RedAce píše:Měl bych dotaz. Pokud mam T9x s původním FW s "nacvaknutým" DJT modulem a koupím telemetrický přijímač, je nutné nějak nastavovat ten modul, aby telemetrie "něco dělala". Jde mi o to, že teď po telemetrii netoužím, v daném letadle ji nevyužiji, ale do budoucna ji určitě plánuji. Proto beru telemetrický přijímač. Na druhou stranu nechci, aby mi modul zběsile pípal a varoval mě na nějaké hodnoty (signál, napětí), které nemám bez kabelu možnost ovlivnit. Prostě a jednoduše, jak se bude chovat nenastavený DJT modul s telemetrickým přijímačem?
Implicitně budou zřejmě všechny alarmy v modulu vypnuté, ale dají se nastavit tím, že se telemetrický data port VF modulu FrSky připojí k PC či notebooku a použije se např. program od maďara Istvána Magiho, který je volně ke stažení viz tento odkaz. Modul DJT ovšem umí pouze alarmy pro RSSI tj. kvalitu signálu Tx/Rx a pro analogové vstupy A1/A2. Alarmy po čidla jako jsou třeba teplotní, vario, proudové atd., nejsou v tomto základním režimu dostupná tj. jejich využití je možné např. v rámci integrované telemetrie v rámci T9x.