Obal na přenášení 3m větroně

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Obal na přenášení 3m větroně

#61 Příspěvek od Woita »

vladinek píše:Používám něco takovédleho
http://www.pazba.cz/zbozi/5530/Kufr-na- ... -zamku.htm
Plastové nejsou drahé a nerozsedne vám to ani hodně navztekaná manželka ;-)
Když se porozhlédnete v prodejnách zbraní,třeba najdete něco rozměrove vhodného.

Ten futrál na kvér se mi líbí moc! Je to tvrdá krabice, na rozdíl od všech hadrových ochrání nejen před poškrábáním! Při nejbližší příležitosti půjdu očíhnout prodejnu se zbraněmi 8O
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
tpk

#62 Příspěvek od tpk »

Ahoj, taky přidám svou trošku do mlýna. Po dnešním lítání, resp. po cestě na něj a zpět jsem se rozhodl spáchat přepravní box na F3J Snake 3320. S vědomím toho, že letadlo nejčastěji příjde k úhoně právě při cestování jsem chtěl něco festovnějšího než "jen" látkový obal který by v nepořádku co většinou v autě mám jen těžko obstál. Nakonec padla volba na 3mm plastové desky, které používají grafici. Stačila tavná pistole, stříbrná páska, kousek suchého zipu a za hodinu nebylo co dělat. Ještě možná doplním uši pro snažší přenášení, ale ty nejsou nezbytné. V kombinaci s perfektními látkovými potahy, se kterými jsem letadlo koupil se to zdá být na první pohled neprůstřelné. Čas ukáže.
Přílohy
P1000448.JPG
P1000449.JPG
P1000451.JPG
M1
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od M1 »

...no vidiš, taky řešení ;-). Jen pro info, kolik ty desky stojej a kde se daj koupit ? Nechal sis to podle zadaných rozměrů nařezat, nebo si to pižlal růčo z nějaký velký desky ;-)
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
tpk

#64 Příspěvek od tpk »

Ahoj, cenu ti bohužel neřeknu. Desky jsem dostal. Ale zkus se zeptat kdekoli kde dělají reklamu.
Jinak jsem vše řezal lámacím nožem. Stačí naříznout a pak přelomit. Ale počítám, že jakákoli slušnější reklamka dokáže desky naformátovat na potřebné rozměry. Po svátcích, jak budu v práci, můzu zjistit a jaké přesně desky se jedná.
M1
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od M1 »

O.K. díky, dej vědět ;-). Pamatuju si totiž, že když jsem si před dvouma rokama dělal taky bedničku (viz. začátek vlákna) a pokukoval v Bauhausu z jakýho matroše jí vyrobit, tak nějaká plastová deska co se mi taky líbila byla krutě drahá, tak jsem nakonec nechal nařezat překližku...
JETI DC-16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Woita »

Tak tohle vypadá moc dobře!!!
Mám z té hmoty lyže na motoráčka, dobře se s tím dělá, je to lehké a pevné. To naříznutí lámacím nožem funguje a SUPER se to lepí vteřiňákem - na ničem tak nedrží vteřiňák jako na této hmotě. Taky ale nevím jak se jmenuje... Kdysi jsem kus dostal, a to padlo na ty lyže. Začnu asi shánět po reklamkách, přijde mi že pro nás modeláře jsou tyhle desky super věc a jak se zdá, možnosti využití jsou nekonečné. Ještě z toho začneme lepit éra - uvidíte!!! :lol:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
rumcajs

#67 Příspěvek od rumcajs »

TPK
bedýnka je fajn, jen bys nám mohl vymyslet něco na motýla.... :D
M1
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od M1 »

rumcajs píše:TPK
bedýnka je fajn, jen bys nám mohl vymyslet něco na motýla.... :D

...obávám se, že na motejla nikdo nic nevymyslí :lol: :mrgreen:
JETI DC-16
tpk

#69 Příspěvek od tpk »

Tak to pozor pánové! Už to mám v hlavě. Jak se vrátím v neděli z chalupy tak to spíchnu. Myšlenka myslím dobrá. Prostě takový návlek na motýla co se fixne k trupu. Každopádně to nebude "neprůstřelné", protože to na motýla prostě nejde, ale myslím, že fungovat to bude. Takže v pondělí poreferuji.
M1
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od M1 »

...tyhle obaly (křídlo, motejl) mám zatim od výrobce Vikinga k éru objednaný
Přílohy
V2_covers.jpg
JETI DC-16
tomashr

#71 Příspěvek od tomashr »

Tak mám dost novinek z Koniga. V první řadě u M1 asi došlo k nějakému omylu, ten jím odkázaný "kufrobatoh" mi byl nadhozen taky, ale cena by měla být do 4000.
Nicméně tohle nechci, stačí trochu jednodušší verze. Poptal jsem to s 8mm vycpávkou venkovní, vnitřní přepážka 3mm, ucho na nošení. V mém "Stork-Mandarin" rozměru s vnitřkem 180cm by to prý mohlo vyjít už u prvního kusu na cca 2600, další i méně. Viking by byl asi o chlup levnější, stačí o cca 20cm kratší. Do 3000 by to pak asi vyšlo i s tou boční kapsou na trup jako jsem odkazoval u toho obalu Vladimir model. To už začíná být zajímavé - už bych byl níže než u "Vladimir s poštovným".

Kromě toho ale psal, že v nějakém jiném provedení by se to blížilo spíš k 1000 korun, ale tam jsem nějak nepochopil, čím se to liší, tak bych zatím raději počítal vyšší cenu. Uvidíme, čekám na odpověď. V dohledné době to snad upřesním a dám i nějaké fotky s příklady, každopádně pokud by někdo měl zájem, tak dejte vědět, ve více kusech by se srazila cena.
M1
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od M1 »

...jo Tome psal mně přímo pan Koenig, že ta pani mně napsala špatnou cenu a zároven poslal i další možnosti :wink: , zítra se jedu podívat na jeden obal na Harfu a pak dám taky vědět :wink:
JETI DC-16
tomashr

#73 Příspěvek od tomashr »

Potvrzuji - taky už komunikuji přímo s p. Koenigem.
Jinak už mám obratem reakci - za tu cca 1000 by byla tahle "placka" jen na křídla. asi by tam šla i jedna "přepážka:
tmavoseda.jpg

Já bych ale chtěl přeci jen "prostorovou" verzi na míru, něco jako ten obal na kite, co jsem už posílal:
vnitřek500.jpg

Pro sebe poptávám VNITŘNÍ rozměr 180x28x11cm, prý by ale zkrácení u jiného kusu bylo bez navýšení ceny (to by nevyžadovalo změnu postupu), takže kdyby ti vyhovělo těch 28x11, tak by nebylo problém mít třetí rozměr třeba jen 160cm.
Dej vědět, jak dopadneš na Harfě, já si to určitě nechám do pondělka uležet v hlavě, takže není spěch.
M1
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od M1 »

...určitě dám vědět, jinak ten rozměr 28cmx11cm by měl být vpoho akorát ta délka by se zkrátila na těch 155-160cm, máš to v tomhle ohledu jednodušší, že nemáš motejla, mně holt bude muset koukat ven :wink:. Jinak počítáš teda s tím, že tam dáš i ten trup, kterej bude od křídel oddělen tou přepážkou (popř. dvěmi přepážkami, že by měla každá polovina křídla svou) ?
JETI DC-16
M1
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od M1 »

...ještě mě napadnul jeden problém a to jsou ploutvičky na trupu s anténama (který ho celkem dost v tom místě rozšířej), nejlepší na ten trup (alespon Vikingáckej), by bylo něco jako na tom červenym obalu co jsem sem dával dříve, prostě na vrchní straně třeba na suchý zipy takovej rozepínací podélnej rukáv s tím, že by motejlový plochy pak směřovaly dolu...
JETI DC-16
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“