechce nijak výrazně hrabat a jen chce aby to fungovalo, tak jsem si udělal závěr, že bude lepší a v důsledku i bezpečnější zůstat u Pro na 35 MHz syntéze a ty nadstavbové věci raději oželím.
Je tam hromada různých prvků za nezvykle vysoké ceny a co k čemu a jak patří, to jsem moc nepobral. Jestli kablík navíc nebo ne, už je pak jedno. Proto si toto a další témata týkající se Evo dávám do záložek pro případ, co kdyby někdy ...
Když jsem zjistil, jak je situace kolem m-Link pro člověka, který se v tom nechce nijak výrazně hrabat a jen chce aby to fungovalo, tak jsem si udělal závěr, že bude lepší a v důsledku i bezpečnější zůstat u Pro na 35 MHz syntéze a ty nadstavbové věci raději oželím.
Je tam hromada různých prvků za nezvykle vysoké ceny a co k čemu a jak patří, to jsem moc nepobral. Jestli kablík navíc nebo ne, už je pak jedno. Proto si toto a další témata týkající se Evo dávám do záložek pro případ, co kdyby někdy ...
jio píše:Dovolím si přisadit.
Já jsem tenhle problém zda přejít na 2,4 Mhz řešil asi 4 roky. Lítal jsem Evo s perfektními 8 a 9-ti kanálovými přijímači Hitec. V benzínech a v metyl. modelech odlítáno asi tak 300 hodin a nikdy žádný problém. Cena přijímačů v poslední době za hubičku!
Teď jsem přešel na Mlink, přijímač s váriem stál 4500 kč a další 2500 kč stojí Multimate s kabelem. Bohužel i pro mě jsou tohle docela vysoké ceny oproti tomu na co jsem byl v nedaleké minulosti zvyklej.
Nejvíc mě ale štve, že o těhle produktech se sháněji velice těžce informace, které by me dodávat výrobce či dovozce.
Ani se nedivím, že to odrdí spostu potencionálních možných kupců
Jack 292 píše:jio píše:Dovolím si přisadit.
Já jsem tenhle problém zda přejít na 2,4 Mhz řešil asi 4 roky. Lítal jsem Evo s perfektními 8 a 9-ti kanálovými přijímači Hitec. V benzínech a v metyl. modelech odlítáno asi tak 300 hodin a nikdy žádný problém. Cena přijímačů v poslední době za hubičku!
Teď jsem přešel na Mlink, přijímač s váriem stál 4500 kč a další 2500 kč stojí Multimate s kabelem. Bohužel i pro mě jsou tohle docela vysoké ceny oproti tomu na co jsem byl v nedaleké minulosti zvyklej.
Nejvíc mě ale štve, že o těhle produktech se sháněji velice těžce informace, které by me dodávat výrobce či dovozce.
Ani se nedivím, že to odrdí spostu potencionálních možných kupcůVýrobce i dovzce si říká, hlavně zaplať a pak už si stím dělej co chceš
![]()
![]()
A, Souhlasím s tebou v tomto: dovozce u nás v podstatě nefunguje, podle mě Pelikán vysílače MPX zazdil už za éry 35Mhz cenou vysílačů oproti cenám v zahraničí , preferoval vlasntě především Hitec.
B, Ohledně informací to nesváděj na výrobce, ten je velice flexibilní, informací dává dostatek, kdykoliv se jej můžeš zeptat přes Ticketsystem na cokoliv, zde je podle mě vinen Pelikán.
- sova1
Jack 292 píše:
Je zvláštní, že se tam nic o příslušenství dodaném či nutném k dokoupení nepíše? Kde je tedy chyba? Tohle je přesně ten důvod pro který si odmítám dělat nějaký káblík!
-- Toto jsem ti psal už dříve: Jeden stejný kabel připojí všechny Multiplex komponenty k PC (mimo vysílače který má samozřejmě jiný konektor přes který jdou ještě jiné funkce než jen DATA - je potřeba víc pinů než jen 3). A ten snad už jsi dostal s vysílačem. Psal jsi že je to COM takže předpokládám že je na seriový port. K obsluze vysílače ho můžeš bez problémů používat.
Ještě bych doplnil: Formát dat pro vysílač (firmware) a zálohování + obnova dat naprogramovaných modelů je samozřejmě jiný než seriová data z čidel, Rx , regulátorů a pod. proto jiný převodník - to je tak těžké pochopit? Takže samostatný kabel pro vysilač. Ale trápit tě to nemusí když máš už ten COM kabel - to je totéž na jiné (seriové) rozhranní v PC.
-- O propojení mezi Rx a Multimate (kabelu) se nepíše nic a není ani nijak defiováno. Ne každý kdo si MULTImate opatří ho použije k nastavování přijímačů ale třeba jen ke konfiguraci a vyčítání měření jednotlivých čidel. A proč zvedat cenu zařízení pro ty, kteří to nepotřebují o pro ně zbytečný kabel.
V návodu k obsluze je popsána každá funkce i s patřičným připojením. A je snad na inteligenci modeláře aby použil ty komponenty které jsou potřeba. Když máš servo v křídle tak si také sám opatříš patřičně dlouhý prodlužovák který je třeba!
Když si koupíš televizor tak budeš chtít také aby ti výrobce přibalil anténí kabel s konektorem? Bez něj to také nebude hrát!!!
Nezlob se na mě ale připadáš mi jako kluk, který dostal špuntovku a teď dupe na místě že mu k tomu nedali také špunty.
Přeji ti ještě jednou úspěšný Nový rok 2013 (doufám, že jsi si byl zalétat) a já považuji tohle téma za naprosto vyčerpané a uzavřené.
- sova1
honz74 píše:Jack 292 píše:
Ani se nedivím, že to odrdí spostu potencionálních možných kupcůVýrobce i dovzce si říká, hlavně zaplať a pak už si stím dělej co chceš
![]()
![]()
A, Souhlasím s tebou v tomto: dovozce u nás v podstatě nefunguje, podle mě Pelikán vysílače MPX zazdil už za éry 35Mhz cenou vysílačů oproti cenám v zahraničí , preferoval vlasntě především Hitec.
B, Ohledně informací to nesváděj na výrobce, ten je velice flexibilní, informací dává dostatek, kdykoliv se jej můžeš zeptat přes Ticketsystem na cokoliv, zde je podle mě vinen Pelikán.
S tímhle nemůžu než souhlasit. A i B je správně. Na mě to působí tak že Pelikán úmyslně utlumuje prodej Multiplexu. Sleduji to už delší dobu a komponent na skladě stále ubývá. Pravděpodobně zapracoval trh kdy zájemců o Multiplex není mnoho a toto je výsledek. Já to řeším tak že si v poslední době nechávám posílat od jednoho slušného prodejce věci přímo z Německa. Ceny jsou výhodnější než na stránkách Multiplexu. Problém je ale s dost vysokým poštovným a tak to chce soustředit víc věcí a víc zájemců najednou.
honz74 píše:A, Souhlasím s tebou v tomto: dovozce u nás v podstatě nefunguje, podle mě Pelikán vysílače MPX zazdil už za éry 35Mhz cenou vysílačů oproti cenám v zahraničí , preferoval vlasntě především Hitec.
Já to nesvádím ani na výrobce ani na dovozce. Je mi celkem jedno odkud vítr fouká. Chtěl jsem to koupit na koruny a tak bych k tomu očekával nějakou propagaci v českém jazyce například ve formě nějaké kuchařky jak, co, s čím a proč. A to není.
Pokud to Pelikán nezvládá/nechce/neumí/je neschopný (nehodící si škrtněte, popřípadě doplňte podle vlastního úsudku), tak je záležitostí výrobce aby u nás našel někoho schopnějšího. Zejména když k tomu připočtu cenovou politiku.
Momentálně mám asi 10 modelů porůznu osazených elektronikou na 35 Mhz. Na M-link má pro mě smysl přejít až když počet modelů přirozeným během událostí zredukuji a vyjasní se situace kolem zastoupení a propagace MPX.
jio píše:honz74 píše:A, Souhlasím s tebou v tomto: dovozce u nás v podstatě nefunguje, podle mě Pelikán vysílače MPX zazdil už za éry 35Mhz cenou vysílačů oproti cenám v zahraničí , preferoval vlasntě především Hitec.
Já to nesvádím ani na výrobce ani na dovozce. Je mi celkem jedno odkud vítr fouká. Chtěl jsem to koupit na koruny a tak bych k tomu očekával nějakou propagaci v českém jazyce například ve formě nějaké kuchařky jak, co, s čím a proč. A to není.
Pokud to Pelikán nezvládá/nechce/neumí/je neschopný (nehodící si škrtněte, popřípadě doplňte podle vlastního úsudku), tak je záležitostí výrobce aby u nás našel někoho schopnějšího. Zejména když k tomu připočtu cenovou politiku.
Momentálně mám asi 10 modelů porůznu osazených elektronikou na 35 Mhz. Na M-link má pro mě smysl přejít až když počet modelů přirozeným během událostí zredukuji a vyjasní se situace kolem zastoupení a propagace MPX.
Myslíš si, že se to s tím zastoupením prodeje Multiplexu rychle vyjasní? Já teda tomu moc nevěřím.
Napsal jsem Kostkovi ohledně Multimate a ten mně nabídl hned pružně cenu nižší jak Pelikán. Kdyby to tak udělali všichni, tak by to Pelikán možná začal teprve vnímat!
sova1 píše:
S tímhle nemůžu než souhlasit. A i B je správně. Na mě to působí tak že Pelikán úmyslně utlumuje prodej Multiplexu. Sleduji to už delší dobu a komponent na skladě stále ubývá. Pravděpodobně zapracoval trh kdy zájemců o Multiplex není mnoho a toto je výsledek. Já to řeším tak že si v poslední době nechávám posílat od jednoho slušného prodejce věci přímo z Německa. Ceny jsou výhodnější než na stránkách Multiplexu. Problém je ale s dost vysokým poštovným a tak to chce soustředit víc věcí a víc zájemců najednou.
Od koho si to necháváš posílat? Díval jsi se na Lindingera, kterej ty ceny taky nemá špatný a navíc má poštovný nad 100 euro zdarma!
Ono je to trochu jinak, u Pelikana(velkoobchod) jsou uvedeny doporučené prodejní ceny, on vlastně na konečného neprodává(vyjma té jeho maloobchodní prodejny) a dodává dalším prodejcům. Jim poskytne nějakou marži, a s tou se musí každý prodejce vypořádat sám. Dá se říct, že s cenou uhne témeř každý prodejce, když se trochu znažíš. Dělá to každý, u káblíku za 100Kč to neřešíš, ale u vetších položek zagoogluješ a vždy najdeš levnější než za ceníkovou cenu. Pelikán je vlastně další článek prodeje, který si musí nechat nějakou marži, ten odpadá například v německy mluvících zemích(překlady, dorozumívání apod), proto například v DE produkty MPX koupíš levněji.
- sova1
Jack 292 píše:Od koho si to necháváš posílat? Díval jsi se na Lindingera, kterej ty ceny taky nemá špatný a navíc má poštovný nad 100 euro zdarma!
http://akku-onlineversand.de/
Velmi solidní prodejce. Platím přes banku dopředu, naprosto perfektní jednání a zboží je doma cca do týdne od převodu peněz.