Leteckym modelarem po "tricitce"
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Leteckym modelarem po "tricitce"
Touto cestou zdravim diskusi,
Dovolte, abych se uvodem tohoto noveho tematu predstavil:
Martin, 31 let, Olomouc, Informatik (bydlim v panelaku)
Jsem presvedcen, ze svet modelaru se sklada jak z dobrych chlapu, tak i tech ostatnich, proto pocitam, ze dane tema bude pro Vas nektere hodne usmevne, ale najdou se i Ti co to pochopi a treba pomohou.
Tema: Zacit s leteckym modelarsvim, bez toho, abych v mladi prosel nejakym krouzkem ci klubem, nemam za sebou postaveny jediny model.
Zkusenosti s modelarinou od r. 1998 (RC lode, RC buggy, vse stavba na zakazku!!!) Zkusenosti s provozem RC mam (nikoliv se stavbou, pojmy z oblasti RC modelariny znam). Shrnuto: Zkousel jsem provozovat nejake RC modely ... tot vse. Rad bych udelal tlustou caru a opravdu zacal modelarit ... bohuzel jsem trosku zaspal dobu!!! Na druhou stranu vychazim z toho, ze se jinde a jini uci vecem i pokrocilem veku.
Zaverem: Zajem o leteckou modelarinu, stojim na zemi tzn. zacatek od "0" od konstrukcniho hazedla, teorie, zaklady stavby leteckeho modelu, casem do sveta RC. Nic nejde hned a samo. Uvazuju opravdu rozume a nekde zacit musim. Vyhody oproti mladym klukum, jsem vydelecne cinny, rozumne investice do hobby snad nebudou problem.
Chlapi, predem Vam dekuji za docteni moji slohovky az sem. Pokud by se nasel nekdo od Olomouce a byl by ochoten se "ujmout" dospeleho chlapa co by si rad hral, budu potesen.
P.S: Pracuji sice jako Informatik, tudiz svet pocitacu a Interneru pro me neni problem, ale tohle je svet teorie, ja potrebuji praxi a radu zkusenejsiho, aby me navedl tou spravnou cestou. Jiste si vsichni asi vzpominate na sve zacatky, ktere urcite nebyly jednoduche. Samostudium je krasna vec, ale nekdy neni tou idealni volbou ... Predem diky vsem.
Doufam, ze se pri docteni meho prispevku nechytate smichem za bricho a nepovazujete me za blazna. Rad bych se stal jednim z Vas ...
Dovolte, abych se uvodem tohoto noveho tematu predstavil:
Martin, 31 let, Olomouc, Informatik (bydlim v panelaku)
Jsem presvedcen, ze svet modelaru se sklada jak z dobrych chlapu, tak i tech ostatnich, proto pocitam, ze dane tema bude pro Vas nektere hodne usmevne, ale najdou se i Ti co to pochopi a treba pomohou.
Tema: Zacit s leteckym modelarsvim, bez toho, abych v mladi prosel nejakym krouzkem ci klubem, nemam za sebou postaveny jediny model.
Zkusenosti s modelarinou od r. 1998 (RC lode, RC buggy, vse stavba na zakazku!!!) Zkusenosti s provozem RC mam (nikoliv se stavbou, pojmy z oblasti RC modelariny znam). Shrnuto: Zkousel jsem provozovat nejake RC modely ... tot vse. Rad bych udelal tlustou caru a opravdu zacal modelarit ... bohuzel jsem trosku zaspal dobu!!! Na druhou stranu vychazim z toho, ze se jinde a jini uci vecem i pokrocilem veku.
Zaverem: Zajem o leteckou modelarinu, stojim na zemi tzn. zacatek od "0" od konstrukcniho hazedla, teorie, zaklady stavby leteckeho modelu, casem do sveta RC. Nic nejde hned a samo. Uvazuju opravdu rozume a nekde zacit musim. Vyhody oproti mladym klukum, jsem vydelecne cinny, rozumne investice do hobby snad nebudou problem.
Chlapi, predem Vam dekuji za docteni moji slohovky az sem. Pokud by se nasel nekdo od Olomouce a byl by ochoten se "ujmout" dospeleho chlapa co by si rad hral, budu potesen.
P.S: Pracuji sice jako Informatik, tudiz svet pocitacu a Interneru pro me neni problem, ale tohle je svet teorie, ja potrebuji praxi a radu zkusenejsiho, aby me navedl tou spravnou cestou. Jiste si vsichni asi vzpominate na sve zacatky, ktere urcite nebyly jednoduche. Samostudium je krasna vec, ale nekdy neni tou idealni volbou ... Predem diky vsem.
Doufam, ze se pri docteni meho prispevku nechytate smichem za bricho a nepovazujete me za blazna. Rad bych se stal jednim z Vas ...
Re: Leteckym modelarem po "tricitce"
kaplik píše:Zaverem: Zajem o leteckou modelarinu, stojim na zemi tzn. zacatek od "0" od konstrukcniho hazedla, teorie, zaklady stavby leteckeho modelu, casem do sveta RC. Nic nejde hned a samo. Uvazuju opravdu rozume a nekde zacit musim. Vyhody oproti mladym klukum, jsem vydelecne cinny, rozumne investice do hobby snad nebudou problem.
Tedy pane kolego, sedím zde zírajíc na monitor - taky informatik mimochodem - a nevěřím tomu, že skutečně chceš začít od házedel a postupně přejít na větší a potom na RC atd... Sice Ti tu asi většina lidí doporučí ať si koupíš nějaký takový ten divný RC set a jdeš lítat, ale já jsem z tohoto přístupu skutečně nadšen. Já si tím totiž také prošel a řekl bych, že to jsou zkušenosti k nezaplacení. Jen vydržet...
Ahoj
Neboj nikdo tě tady za blázna považovat nebude.Začít rc lítáním človek může začít v jakýmkoliv věku(dokud na to člověk vidí
).Doufám že se ti někdo z okolí ozve,dobrá rada nad zlato a navíc vevíce lidech je to na letišti nebo zeleným plácku vždy lepší.
PS:Já začínal taky od píky v 34 a taky to šlo.Ať ti to lítá bez nehod.
Neboj nikdo tě tady za blázna považovat nebude.Začít rc lítáním človek může začít v jakýmkoliv věku(dokud na to člověk vidí
PS:Já začínal taky od píky v 34 a taky to šlo.Ať ti to lítá bez nehod.
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Diky za reakci. Jak jsem psal, uvazuju hlavou (snad rozumne) ... vim, ze na toto tema je spousta diskusi, o modelech letadel nevim nic ... tezko muzu zacit plnokrevnym akrobatem na 160cc. Mozna se najdou taci, co by do toho sli. Faktem je, ze moje posledni RC lod taky byla 26cc benzin, ale ja chci zacit modelarit (tzn. znat teorii, vedet neco o stavbe atd.) Thx.
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Kratce ... postavit vlastnim umem model bude urcite neco jineho, nez provozovat model, ktery Ti nekdo "predal". Stavy, kdy nevis, ani jak ten model funguje, nedej boze ho provozovat, delat upravy ci opravovat ho, mam za sebou. Zastavam nazor, ze bych mel model dokonale znat a to po vsech strankach. A o pocitu, ze jsem sam neco dokazal netreba diskutovat. Otazka, jestli na tohle to vsechno budu mit ... sikovnost, zrucnost, znalosti!
Předpokládám (doufám) tedy, že se nebudeš bránit vlastní stavbě podle nějakých ověřených plánů. Vymýšlet vlastní konstrukci sice jde, ale pro začátek... Pokud chceš opravdu začít u házedel a volňásků, tak by to asi chtělo něco ze starších modelářů nebo něco co se stavilo v modelářských kroužcích (nevím jak je to dnes, prý už se tam "staví" stavebnice). Já bych volil třeba něco od pana Rašky.
Stavba je fajn
. Spousty informací jsou v modelářských listech, co vydával Svazarm. Jedná se klasickou stavbu. http://zd.wwwcity.cz/Modlisty/
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Až najdeš v okolí zpřízněnou duši, půjde to líp. Neb tvrdím "Proč se učit na chybách vlastních". A že vím o čem mluvím. V dnešní době se ty chyby mohou pěkně prodražit. Jinak záměr je dobrý (sám jsem tak taky šel), jen jestli u toho vydržíš. I když bys nešel do setu, ale třeba přeskočíš třídu A-1 a půjdeš do Easy Staru. Můj první spalovák ( na základce) bylo účko, taky tak chceš svůj vývoj vést

kdyz
kdyz je snaha de vse ale postupne ja take nicim neprosel ale trpelivost a pevne nervy se vyplatily a ted mi lita vse i to koste 
Okolí Olomouce? Navštiv http://www.satria.cz a máš vystaráno. Aleš tě nakrmí a ukecá tak, že ti bude hlava brnět.
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Moje uvaha. Uvazuji o koupi nejake stavebnice konstrukcniho hazedla. Chci se naucit zakladni stavbu, potah, teorii. Plan byl byl krasnej, ale pokud pred sebe polozim plan, to bude tak vsechno. Jelikoz nemam zadny znalosti. Opravdu mi pripada nejrozumejsi zacit od zacatku. Navic musim zridit nejaky prostory, kde zacnou moje prvni experimenty (bydlim v panelaku) a musim taky nakoupit nejaky ten material do zacatku. Zacinam fakt od piky ...
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
zdzd píše:Okolí Olomouce? Navštiv http://www.satria.cz a máš vystaráno. Aleš tě nakrmí a ukecá tak, že ti bude hlava brnět.
Bidu (Alese), znam dobre, ale sam nema pomalu cas na svuj kram, natoz tak na me!!!
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Bud zdrav. Tvuj vek je az smesne nizky! Ja jsem na tom tedy podobne (vcetne toho informatika), ale u nas na letisti je prevaha modelaru duchodoveho veku.
Ja osbne bych se tak moc nehnal do te vlastni stavby. Na tu je casu dost. Ja jsem take zacal tak, ze jako prvni jsme si koupil letaldo v rozsypu a tezce jsem pohorel. Dnes uz bych ho asi umel dat do kupy, ale zacinat s tim je mozna velke sousto...
Ja osbne bych se tak moc nehnal do te vlastni stavby. Na tu je casu dost. Ja jsem take zacal tak, ze jako prvni jsme si koupil letaldo v rozsypu a tezce jsem pohorel. Dnes uz bych ho asi umel dat do kupy, ale zacinat s tim je mozna velke sousto...