F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

Re: F45 - motorky

#511 Příspěvek od vlkodlak »

shimanista píše:Ja chcem odkaz na český E-shop kde kúpim všetko v jednom E shope motorček,regler a pastorek.Veľmi pekne Vám ďakujem.

....takový asi bohužel nebude.......
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
mascom22

#512 Příspěvek od mascom22 »

Ahojky tak jsem byl letos si naposledy zalétat a jako už tradičně odešel zadní motorek tento rok už třetí. Už se těším až mi přijde TAROT 450 už ho mám objednán 3 týten tak ho čekám každou chvilku. Jak tu pořád řešíte na F 45 ku hlavní motor, tak to si moc nepomůžete pokud neuděláte do střídáku i zadní, protože ten odchází daleko dřív než hlavní motor. Ale jinak F45 moc chválím dobrej vrtulník na naučení a opravdu moc vydrží co se týká mechanického poškození. Tak se tu mějte a hodně štastných přistání v roce 2013.
indian1958

#513 Příspěvek od indian1958 »

mascom22 píše:Ahojky tak jsem byl letos si naposledy zalétat a jako už tradičně odešel zadní motorek tento rok už třetí. Už se těším až mi přijde TAROT 450 už ho mám objednán 3 týten tak ho čekám každou chvilku. Jak tu pořád řešíte na F 45 ku hlavní motor, tak to si moc nepomůžete pokud neuděláte do střídáku i zadní, protože ten odchází daleko dřív než hlavní motor. Ale jinak F45 moc chválím dobrej vrtulník na naučení a opravdu moc vydrží co se týká mechanického poškození. Tak se tu mějte a hodně štastných přistání v roce 2013.

Tak dnes jsem byl lítat a při třetí baterii jsem s ním mignul o zem. Fouknul vítr a já ho měl proti slunci. Ještě jsem stačil stáhnout plyn, ale stajně jedna hlavní vrtule to odnesla, trochu ohnutý flybar. Ale jinak nic. je to držák.
Jak píše mascom22 taky již mám třetí zadní motor , hlavní zatím drží ale jak dlouho.
corona

#514 Příspěvek od corona »

indian1958 píše:...
Jak píše mascom22 taky již mám třetí zadní motor , hlavní zatím drží ale jak dlouho.

Pro porovnání uvedu, že na hračce stejný velikosti Esky HB V2 mám vzadu stejnosměr bez převodu s vrtulkou 102 mm.
První motor vydržel mnohem více, než 40 hodin ve vzduchu a současný druhý už bude mít natočeno 40 taky.
Samozřejmě, že je lepší mít i vzadu stříďák, ale tyhle provozní hodiny jsou výraně vyšší, než u těch origo zadků s převodem.
indian1958

#515 Příspěvek od indian1958 »

Ještě jsem chtěl všem kdo u toho dnes sedí popřát krásný nový rok 2013 a hodně povedených startů a méně pádů.
shimanista

#516 Příspěvek od shimanista »

Tak neviem,neviem či kúpim F-45-ku.Vymením hlavný motor za striedavý a za chvílu mi odíde zadný.A zadný kupovať stále sa mi nechce.A nie je lepšie kúpiť inakšiu Heli v podobných parametroch?Veď keď kúpim f-45 a za chvíľu povymieňam motory a reglere,tak sa dostanem na dosť vysokú sumu.Poradíte mi inakší bezproblémový model?Ďakujem Vám
mascom22

#517 Příspěvek od mascom22 »

Tak mi to nedalo a hned jsem se pustil do výměny, jaké bylo moje překvapení že zadní motorek je v pořádku, ale pastorek na něm je úplně obraný a plastové kolečko převodu v pořádku, tak to jsem ještě nezažil ten pastorek je tak měkký že papírový by vydržel víc :o
mascom22

#518 Příspěvek od mascom22 »

shimanista píše:Tak neviem,neviem či kúpim F-45-ku.Vymením hlavný motor za striedavý a za chvílu mi odíde zadný.A zadný kupovať stále sa mi nechce.A nie je lepšie kúpiť inakšiu Heli v podobných parametroch?Veď keď kúpim f-45 a za chvíľu povymieňam motory a reglere,tak sa dostanem na dosť vysokú sumu.Poradíte mi inakší bezproblémový model?Ďakujem Vám

Tak nejlepší helli která vydrží opravdu všechno a nestojí další peníze je simulátor. Ten doporučuji úplně všem co začínají, mě ušetřil spousty peněz a F45 na ty základy je úplně parádní a kdo začíná s tímto koníčkem MUSÍ počítat a nebo právě naopak nesmí počítat sem tam nějakou korunu. Prostě je to drahej koníček jako všechno ostatní kolem. :D
shimanista

#519 Příspěvek od shimanista »

mascom22 píše:
shimanista píše:Tak neviem,neviem či kúpim F-45-ku.Vymením hlavný motor za striedavý a za chvílu mi odíde zadný.A zadný kupovať stále sa mi nechce.A nie je lepšie kúpiť inakšiu Heli v podobných parametroch?Veď keď kúpim f-45 a za chvíľu povymieňam motory a reglere,tak sa dostanem na dosť vysokú sumu.Poradíte mi inakší bezproblémový model?Ďakujem Vám

Tak nejlepší helli která vydrží opravdu všechno a nestojí další peníze je simulátor. Ten doporučuji úplně všem co začínají, mě ušetřil spousty peněz a F45 na ty základy je úplně parádní a kdo začíná s tímto koníčkem MUSÍ počítat a nebo právě naopak nesmí počítat sem tam nějakou korunu. Prostě je to drahej koníček jako všechno ostatní kolem. :D

No ja chcem Heli aby som nevrážal do nej kopu peňazí.Nie je to u mňa koníček na prvom mieste.Na prvom mieste mám rybárstvo a Heli chcem iba len tak si zalietať vonku občas.Ale aby som do roka kúpil 10 motorkov,tak to radšej nechcem žiadnu.
Ako počítam......
Heli F-645 1700,-kč
Prerobenie na hlavný motor striedavý 800,-kč
Zadný motor 200,-kč x 12x čiže 2400,-kč
Teraz nedajbože budem lietať po každý krát min.tri batérie a nákup každý mesiac zadný motor,tj 12 mesiacov x 200,-kč

No kašlem aj na takú Heli.Ak máte neaký typ na inú tak sem sním.Ďakujem Vám všetkým
corona

#520 Příspěvek od corona »

shimanista píše:No kašlem aj na takú Heli.Ak máte neaký typ na inú tak sem sním.Ďakujem Vám všetkým

A napadlo tě vůbec, že s tím několikrát praštíš a budeš kupovat další díly?
Než jsem se naučil točit kolečka, oddělal jsem několikery listy, jejich spojky, občas nějaký to táhlo a podobně.
indian1958

#521 Příspěvek od indian1958 »

Neber to tak tragicky. Já mám F45 asi rok a krom své blbosti jsem měnil snad jednou zadní vrtulku. Dvakrát to byla namotaná tráva. A hlavní motor zatím drží.
Do každého vrtulníku budeš cpat peníze protože s ním vždy migneš o zem nebo jinym. Ale tento vrtulník fakt hodně vydrží.
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#522 Příspěvek od Hafan »

to: shimanista

Když to bereš takhle tak na to opravdu kašly,myslím že u modelu ať je to heli,letadlo,auto nebo já nevím co tak prostě provoz a servis něco stojí mimochodem taky rybařím a taky každý rok kupuji háčky,olůvka nástrahy atd. U F45 jsem dělal po necelém roce hlavní motor zadní běhá zatím v pohodě,potom ještě dělám rc tanky kde tuním hlavně pojezdové ůstrojí a teď jsem se ještě zbláznil do letadla :wink: . Prostě to je modelařina předělávání,zlepšování ale taky zklamání je to na každém z nás kam až chce zajít.
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#523 Příspěvek od Pajavlk »

tak nevim zda nemá vrtas nějakej defekt, kdo ho máte po ruce v modu 2. Pokud dáte plnou směrovku, je jedno kam a začnete hýbat cyklikou na dorazy, jak chodí serva oproti tomu když máte směrovku v neutrálu ? pokud ji mám v neutrálu a hejbu cyklikou serva chodí naplno až na kraje, pokud ale dám plnou směrovku na nějakou stranu serva se z neutrálou hýbou jen o pár milimetrů. Čím menší výchylka na směrovce tím se zvětšuje vychylování na cyklice. Žeby závada ?
tlavelza

#524 Příspěvek od tlavelza »

Pajavlk píše:tak nevim zda nemá vrtas nějakej defekt, kdo ho máte po ruce v modu 2. Pokud dáte plnou směrovku, je jedno kam a začnete hýbat cyklikou na dorazy, jak chodí serva oproti tomu když máte směrovku v neutrálu ? pokud ji mám v neutrálu a hejbu cyklikou serva chodí naplno až na kraje, pokud ale dám plnou směrovku na nějakou stranu serva se z neutrálou hýbou jen o pár milimetrů. Čím menší výchylka na směrovce tím se zvětšuje vychylování na cyklice. Žeby závada ?

U mě to dělá taky,přišel jsem na to asi před měsícem,když jsem si pohrával s vysílačkou a koukal jak chodí serva.Při letu s tím už počítám,když dělám otáčky v náklonu musím k tomu na chvilku přidat vpřed.Těžko se to popisuje ale funguje to--u mě.Levotočivé průlety v náklonu mě jdou snáze než pravotočivé.Ty pravotočivé,musím víc zasahovat do řízení aby nešel ocas do smyku.Lítám se smršťovačkou a lehkým závažím.
Dáva

#525 Příspěvek od Dáva »

Jj musí se páčkovat trochu nestandartně :lol: aby ten let k něčemu vypadal to je pravda.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“