Jak a za kolik se da poskladat letadlo z hobbykingu?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bojkas

Jak a za kolik se da poskladat letadlo z hobbykingu?

#1 Příspěvek od Bojkas »

Ahoj, pravdepodobne se v unoru vrhnu na modelarinu a mam par otazek. Tusim, ze to tu bude nejak rozhazene v ruznych tematech, ale byl bych opravdu vdecny za vsechny rady. Posledni dobou jsem letadly jak posedlej, ale ceka me vystavba nove kuchyne a musim setrit kde se da. :-)
Chci nejake pomalejsi letadlo, ktere se dobre ovlada. Na HK maji hromadu ARF setu a diky tomu vetsi vyber. Protoze jsem zacatecnik a mam jen vrtulnik, pokukuju predevsim po PNF setech.

1.) co se financne vice vyplati - ARF nebo PNF set?
2.) kluzaky se mi nelibi, proto bych radeji nejakou cessnu nebo wilga, pripadne J3 cub s podvozkem, cim se tedy u techto modelu (cca 1m) ridit pri vyberu pro zacatecnika? Plocha kridla?
3.) dalo by se takove letadlo poskladat do 100usd vcetne dopravy, baterie a nejake zakladni nabijecky (bez vysilace)? Pravdepodobne bych to chtel z NL nebo Euro skladu.
4.) tyto letadla bych opravdu chtel, ale v PNF je skladem nemaji. Co na ne rikate? Daji se poskladat ze skladovych zasob ARF?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=29975
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=30361
5.) vyplati se koupit ARF z hobbykingu, nebo by bylo lepsi jej koupit z CR a na HK nakoupit jen elektro a prislusenstvi?

Vim, ze by pro me byla nejvhodnejsi BETA 1400 s ovladacem za 2tKc, ale to proste neni nejak ono. Jak sem psal, kluzaky nemusim a zena by mi nedovolila dat za letadlo 4tKc. Mam rozpocet cca 2500 - 3000Kc i s vysilacem, ktery vezmu z cinskeho skladu HobbyKingu.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_2_.html
janch

Re: Jak a za kolik se da poskladat letadlo z hobbykingu?

#2 Příspěvek od janch »

Začni setkáním s modeláři.

Pod 10T Kč si moc nepolétáš.
Naposledy upravil(a) janch dne ned 23.12.2012 17:00, celkem upraveno 1 x.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
MarthiR

#3 Příspěvek od MarthiR »

jestli máš tak malý rozpočet tak A80 mini větron za 2000 ze vším ale to není letadlo ale hračka :-) http://www.youtube.com/watch?v=kHayrDGxwgE

Jestli máš tak malé finance tak se na to vyprdni protože ono to cosi do začátku stojí, pak by byla realná tvá cena z bazaru

Koukal si někdy? http://inzerce.modelbazar.cz/
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
seboh

#4 Příspěvek od seboh »

Ahoj, vím že nechceš kluzák, ale před nedávnem jsem si koupil AXN Floater jet. Je to supr letadlo. Umí lítat jak svižně tak i pomalu, zvládá základní "akrobacii" (obraty, výkruty) a vleze se ti do limitu. Za 100 dolarů asi nic víc než větroně neseženeš. AXNko se mi zdá jako takový univerzal. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
JR PCM9XII, Ventus 2300 HK, větroň 3m, FOKKER E. III EPP, AXN Floater-Jet , T450 Pro, B130x, MCPx
Bojkas

#5 Příspěvek od Bojkas »

MarthiR: Na modelbazar chodím každý den. Opravdu si myslím, že by se s tímto rozpočtem dalo něco poskládat. Když se koukneš na druhý odkaz, tak je tam ta 182 za 69USD + 11USD baterie + 10USD doprava z NL. Celkem tedy 90USD (cca 1700Kč) za letuschopné krásné nekluzákoidní letadlo bez vysílače. Pokud bych k tomu vzal tu soupravu z HK, nebo pořídil nějakou bazarovku, pak budu na 2500-3000Kč.
Bohužel, letadlo skladem nemají a proto řeším, jak jej za podobné peníze poskládat z dílů.
Bojkas

#6 Příspěvek od Bojkas »

seboh: ten byl jeden z mála kluzáků, o kterých sem přemýšlel. Je to opravdu super cena, ale nemá to kolečka. :-D Pravděpodobně to bude můj jediný model na příští 2 roky a házení z ruky a přistávání na břiše není to pravé ořechové. :-(
Když si hraju na RC "simulátoru" na ipadu, tak mě nejvíc baví přistávání. :-) Používám to jen proto, aby si mozek zvykl na ovládání směru páček.
2952

#7 Příspěvek od 2952 »

Dej na SEBOHa...touhle cestou-"malý, hezký letadlo" se nedávej. Budeš mít třísky, zklamání, prachy v prachu a konec s modelařením.
Na téma začínám tu je milion vláken...jen se podívat.

A kolega co ti radil "...navštiv modeláře v okolí"....Ti dal moc dobrou radu...to je dobrá metoda, jak začít.
A doplň si bydliště, pomůže Ti to :-)
JamesT20

#8 Příspěvek od JamesT20 »

a ty si myslíš že s kolečkama a s vrtulí v před to bude to pravé ořechové pro začátečnika? Si myslím že by si pak dal jednou tolik ještě na dílech
Model: Piper super cub LP od Hobbyzone
Model: Piper super cub od Pelikána
Vysílačka:Turnigy 9X 9Ch Transmitter
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od davelbc »

jseš-li letadly jak píšeš posedlý je cesta, kterou chceš jít jen o vyhozených financích. Postav kuchyň něco málo z ní nenápadně ušetři, přidej si to k rozpočtu na model a až budeš mít aspoň 7 tisíců vyraž do krámu nakupovat... Budou-li ti stačit pouze hračky, jak zde již bylo psáno, tvoje posedlost asi brzy vychladne anebo budeš časem zpytovat svědomí proč sis na začátku nekoupil aspoň ucházejíci rádio, ale jenom takovou srač...ku, kterou budeš mít doma a budeš ji proklínat... :wink: Kup si nové obyčejné rádio za čtyrku už pořídíš velice slušné a model kup třeba v bazáru nebo od známého modeláře, stejně s ním párkrát praštíš-nemusí být bůhvíjaké...aspoň pro začátek. :)
Bojkas

#10 Příspěvek od Bojkas »

Pritom sem se ridil vetsinou rad "jak zacit s RC". Mnou vybrane letadla jsou hornoplosniky trainery, z polystyrenu a okolo metru. Nechapu tedy vsechny ty ulhany prodejce a blogery, kteri davaji tento typ letadel do kategorii pro zacatecniky. :-( Takze ty letadla jsou svymi parametry naprosto nevhodny pro novacka?

Kdyz uz bych si to "lajznul", pomuze mi nekdo s pripadnym sestavenim ARF podle predchozich parametru prosim?
Bojkas

#11 Příspěvek od Bojkas »

Davelbc: jde mi spis o pohodovou pomalou hracku, ktera bude pekne vypadat (abych mel pri pohledu na ni radost). Neplanuji to jako velke hobby (to jsou mobily), ale jako pohodove poletani a trocha toho zabavneho pristavani. Proto je pro me investice takove sumy neospravedlnitelna a pres domaci parlament neprotlacitelna.
mykoc

#12 Příspěvek od mykoc »

Sežeń někoho z okolí , nezačínej sám . Napiš odkud jsi . Modeláři jsou všude .
Já nakupuji na Modelbazaru . Např. dobrou nabíječku máš tak za polovinu ...
jez_cz

#13 Příspěvek od jez_cz »

Lidí ochotných pomoci je na RCmanii hodně. Když si do profilu doplníš město kde bydlíš, tak je úspěch zaručen. A když se dáš dohromady se skupinou modelářů v okolí Tvého bydliště, tak se třeba u někoho z nich za rozumný peníz najde i model podle Tvého zadání.
I květák je jen vycepované zelí
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od davelbc »

Bojkas píše:Davelbc: jde mi spis o pohodovou pomalou hracku, ktera bude pekne vypadat (abych mel pri pohledu na ni radost). Neplanuji to jako velke hobby (to jsou mobily), ale jako pohodove poletani a trocha toho zabavneho pristavani. Proto je pro me investice takove sumy neospravedlnitelna a pres domaci parlament neprotlacitelna.

tak to je jiná. :wink: Hraček se dá pořídit mraky. Můj synovec si pořídil od pelikána cessnu asi 1,2m jako svoje první éro a naučil se s ní naprosto v pohodě. Pro začátek volil přistávací plochu vzrostlé pole, ale po prázdninách si to dával jak se mu zachtělo. Tvrzení, že pro začátek je jediné možné jen nějaká betka s tlačnou vrtulí a "gumovou" konstrukcí je podle mého chybné. V mém okolí neznám nikoho kdo by s něčím podobným začínal a dnes lítají všechno možný i nemožný. Je však nadevše jasné že éra tohoto typu jsou primárně začátečníkům určená. Hornoploch je dobrá volba, nějaký epp aby to sneslo sem tam ránu a pár hřídelek k motoru do zásoby. :) Třeba ti někdo nějakou potvoru dle svých zkušeností doporučí, k hřídelkám si ještě přikup vhodné lepidlo ať tak nebo tak budeš jej časem potřebovat. :mrgreen:
seboh

#15 Příspěvek od seboh »

Bojkas píše:seboh: ten byl jeden z mála kluzáků, o kterých sem přemýšlel. Je to opravdu super cena, ale nemá to kolečka. :-D Pravděpodobně to bude můj jediný model na příští 2 roky a házení z ruky a přistávání na břiše není to pravé ořechové. :-(
Když si hraju na RC "simulátoru" na ipadu, tak mě nejvíc baví přistávání. :-) Používám to jen proto, aby si mozek zvykl na ovládání směru páček.

ono pristavani na skutečném simulatoru bude těžší jak na iPadu. V reálu to bývá snadnější. Vím že na AXNko dodělavali kolečka, ale moc se jim to neosvědčilo. Jinak jestli mohu doporučit tak jako ochranu při přistavání (pokud bys šel do něčeho bez podvozku) si olaminuj nebo polep skelnou páskou břicho. Ber to tak, že já jsem AXNko při startu poslal čumákem dolu a trup se jen rozlepil, takže na začátek ideální a dostatečně pevné. Další výhoda je motor v zadu. Když se náhodou zavtáš tak neohneš osku a trup je ve předu celkově pevnější. Ono celkově je nejlepší začínat na větroni.
JR PCM9XII, Ventus 2300 HK, větroň 3m, FOKKER E. III EPP, AXN Floater-Jet , T450 Pro, B130x, MCPx
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“