Obal na přenášení 3m větroně

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Obal na přenášení 3m větroně

#16 Příspěvek od Woita »

05.JPG

Ještě jsem ucho přesunil na jinou stranu krabice - původně návrhář předpokládal, že budou díly křídla uložené v krabici naplocho, ale já je chci mít nastojato.
A takhle to vypadá zavřené a v polici:
06.jpg
07.JPG

Pro zajímavost, tohle byly veškeré podklady ode mě :? :
Krabice.pdf
(472.05 KiB) Staženo 159 x

Kdybyste měl o takovou krabici někdo zájem, nakontaktoval bych vás na tu hodnou paní z firmy Thimm Schertler, u které to původně začalo obchodním jednáním :D
Jo a ta krabice se pohodlně vejde do Octavie kombíka, ani se nemusí posunovat přední sedačka (jen se sklopí opěradlo jedné zadní sedačky).
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
kovaco

#17 Příspěvek od kovaco »

Kluci, nevím co pořád řešíte. Na 3,O5m stroj dělá Valenta supr obal, který mám na RAY-Xe. Můžu ho nosit jako tašku, nebo na zádech a vím, že se tomuto křehkému F5Jčku nic nestane. Najdu fotku a pověsím ji sem.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
kovaco

#18 Příspěvek od kovaco »

viewtopic.php?f=118&t=52493&start=30

První foto od Jirky (Lipana). na str. 3 spinfly
M1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od M1 »

kovaco píše:Kluci, nevím co pořád řešíte. Na 3,O5m stroj dělá Valenta supr obal, který mám na RAY-Xe. Můžu ho nosit jako tašku, nebo na zádech a vím, že se tomuto křehkému F5Jčku nic nestane. Najdu fotku a pověsím ji sem.

...vždyt já ten tvůj obal Ondro viděl, je pěkný, ale co ta cena :roll: , říkal jsi něco kolem 2.500,-Kč ne ?
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
M1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od M1 »

...jinak super bednička Woito :wink:
JETI DC-16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Woita »

M1 píše:...jinak super bednička Woito :wink:

No, bednička je to úplně obyčejná, žádnej barevnej luxus, ale docela pevná a bude fajn na uskladnění i na převoz na letiště. Aspoň žádný díl nezapomenu, jak se mi stávalo :wink: - vozil jsem to v bublinkovém igelitu, taky hroilo poškození.
Podobnou jsem si chtěl udělat sám, už na ní mám poscháněné i 180cm dlouhé kartony, asi by taky fungovala, ale určitě na pohled by byla pěkně hnusná! :D
Ale má ten karton jednu nevýhodu: Nebudu s ním moct na mokrou trávu. No ale tolik to nevadí, stejně jí asi budu otevírat v autě a éro sestavovat u auta.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
kovaco

#22 Příspěvek od kovaco »

No máš pravdu, cena je dost vysoká, ale obal je špicový. Zapoměl jsem ale na to, že vy Vikoušové patříte do VÉČEK, tak smolík. Vy musíte dělat rakvičky. :D
tomashr

#23 Příspěvek od tomashr »

Pánové vy to moc žerete. Hromada F5J se na závody do zahraničí dopravuje takto: :lol:
IMG_0456.jpg

A jinak krásné obaly pro své modely šije Heinrich, tady je "oblečený" Stork:
_DSC3714.jpg
M1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od M1 »

...ty voe hroznej chlívek v tý Fabce :lol:, ale jinak máš pravdu Tome prožíváme :mrgreen: :lol: , třeba já mám tyhle úchylný návyky puntíčkářství z kytařiny, kde při převozu modelu na soutěž, musí být všechno perfektně ochráněno aby se předešlo katastrofě :D. BTW Sodomka dělá ty samé obaly na Vikinga, ale chci to mít ještě pokupě, kvůli přenášení a převozu, koukal jsem na pevné a polstrované snowboardové vaky K2, chci je po Vánocích omrknout na živo :wink: . Aještě zkusit zavolat do Plzně na odkaz od "Falca" http://www.konig.cz/siti-vyroba-na-zaka ... ve-krejco/
JETI DC-16
kovaco

#25 Příspěvek od kovaco »

MArku, ten vikouš je na létání a ne na kytařské soutěže. Nechci tě vidět, co budeš dělat, když se ti náhodou ta metalízana na vikoušovi poškrabe. :lol:
M1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od M1 »

...však jo Ondro, tak zatim mám na to ještě sílu a chuť :mrgreen: :wink: , ale neboj třeba to časem otupíííí :mrgreen: :lol:
JETI DC-16
rumcajs

#27 Příspěvek od rumcajs »

Ondro, nevíš prosím, jestli se vejde vetší éro do tašky od Valenty? (4200mm Sharon)
kovaco

#28 Příspěvek od kovaco »

A Sharon má 3 dílné křídlo? Jestli jo, tak v pohodě. Když tak napiš rozměry éra, já to porovnám s obalem od Vojty. Volcano se tam nevejde a to má rozpětí 3,7m .

Marku, OK, ale fakt nechci být u toho, když si na tom svém mazlíkovi něco škrábneš. To budeš držet smutek tak nejmíň jeden, nebo dva měsíce, co? :lol:
tomashr

#29 Příspěvek od tomashr »

M1 píše:...ty voe hroznej chlívek v tý Fabce :lol:,

Ono to jako chlívek vypadá, ale v reálu to je docela promyšlené, všechna křídla jsou v ochranných obalech, takže to dovezeš bez poškození. Ta krabice, co se tu ukazuje, sice vypadá hezky, ale má zásadní dvě vady. Zaprvé je tak či onak velmi neskladná - když vezeš jedno letadlo, tak to vypadá hezky, ale zkus si takto dát do auta letadla čtyři (což je pro dva lidi na závod standard pro každou kategorii). Budeš v pytli :?
A druhý problém je v tom, že můžeš mít problém i s jediným letadlem. Třeba Stork 4-X pro F5J má tak dlouhý trup a střed křídla, že ho prostě na délku nedostanu po sklopení sedadel ani do Octavie II Combi, musíš to zkrátka vozit po diagonále. A tohle vyžaduje spíš slušné obaly na křídla, třeba ten cca 5mm PS potažený hliníkem, Obal to chrání dost a ty si to můžeš rozházet v kufru podle potřeby. Nebo se vezme "rakev" na střechu, tam zase potřebuješ chránit jednotlivé komponenty a nějaká krabice je nemožná.

Tohle je prostě postřeh z praxe...
Murmandam

#30 Příspěvek od Murmandam »

A co zkusit rybářský obal na pruty?http://www.usumce.cz/chub-pouzdro-na-pruty-super-deluxe-12ft-rod-holdall.html
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“