Jirka
Co se taky nevidi
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Co se taky nevidi
Tak jsem si byl dnes zalitat. Prijeli i dalsi modelari a predvedli novy stroje. Jeden me dostal.
Novej Thunderbolt od RC faktory. Lital pekne, ale nemohl by jste me, nevzdelanci, prosim nekdo vysvetlit, na co je potreba v modelu velikosti a vahy na hranici mezi halovkou a venku do klidu TELEMETRIE
Kdyby byla integrovana v prijimaci, no budiz. Ale tady byla pridavna
Jeste ze tam nebyla i GPS, Vario a Pitot.
Jirka
Jirka
Re: Co se taky nevidi
Co myslíš telemetrií, u Aurory je napětí baterií i u malého 6ch.
Mám telemetrii ve všech modelech i mini. Tedy napětí pohoné baterie. A podle mě by to měl být standard. Kvuli bezpečnosti a zničení modelu.
Tak pojdte, sesypejte se na mne
Mám telemetrii ve všech modelech i mini. Tedy napětí pohoné baterie. A podle mě by to měl být standard. Kvuli bezpečnosti a zničení modelu.
Tak pojdte, sesypejte se na mne
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Celeron píše:Tak jsem si byl dnes zalitat. Prijeli i dalsi modelari a predvedli novy stroje. Jeden me dostal.Novej Thunderbolt od RC faktory. Lital pekne, ale nemohl by jste me, nevzdelanci, prosim nekdo vysvetlit, na co je potreba v modelu velikosti a vahy na hranici mezi halovkou a venku do klidu TELEMETRIE
![]()
![]()
Kdyby byla integrovana v prijimaci, no budiz. Ale tady byla pridavna
Jeste ze tam nebyla i GPS, Vario a Pitot.
![]()
Jirka
Co všechno s tím měří na to ses měl poptat rovnou majitele. Hádat se dá minimálně v základu, který se hodí v kdejakém elektromodelu, a to je jednak napětí palubního aku a k tomu případně navíc ještě odebraný náboj v mAh z palubního aku. Pak navíc třeba nějaká ta teplota réglu či motoru apod..
Dejfak píše:Tak pojdte, sesypejte se na mne
Nehrozí.
Veď máš úplnú pravdu.
Třeba si ji naježil pod stromeček a chtěl ji jen na něčem vyzkoušet?
spetrs píše:Třeba si ji naježil pod stromeček a chtěl ji jen na něčem vyzkoušet?
Správně!!! Neberte mu tu radost
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
ked na to ma tak nech si to tam da....
Celeron píše:..... na co je potreba v modelu velikosti a vahy na hranici mezi halovkou a venku do klidu TELEMETRIE
na hrani, nic jineho totiz nedelame, nez ze si s temi vecickami hrajeme, jsou to hracky pro male i velke kluky, at to je halak nebo nadupany pylonak nebo 20+ maketa... jde jen o to si to priznat a pochopit, ze kazdy si s tim muze hrat jak chce :-)
A zbytecne to nekritizovat.
edit: mam v 170g halovce prijimac se snimanim napeti pohonne baterky a obcas litam se sluchatkama a necham si naseptavat napeti ... :-)
jyrry.webnode.cz
Čo je na tom zvláštne. Takmer každé ráno cestou do práce stojí vedľa mňa na svetlách v susednom pruhu chlapík s navigáciou a čumí do nej napriek tomu, že tú trasu musí prejsť aj zo zavretými očami /teda pokiaľ nemá Alzhajmera/ Holt každý blbneme inak 
Kazde rano,aj ked kolko uz mas rokov,cumis do zrkadla ked si umyvas zuby,holis sa a ceses sa a bez zrkadla to nedokazes.
Tak mu nezavid jeho telemetriu.
Tak mu nezavid jeho telemetriu.
Audino pokial viem tak tiež nemáš 15 rokov tak nehovor,že na vojne si mal zrkadlo podla ktorého si sa holil.U nás bolo jedno na celú rotu takže som to vedel aj po pamäti

PS: už niekoľko rokov nemám dôvod sa česať
PS: už niekoľko rokov nemám dôvod sa česať
Anooo,v tom mas pravdu,ale check list nepovoli!hhahahah
Kalsime na to a nezavidme mu.
Kazdy si robi radost pre seba a nie preto,aby sme mu to tu zhovadili.
Kalsime na to a nezavidme mu.
Kazdy si robi radost pre seba a nie preto,aby sme mu to tu zhovadili.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo, clovek si dela prcu a jaky flame tu zaplal.
Samozrejme ze vim k cemu je telemetrie, sam ji mam u FX20 ale nikdy by me nenapadlo ji dat do neceho podobnyho.
Zvysi se tim asi tak o 20% celkova vaha, zhorsi letovy projevy a mluvit tu o bezpecnosti (koho, ceho) je temer ujety. Jo dat to do era co zabiji a nici, to je naprosto na miste ale tohle ti ani nevypichne voko ani neodre auto a navic cena telemetrie je pulka toho zbytku co leti.
Ale pravda, at si kazdy dela co chce.
Hlavne ze to bavi!
Jirka
Ale pravda, at si kazdy dela co chce.
Jirka
Létáme combaty, éra maji do 350g
Koukal jsem jak takové letadlo nekontrolovatelně při silném větru bez motoru proteklo plotem. I když je to éro lehké tak v čumáku má to nejtěžší a nejtvrdší tedy motor a kdybys s ním dostal při střemhlavém letu bez motoru na budku, určitě by jsisi toho všim. Nebo spíš později až by ses probral. Je to dost nepravděpodobné ale stát se to může, to asi k bezpečnosti. Zkus takové lehké éro rozletět a bez motoru se s ním tref do hlavy nebo auta. Třeba se fakt nic nestane. Když létáš sám o nic nejde, maximálně si ublížiš ale když létá víc lidí najednou nebo jsou na letišti či okolí jiné osoby, tak jde o bezpečí ostatních.
A vedět jestli máš dost energije v bateriích je dost podstatné.
Létat se dá samozřejmně na čas ale stalo se už mnohokrát že si pilot dal do éra vybité baterie. Samozřejmně kontroly před letem atd.. Ale telemetrie je pro mě bezpečná kontrola že je vše jak má být. Šoupnu baterky do letadla, na vysílači zkontroluji napětí a při nízkém napětí mi to vysílačka ohlásí a bezpečně sednu.
V dnešní době kdy může létat každý a nemít o tom ani páru by to měl být standart. A i pro zkušené piloty, už z důvodu zmíněné bezpečnosti nebo zbytečného poškození modelu a i šetrnosti k bateriím.
To je můj názor.
Koukal jsem jak takové letadlo nekontrolovatelně při silném větru bez motoru proteklo plotem. I když je to éro lehké tak v čumáku má to nejtěžší a nejtvrdší tedy motor a kdybys s ním dostal při střemhlavém letu bez motoru na budku, určitě by jsisi toho všim. Nebo spíš později až by ses probral. Je to dost nepravděpodobné ale stát se to může, to asi k bezpečnosti. Zkus takové lehké éro rozletět a bez motoru se s ním tref do hlavy nebo auta. Třeba se fakt nic nestane. Když létáš sám o nic nejde, maximálně si ublížiš ale když létá víc lidí najednou nebo jsou na letišti či okolí jiné osoby, tak jde o bezpečí ostatních.
A vedět jestli máš dost energije v bateriích je dost podstatné.
Létat se dá samozřejmně na čas ale stalo se už mnohokrát že si pilot dal do éra vybité baterie. Samozřejmně kontroly před letem atd.. Ale telemetrie je pro mě bezpečná kontrola že je vše jak má být. Šoupnu baterky do letadla, na vysílači zkontroluji napětí a při nízkém napětí mi to vysílačka ohlásí a bezpečně sednu.
V dnešní době kdy může létat každý a nemít o tom ani páru by to měl být standart. A i pro zkušené piloty, už z důvodu zmíněné bezpečnosti nebo zbytečného poškození modelu a i šetrnosti k bateriím.
To je můj názor.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
charon píše:Čo je na tom zvláštne. Takmer každé ráno cestou do práce stojí vedľa mňa na svetlách v susednom pruhu chlapík s navigáciou a čumí do nej napriek tomu, že tú trasu musí prejsť aj zo zavretými očami /teda pokiaľ nemá Alzhajmera/ Holt každý blbneme inak
Treba se diva, kde mu navigace ukazuje zacpy a jina dopravni omezeni