Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
ascentis

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#931 Příspěvek od ascentis »

PavelSiKra píše:Zdravím, mám dotaz pořídil jsem kolibříka s kufříkem synovi pod stromek a při prvním rozbalení jsem si všiml že pravá páčka ovladače se ve vertikálním směru (od sebe k sobě) nevrací doprostřed, tahle páčka se nemá vracet ? Při pohybu páčkou vpravo- vlevo se doprostřed vrátí ale od sebe a k sobě zůstane viset tam kde ji posunu. Jsem začátečník takže netuším jestli je to vada ovladače nebo to takhle má být.
Zatím jsem ho jen rozbalil a neměl čas vyzkoušet.
Děkuji za info.

Je to v pořádku. Je to plyn a ten se nevrací.
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
kolaCZek

#932 Příspěvek od kolaCZek »

Jestli muzu poradit, tak ho moc netestuj. At mas co dat pod srromecek.
On uz si to rozbije sam... :lol:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
PavelSiKra

#933 Příspěvek od PavelSiKra »

kolaCZek píše:Jestli muzu poradit, tak ho moc netestuj. At mas co dat pod srromecek.
On uz si to rozbije sam... :lol:

:D no nedalo mi to a po večerech, když spal jsem se učil základům ale samozřejmně pády a nárazy byly, naštestí prozatím bez úhony, no ale už se pod ten stromeček taky těším protože mě to hodně chytlo :lol:
Rampa McKvák

#934 Příspěvek od Rampa McKvák »

Byl to můj první model po vrtulníku, který jsem dostal z Tesca, ten byl téměř neovladatelný. S Kolibříkem se létalo už lépe, teď jsem ho po delší době opět oživil a na doma je to zábava :)

Doporučuji Extreme lyžiny a hodně mi pomohla kovová hlava rotoru.

Taky jsem kupoval baterky na HK - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19418 ten dolárek za to stojí, lítám i sedm minut :)
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#935 Příspěvek od Pajas »

Ahoj, dostal jsem k Vánocům vysněného Colibri PRO, je skvělej. Bohužel už na začátku při pípnutí čehokoliv na vysílači začne potichu pískat vysokým nepříjemným tónem. Při lítání to není slyšet, je to vážně potiché, ale po přistání nebo před letem to občas slyším. Funkčně to nemá vliv a v podstatě mi to nevadí, jen bych rád věděl, zda to dělá i někomu jinému než mně.
citsu

#936 Příspěvek od citsu »

ahoj nejsem si jist jestli to dělá vrtulník nebo vysílačka ale ten zvuk jsem tam měl taky. Usoudil jsem že je to normální a odlítal tak 200 baterek bez problému a teď už slouží přítelkyni taky dobře ;)
Colibri pro V4.5, Blade msr, Blade 400 3D, Blade nano cp x Spektrum DX6i
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#937 Příspěvek od Pajas »

Mně píská vysílač. Každopádně lítá skvěle a jsem s ním nadmíru spokojen. Tohle je taková věc, která mi znepříjemňuje život, když zrovna měním třeba baterky.
Alex1

#938 Příspěvek od Alex1 »

Tak jsem dostal ke Colibříkovi nového brášku V911.Príma hračka na doma když žena žehlí. :lol: Doporučiji a pokud můžu porovnávat ,tak je stabilnější a hlavně téměř nerozbitný.
pkysely@centrum.cz
PavelSiKra

#939 Příspěvek od PavelSiKra »

Pajas píše:Ahoj, dostal jsem k Vánocům vysněného Colibri PRO, je skvělej. Bohužel už na začátku při pípnutí čehokoliv na vysílači začne potichu pískat vysokým nepříjemným tónem. Při lítání to není slyšet, je to vážně potiché, ale po přistání nebo před letem to občas slyším. Funkčně to nemá vliv a v podstatě mi to nevadí, jen bych rád věděl, zda to dělá i někomu jinému než mně.

Můžu potvrdit vysílač mi "píská" hodně vysokým tonem taky.
kolista

#940 Příspěvek od kolista »

Ahoj praštil jsem kolibříkem o zem a upadly mě lyžiny. Při tom se utrhly dráty z desky elektroniky. Najde se někdo ochotný to vyfotit, abych věděl kam připájet červený a černý drát od akumulátoru. Jedná se o model Easycopter V4.5 COLIBRI. Děkuji
Rampa McKvák

#941 Příspěvek od Rampa McKvák »

Nepomohla by ti fotka na tomhle odkazu? http://www.savage.cz/cz/novinky/248-nov ... -v4-5.html

Zatím jsem to sám neřešil, lyžiny jsem sice měnil ale mám tam konektor, ty tedy asi taky ale urvalo se to až za ním, co? :)

Jinak lyžiny si kup od Extreme, vydrží všechno ( skoro ) :D
kolista

#942 Příspěvek od kolista »

Díky odkazu to snad zvládnu. Na desce elektroniky jsem objevil B+ a B-. Na B+ připojím červený a na B- černý drát od akumulátoru. Lyžiny to přežily akorát se vycvakly z rámu, protože jeden držák v rámu je naprasklý.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#943 Příspěvek od Pajas »

ZdenekMi píše:Ahoj, postihl mě následující problém. Colibříka jsem zakoupil a asi po 5 baterkách se začal chovat podivně. Občas sám přidal plyn, občas naopak. Pak se přestal úplně párovat. Dal jsem ho na reklamaci a vrátil se "opravený". Jenže při druhém letu (venku), najednou automaticky přidal plyn naplno a přestal reagovat na vysílačku. Nepomohlo ani její rychle vypnutí a znovu zapnutí. Výsledek je ten, že se ztratil v mracích a už jsem neměl šanci ho najít :-(. Tak mě napadá, jestli je tohle nějak běžná situace, a když koupím jiný nemůže se to opět opakovat. Mám i Colibri V4, ale s ním už jsem odlétal desítky hodin a naprosto bez problém.

T se mi dnes stalo doma, okamžitě vystřelil do stropu, bouchal do něj, tak jsem rychle vypnul vysílačku dle toho, co jste tu psali. Doufám, že už se to nezopakuje, protože kdyby nereagoval na vypnutí, tak by venku normálně uletěl jako tobě pryč.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#944 Příspěvek od Pajas »

Zdar, ještě mám dotaz, kdybych potřeboval náhradní díly, tak jsou s Colibri 100% kompatibilní tyto? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Parts.html ? Spároval bych zákl. desku s vysílačem z Easycopteru V4,5 Colibri PRO? Ještě mám takovej malej problém, že když přidám trochu víc plyn, tak se stáčí doleva (tj. motor v zadu asi nemá takovej výkon), na druhou stranu musím furt trimovat doleva, už jsem skoro narazil na hranici trimů. Potom se mně občas stávají takové výpadky divné (chvíli nereaguje nebo jednou mi dal plnej plyn a brousil strop), zkusil jsem znova spárovat, uvidíme, co to provede. Kdybych měl zničenej vyrovnávací rotor, mohu koupit na HK ocasní sadu a dát to na Easycopter? Díky, tohle se tu někde na začátku už probíralo, ale odkazy už byly nefunkční.
Bozha

#945 Příspěvek od Bozha »

Ocasní sada by měla být kompatibilní - sám jsem jich pár kupoval v Česku pro "Nine Eagles Solo Pro", když byly jeden čas asi o 50,- Kč levnější než ty "na Colibriho".

Ocásky budeš z ND potřebovat, za těch pár měsíců co s Colibri poletuju mi už odešly tři nebo čtyři (pravda, většinou na to, že jsem prostě při obratech a ťukancích o okolní objekty "ukroutil" ten uhlíkový nosník, což je v zásadě neopravitelné, protože se ukroutí na velmi pitomém místě a vteřiňák to zpevní jenom na pár letů).

Základní deska ze Solo ti na 99% s Colibri vysílačkou spárovat nepůjde.

Výpadky se mi taky stávaly, u mě to byl nalomený, respektive ulomený drát napájení na desce.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“