Multiplex Evo - přehrání dat přes Com
Multiplex Evo - přehrání dat přes Com
Jsem dlouhodobým, velmi spokojeným uživaelem Multiplex Evo 9 na 35Mhz. Ve vysílačce je ještě původní verze softu 1.26
Čas nejde zastavit, tak jsem se rozhodl přejít na M-link s 2,4 Mhz. Zakoupil jsem si ojetý 12-ti kanál Multiplex Evo i s datovým kabelem na COM.
Dle jednoduché logiky jsem chtěl přehrát všechna data s Eva 9 do Eva 12. Jaké bylo moje zděšení, když mně to progámek Launcher od Multiplex prostě nedovolil.
Najde se někdo, kdo prožil něco podobnýho a dokázal mně vysvětlit, proč je to zablokovaný a hlasí mně to, že mám poslat vysílač do servisu?
Platí se za ten servis anebo je to pořád zdarma?
Čas nejde zastavit, tak jsem se rozhodl přejít na M-link s 2,4 Mhz. Zakoupil jsem si ojetý 12-ti kanál Multiplex Evo i s datovým kabelem na COM.
Dle jednoduché logiky jsem chtěl přehrát všechna data s Eva 9 do Eva 12. Jaké bylo moje zděšení, když mně to progámek Launcher od Multiplex prostě nedovolil.
Najde se někdo, kdo prožil něco podobnýho a dokázal mně vysvětlit, proč je to zablokovaný a hlasí mně to, že mám poslat vysílač do servisu?
Re: Multiplex Evo - přehrání dat přes Com
Nový soft so starým rádiom nechcel poriadne robiť. Možno (nemám ale vyskúšané) by ale vedel načítať data uložené správnym (starým Datamanager pre EVO 1.xx) softom?
Dík za tip na starý soft.
Nemáte někdo z vás někde doma uložené staré verze Datamanageru?
Jack 292 píše:Dík za tip na starý soft.
Mám starší verzi z roku 2008 má to 3MB
pošli e-mailovou adresu...
- sova1
Jack 292 píše:Jsem dlouhodobým, velmi spokojeným uživaelem Multiplex Evo 9 na 35Mhz. Ve vysílačce je ještě původní verze softu 1.26
Problém je v tom že Multiplex M-Link pracuje pouze se SW 3.x takže je nutné starou verzi Evičky upgradovat ve firmě anóbržto to nelze doma protože tam dělají nějaké HW úpravy aby bylo možno nahrát nový SW.
Jestli je to ještě gratis nevím, podívej se na firemní stránky:
http://www.multiplex-rc.de/
Já nechci hned nahrazovat u mého 8 let starého Eva 9 v servisu soft na verzi 3.xx Já jen pořebuji přehrát pomocí datamanageru všechna nastavení původních modelů na PC. S PC je chci nahrát do Eva 12 s M-linkem.
K tomu abych mohl data přehrát, bych potřeboval nějakou starší verzi datamanageru. Nemá ji někdo třebas náhodou doma z dřívějších časů?
K tomu abych mohl data přehrát, bych potřeboval nějakou starší verzi datamanageru. Nemá ji někdo třebas náhodou doma z dřívějších časů?
- sova1
Jack 292 píše:Já nechci hned nahrazovat u mého 8 let starého Eva 9 v servisu soft na verzi 3.xx Já jen pořebuji přehrát pomocí datamanageru všechna nastavení původních modelů na PC. S PC je chci nahrát do Eva 12 s M-linkem.
Já ti mohu poskytnout verzi datamanageru verze 1.09 a nebo 1.91 pro staré Evo ale nebude ti to nic platné.
Přechodem na verzi "PRO" s kterou výhradně chodí M-Link (verze FW 2.xx a vyšší)
došlo ke změně struktury dat. Některé funkce vysilače byly doplněny a nebo upraveny. Takže není možná přímá kopie uložených dat mezi starou verzí EVO a novou PRO. Firma při zaslání vysilače na upgrade prováděla mimo nahrání nového FW též konverzi původních dat a opětovné nahrání zpět to stanice. Konverzní program na data nebyl nikdy uvolněn a proto byla nutnost zaslat vysilač do firmy.
Tady je výcuc z nabídky Multiplexu na úpravu česky:
Nabídka 2:
ROYALevo update firmwaru na Verzi 2.xx
Firmware ROYALevo není možno jednoduše konvertovat na V2.xx pomocí DataManageru ROYALevo;
vysílač je třeba zaslat do autorizovaného servisního centra MULTIPLEX pro provedení bezplatného updatu.
nastavená data modelů budou konvertována a nahrána zpět do vysílače 1).
Jakmile bude úprava dokončena, majitel RC soupravy ROYALevo bude mít vysílač, který:
* může využívat většinu nových možností softwaru Verze 2.xx,
* je připraven pro 2.4 GHz
Ještě maličkost. V době kdy Multiplex prováděl updaty vysilačů nabízel zdarma převod dat ze staré verze EVO na novou verzi. Stačilo zaslat jim uložená data staré verze mailem s tím že jsem si opatřil nový vysilač s 2.4GHz softem a chci si převést svá stará data. Chtělo by to dotaz na firmu jestli to ještě udělají a pokud ano dej mi vědět tvůj mail (třeba do SZ) a já ti pošlu tu verzi datamanageru aby jsi to mohl stáhnout.
Naposledy upravil(a) sova1 dne pát 21.12.2012 23:42, celkem upraveno 1 x.
- sova1
Ještě maličkost. V době kdy Multiplex prováděl updaty vysilačů nabízel zdarma převod dat ze staré verze EVO na novou verzi. Stačilo zaslat jim uložená data staré verze mailem s tím že jsem si opatřil nový vysilač s 2.4GHz softem a chci si převést svá stará data. Chtělo by to dotaz na firmu jestli to ještě udělají a pokud ano dej mi vědět tvůj mail (třeba do SZ) a já ti pošlu tu verzi datamanageru aby jsi to mohl stáhnout.
Moc dík za užitečné rady.
Píšeš, že mám dát dotaz na firmu. Myslíš tím přímo Multiplex, či někoho u nás? Tahovej Hnízdil, či dovozce Pelikán by to nevěděli?
Píšeš, že mám dát dotaz na firmu. Myslíš tím přímo Multiplex, či někoho u nás? Tahovej Hnízdil, či dovozce Pelikán by to nevěděli?
- sova1
Jack 292 píše:Moc dík za užitečné rady.
Myslím tím Multiplex ale u Pelikána by to asi měli vědět také. Pelikán je jediný dovozce od firmy Multiplex v ČR a servisuje věci odvozem do firmy v Německu. Z. Hnízdil má (měl?) značkový servis Graupnera a Hitecu. Nicméně stejně data budeš muset poslat do Němec (třeba i tím mailem) protože konverzní program mají jen ve značkových servisech a ten u nás není.
Možná by bylo dobré se zeptat u Pelikánů jestli by ti tam tu stanici neodvezli jen na upgrade FW s tím, že si do ní sám koupíš M-Link set a osadíš si to. Je to jenom přehození vf. modulu a výměna anteny. Práce na 30 sec. i s otevřením a zavřením vysilače. Tím by jsi měl i překonvertovaná data.
pozn. Pelikán má v současné době dovolenou až do 2.1.2013.
sova1 píše: .
Keď mi prišiel upgradnutý vysielač s "upgradnutými" datami - zistil som, že skoro žiaden model nefungoval korektne.....
Je síce pravda, že si robím večšinu vecí posvojom..... ale nakoniec som vysielač zmazal a naprogramoval všetky modely nanovo.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Pánové dle vašich přdchozích odpovědí vidím, že jsem se rozhodl dobře, když jsem si pořídil druhou Evičku.
Pokud je původní nastavení všech modelů překonvertorování dat u Multiplexu nepoužitelné, tak to pro mě ztrácí veškerý smysl!
Budu di modely přehazovat postupně, jak budu přecházet na M-link
Pokud je původní nastavení všech modelů překonvertorování dat u Multiplexu nepoužitelné, tak to pro mě ztrácí veškerý smysl!
Když jsem nechal u Evo 9 dělat upgrade, tak jsem do požadavku dal reset do továrního nastavení. Vidím, že jsem udělal dobře.
jio píše:Když jsem nechal u Evo 9 dělat upgrade, tak jsem do požadavku dal reset do továrního nastavení. Vidím, že jsem udělal dobře.
To jsi si to původní nastavení modelů napsal na papír?
- sova1
Jack 292 píše:Pánové dle vašich přdchozích odpovědí vidím, že jsem se rozhodl dobře, když jsem si pořídil druhou Evičku.
Já si naopak nemohu stěžovat. Měl jsem EVO 9, nechal ho upgradovat a po návratu z Multiplexu jsem obsah paměti bez problémů přehrál do druhého Royal PRO 9 - ještě ve verzi pro 35 MHz s možností provozu PCM (FW 2.xx) , které jsem dodatečně osadil modulem M-Link 2,4 GHz a oba vysilače přeflashoval na současný FW 3.46. Vše naprosto bez problémů.
Problém mají majitelé EVO 7. Tam byla struktura dat jiná, měli osekaný soft vůči vyšším modelům 9 a 12 a tak to překonvertovat nejde. To ale píší v info letáku který vydali před zahájení úprav.